Όλα ξεκίνησαν με τη δήλωση-βόμβα του κ. Καμμένου, όπου ανέφερε ότι «υπάρχει βουλευτής στους Ανεξάρτητους Έλληνες ο οποίος μου ομολόγησε ότι...
του προσέφεραν 3 εκατ. ευρώ, για να ψηφίσει από την άλλη πλευρά, για να φύγει από το κόμμα».
Λίγο αργότερα η κυρία Ξουλίδου ήταν καλεσμένη στην εκπομπή "Παρεμβάσεις" και κατήγγειλε ότι η ίδια έχει δεχθεί πιέσεις από "γαλάζια" στελέχη για να ψηφίσει πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Παράλληλα η κυρία Ξουλίδου αποκάλυψε ότι στέλεχος της ΝΔ της έγραψε σε email ότι ο κ. Μελάς χρηματίστηκε για την εκλογή του Προέδρου.
Τα λεγόμενα της προκάλεσαν την παρέμβαση του Παναγιώτη Μελά ο οποίος έκανε λόγο για αισχρότητες και ψέματα. "Ή θα μου πει το όνομα η κυρία Ξουλίδου να του κάνω μήνυση ή θα κάνω μήνυση στην ίδια. Ποιος είναι αυτός που είπε αυτές τις κακοήθειες για μένα;" επισήμανε.
Σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον του, ο Παναγιώτης Μελάς  εμφανίζεται τρομερά εκνευρισμένος και έτοιμος να ζητήσει εξηγήσεις για τα όσα ειπώθηκαν εις βάρος του. Ο ίδιος δεν γνωρίζει καν τον βουλευτή που ονομάτισε ο Πάνος Καμμένος.
Είναι αποφασισμένος να προβεί σε μήνυση εναντίον των ψευδών κατηγοριών και όπως τονίζει στους ανθρώπους γύρω του, αν κάποιος λέει τέτοια αισχρά  ψέματα είναι για... σούβλισμα!