Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014

Ύποπτη επίθεση γερμανικής εφημερίδας στον Κ. Καραμανλή

karamanlisΓια μία ακόμα φορά ο γερμανικός Τύπος παρεμβαίνει προκλητικά στα ενδότερα της ελληνικής πολιτικής σκηνής, καθώς άρθρο της Frankfurter Rundschau, κάνει λόγο για ενδεχόμενο comeback του Κ. Καραμανλή, στον οποίο αναφέρεται με   ανεπίτρεπτους χαρακτηρισμούς.
Το άρθρο, το οποίο αναδημοσιεύει η DeutseWelle, κάνει λόγο για «comeback του έλληνα πρωθυπουργού της χρεοκοπίας», με αφορμή τα σενάρια περί ...
υποψηφιότητας του Κώστα Καραμανλή για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, τα οποία πάντως ο ίδιος κατ΄ επανάληψη έχει διαψεύσει.
Η εφημερίδα τονίζει μεταξύ άλλων, πως αρκετοί κομματικοί φίλοι του πρώην Πρωθυπουργού, φέρουν το όνομά του και πάλι προς συζήτηση για την ανάληψη του αξιώματος, χρεώνοντάς του παράλληλα πως  έφερε την Ελλάδα στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, ξεχνώντας προφανώς ότι μέχρι τις εκλογές του 2009 η χώρα μας δανειζόταν με επιτόκια που εκινούντο στο 3%, αλλά μετά την ανάληψη της κυβέρνησης από τον Γ. Παπανδρέου και τον Γ. Παπακωνσταντίνου και τις περίφημες δηλώσεις τους στο εξωτερικό, τα spreadsεκτοξεύτηκαν  σε δυσθεώρητα ύψη, με αποτέλεσμα να αναζητηθεί η λύση του ΔΝΤ και του μνημονίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: