Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Σύριζα για πάντα…

Όταν κόμματα και οπαδοί πανηγυρίζουν ακόμη και στο ενδεχόμενο να πέσει η κυβέρνηση λόγω απόρριψης από την Τρόικα μιας ρύθμισης που περιμένουν 3.000.000 φορολογούμενοι με χρέη 70 δισ., το μόνο που μένει να πεις είναι... ο αγώνας (όντως) τώρα δικαιώνεται.Και ότι ήρθε η ώρα για την κυριαρχούσα (σαράντα χρόνια) αριστερή αντίληψη να αναλάβει επιτέλους και ευθύνες.

Γι΄ αυτό φέρτε τον ΣΥΡΙΖΑ για πάντα...

Φέρτε μια και κατ΄ όνομα αριστερή κυβέρνηση να μας γλιτώσει... από τους νεοφιλελεύθερους-αριστερούς με την αξεπέραστη τεχνογνωσία στον κρατισμό.
Φέρτε αύριο το πρωί τον ΣΥΡΙΖΑ να περάσει το μήνυμα στους δανειστές ότι δεν σκιάζεται να θυσιάζει ακόμη και 3.000.000 οφειλέτες γιατί το κράτος-πατερούλης θα φροντίζει τους μπολσεβίκους του...
Εάν τα πανηγύρια, για την κόντρα κυβέρνησης - Τρόικας, περιορίζονταν μόνο στο κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ (προσωπικά πιστεύω ότι με τις εξελίξεις καίγεται η γούνα του... και άλλο κακό να μην τον εύρισκε) θα μπορούσαν ίσως και να δικαιολογηθούν λόγω της γνωστής γενικής πολιτικής κακομοιριάς.
Έλα όμως που απλώνονται και στην κοινωνία;
Στην οποία σοβαρό ποσοστό (δυστυχώς) προβάλλει με κάθε τρόπο και με κάθε μέσο την αντίληψη ότι το πρόβλημα της χώρας τόσο στην οικονομία όσο και στην πολιτική έχει ως ρίζα του την έλλειψη αριστερής κυβέρνησης.
Επίσης στην καταστροφική ένταξή μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην Ευρωζώνη.
Και τέλος στην αντικατάσταση της ισχυρής... δραχμής από το ασθενές ευρώ...
Πρόκειται για θέσεις που τείνουν να διχάσουν ακόμη και τους νέους από τους οποίους 700.000, 25άρηδες και κάτω, είναι άνεργοι.
Να ένα παράδειγμα.
Χθες η στήλη «προσκάλεσε» την κυβέρνηση, τους πολιτικούς και την κοινωνία να φροντίσουν να σχεδιάσουν προγράμματα υποβοήθησης των άνεργων νέων μέσα από τολμηρές τραπεζικές χρηματοδοτήσεις για τη στήριξη επιχειρηματικών σχημάτων που μπορούν να «τρέξουν» εφαρμοσμένη τεχνολογία.
Στην πρόταση της στήλης διατυπώθηκαν (μεταξύ άλλων) και οι εξής αντιδράσεις.
Από τον μόνιμο σχολιαστή και της στήλης Aigokeros: “Ακόμα ένα κλασικό άρθρο ευρωλιγούρι νέο φιλελέ δημοσιογράφου ο οποίος ως συνήθως γράφει για την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα των νέων από το 2010 μέχρι σήμερα... και επειδή κάποιοι νέοι μπορεί να παρασυρθούν από τα γραφόμενα του αρθρογράφου καλά θα κάνουν να γνωρίζουν πριν ξεκινήσουν οποιαδήποτε επιχειρηματική δραστηριότητα ότι η πιθανότητα για να πετύχουν είναι πολύ μικρή έως και μηδαμινή...
Oποιος νέος ή μεσήλικας σήμερα προσπαθήσει να κάνει μια επιχείρηση που έχει σχέση με την παραγωγή 90% θα χάσει τα λεφτά του και θα κλείσει την επιχείρηση του σε λιγότερο από 5 χρόνια καταχρεωμένος... Αν κάποιος κοιτάξει με προσοχή την πολιτική ιστορία της χώρας τα τελευταία 40 χρόνια θα καταλάβει ότι oι δημοσιογράφοι είναι η συντεχνία που έχει τη μεγαλύτερη ευθύνη για την καταστροφή της χώρας μας... Για αυτό ότι γράφουν οι δημοσιογράφοι πρέπει να το περνάμε όλοι από πολλά φίλτρα και να αναλύουμε κάθε τους πρόταση με μεγάλη προσοχή...».
Στο σχολιαστή απαντά ο επίσης μόνιμος σχολιαστής Schinias (γράφοντας μεταξύ άλλων) «...να θεωρήσω ότι η πρότασή σου είναι να γίνουν όλοι οι νέοι Δημόσιοι υπάλληλοι; Διότι αυτό το προσπάθησε το Σοβιετικό μπλοκ και απέτυχε πλήρως. Διαλύθηκε. Εγώ πάντως, δεν θα συμφωνήσω να μου αυξηθούν οι φόροι για να πληρωθούν αυτοί. Ήδη πληρώνω πάνω από τις δυνατότητές μου.».
Και, ο ίδιος σχολιαστής (Schinias) αναλύοντας τα αποτελέσματα της αριστερής νοοτροπίας αλλά και παρεμβολής στην κακομοιριά της χώρας σημειώνει (μεταξύ άλλων): «Η Ιρλανδία εφαρμόζει φορολογικό συντελεστή 10% για επιχειρήσεις που ασκούν έρευνα. Η Γαλλία 15%. Η Γαλλία από ό,τι διαβάζω αυτή τη στιγμή αποτελεί τον μεγαλύτερο ερευνητικό κόμβο. Η Μ. Βρετανία αβαντάρει τον εφοπλιστικό κλάδο και το City φιλοξενεί τα μισά εφοπλιστικά γραφεία του κόσμου.
Το Λουξεμβούργο αβαντάρει μεγάλες επιχειρήσεις. Εμείς τι κάνουμε;
Βάζουμε ΕΝΦΙΑ!. Και μετά απορούμε για τα χάλια μας. Έτσι και πει κάποιος να αβανταριστεί κάποιος τομέας της οικονομίας, θα αρχίσουμε τα τσιτάτα περί χαρίσματος στο μεγάλο κεφάλαιο. Εμείς είμαστε υπέρ της αρπαχτής. όχι της επένδυσης. Εάν δούμε προσπάθεια για επένδυση, κάποιοι απτόμενοι κυρίως Δήμων θα αρχίσουν τις προσφυγές στο ΣτΕ και θα την ακυρώσουν. Kαι όλοι οι αριστεροί πολιτευτές θα τους αβαντάρουν.
Όποιος νομίζει ότι είναι καιρός να αλλάξουμε, ας βρει να ψηφίσει κάποιο κόμμα που δεν ήτανε ποτέ μέσα στη Βουλή, διότι δυστυχώς, ότι έχουμε στείλει μέχρι τώρα στην Βουλή, βρωμάει.»
Όταν έχουμε φθάσει στο σημείο να έχουμε τέτοιες αντιθέσεις ακόμη και σε σκέψεις για λύσεις στο καρκίνωμα της ανεργίας 1.500.000 Ελλήνων τι άλλο μας χρειάζεται για να πούμε ότι ήρθε η ώρα να «αποκαλυφθεί» ή το όνειρο ή ο μύθος... μιας (και κατ΄ όνομα) αριστερής κυβέρνησης σωτηρίας...
Μιας αριστερής κυβέρνησης, όμως, χωρίς τις μάσκες να κρύβουν τα γνώριμά «πρόσωπα» ΠΑΣΟΚ-ΝΔ.
Έτσι ώστε να καταλάβουμε για τα καλά τι σημαίνει πραγματική αριστερή διακυβέρνηση μιας χώρας εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Γιώργος Κράλογλου
Capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: