Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

Οταν η φύση έχει φαντασία: Αυτά τα μέρη υπάρχουν στην πραγματικότητα [εικόνες]

Οταν η φύση έχει φαντασία: Αυτά τα μέρη υπάρχουν στην πραγματικότητα [εικόνες]
Ροζ λίμνες, βουνά που μοιάζουν με ουράνιο τόξο και παγετώνες σε αποχρώσεις του μπλε και του γκρι που μοιάζουν με πίνακες ζωγραφικής.

Και όμως δεν πρόκειται για φωτογραφίες από ταινία φαντασίας ή εικόνες φτιαγμένες στον υπολογιστή αλλά για εκπληκτικής ομορφιάς τοποθεσίες που βρίσκονται στον μικρό μας πλανήτη. 

Αν σας έχει περάσει ποτέ από το μυαλό ότι η επίγεια ζωή μπορεί να είναι βαρετή, ρίξτε μια ματιά στις φωτογραφίες και σίγουρα θα αλλάξετε γνώμη...
1. Λίμνη Hiller "Ροζ λίμνη", Δυτική Αυστραλία
Η λίμνη βρίσκεται στο Αρχιπέλαγος Recherche και είναι διάσημη για το ροζ χρώμα της. Οι επιστήμονες δεν έχουν εξακριβώσει ακόμα που οφείλεται το μοναδικό αυτό φαινόμενο. Πολλοί υποστηρίζουν ότι η αιτία είναι η ύπαρξη βακτηριδίων. Όσοι θέλουν να κολυμπήσουν στα ροζ νερά της, μπορούν να το κάνουν άφοβα.
2.Όρη-Ουράνιο τόξο, επαρχία Gansu, Κίνα
Τα εκπληκτικά πολύχρωμα αυτά βουνά βρίσκονται στο Γεωλογικό πάρκο Zhangye Danxia στην Κίνα. Η συγκέντρωση στρωματοποιημένων βράχων, οι τεκτονικές παραμορφώσεις και η διάβρωση, έχουν δημιουργήσει αυτούς τους εντυπωσιακούς γεωλογικούς σχηματισμούς.
3. Ανταρκτική
Η θέα τους, κόβει την ανάσα, οι καταψυγμένες ερημιές τις Ανταρκτικής αποτελούν τα τελευταία μέρη στην Γη που δεν κατοικούνται από ανθρώπους.
4.Ηφαίστειο- Οι τρεις αδερφές, Όρεγκον, Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής
Το όνομα του ηφαιστείου προέρχεται από τις τρεις κορυφές του. Τα ονόματα που τους έχουν δοθεί είναι η Πίστη που βρίσκεται στον Βορρά, η Ελπίδα στο κέντρο και η Φιλανθρωπία στον Νότο.
5.Νησια Apostole, Ουισκόνσιν, Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής
Τα νησιά είναι διάσημα για τις θαλάσσιες σπηλιές τους που βρίσκονται κατά μήκος των ακτογραμμών τους. Τους πιο παγωμένους μήνες στις σπηλιές σχηματίζονται κρύσταλλοι από πάγο.
6.Mendenhall Glacier, Αλάσκα, Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής
Η Mendenhall Glacier, η οποία έχει 12 μίλια μήκος, συρρικνώνεται τα τελευταία χρόνια λόγω της κλιματικής αλλαγής.
7.Goðafoss, Ισλανδία
Το όνομά του σημαίνει «καταρράκτης των θεών», και προφέρεται "Gothafoss." Έχει 12 μέτρα ύψος και πάνω από 30 μέτρα πλάτος.
8. The Devil's Punchbow, κεντρικό Όρεγκον, ΗΠΑ
Σκαλισμένα από τη θάλασσα, τα σπήλαια βρίσκονται κατά μήκος της ακτογραμμής, στο κεντρικό Όρεγκον. Το σχήμα τους προέκυψε από την κατάρρευση δυο σπηλιών. Η περιοχή είναι γνωστή για τα πορφυρά φύκια και τη λευκή άμμο.
9.Λίμνη Abraham, Αλμπέρτα, Καναδάς
Πρόκειται για μια τεχνητή λίμνη. Φυσαλίδες αέρα έχουν εγκλωβιστεί στον πάγο δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό θέαμα.
10. Κοιλάδα της Φωτιάς, Νεβάδα, Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής
Ο ιζηματογενής βράχος στην Κοιλάδα της Φωτιάς, στο Εθνικό Πάρκ, θυμίζει ουράνιο τόξο από παστέλ χρώματα. Χρειαστήκαν εκατομμύρια χρόνια για να δημιουργηθούν αυτοί οι εντυπωσιακοί σχηματισμοί από ψαμμίτη.
11. Spotted Lake, Osoyoos, Βρετανική Κολομβία, Καναδάς
Οι κηλίδες πάνω στην επιφάνεια αυτής της ασυνήθιστης λίμνης, προέρχονται από κοιτάσματα ορυκτών. Είναι ορατές το καλοκαίρι, όταν το νερό αρχίζει και εξατμίζεται. Τα χρώματα τους διαμορφώνονται ανάλογα με το ορυκτό και την ποσότητα του νερού που απομένει στην λίμνη κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Το νερό της θυμίζετε για τις θεραπευτικές του ιδιότητες.
12. Λίμνη Baikal, Σηβιρία, Ρωσία
Αυτή η καταπληκτική λίμνη που έχει όλες τις αποχρώσεις του μπλε, παγώνει τόσο πολύ το χειμώνα που αντέχει το βάρος των πεζών άλλα και των οχημάτων.
13. The Wave in Paria Canyon-Vermillion Cliffs Wilderness, Αριζόνα, ΗΠΑ
Είναι δύσκολο να θαυμάσει κάποιος από κοντά την ομορφιά των άγριων πολύχρωμων αυτών βράχων από ψαμμίτη μια και η πρόσβαση στην περιοχή είναι αδύνατη.
14. Fly Geyser, Νεβάδα, Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής
Αυτός ο μικρός γεωθερμικός πίδακας δημιουργήθηκε από ατύχημα το 1964 κατά τη διάρκεια γεώτρησης.
15.Παραλία Alentejo, Πορτογαλία
Αυτή η περιοχή σπάνιας ομορφιάς στην Πορτογαλία είναι μια από τις πλουσιότερες σε χλωρίδα και πανίδα στην χώρα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: