Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

Μπορείτε να ζήσετε με 4 λίτρα νερό την ημέρα; - Νέα πρόκληση σαρώνει στο Διαδίκτυο [βίντεο]

Εσείς μπορείτε να ζήσετε με 4 λίτρα νερό την ημέρα; - Η νέα πρόκληση που σαρώνει στο διαδίκτυο [βίντεο]Την ώρα που στις Η.Π.Α, στην Αυστραλία και στο μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης ο μέσος άνθρωπος καταναλώνει περισσότερα από 300 λίτρα νερού την ημέρα, η πλειοψηφία των χωρών της Αφρικής περιορίζεται σε μέσους όρους κάτω από...
τα 10 λίτρα.
Οι εξωφρενικές διαφορές στην ποιότητα ζωής των χωρών του πλανήτη, ώθησαν την μη κερδοσκοπική εταιρία DIGDEEP να δημιουργήσει μια καινούργια πρόκληση με στόχο την μείωση της κατανάλωσης νερού, αλλά και την ευαισθητοποίηση των ανθρώπων σε θέματα που αφορούν άμεσα τόσο το περιβάλλον όσο και τους κατοίκους της Αφρικής. Ο λόγος για το 4 Liters Challenge, την πρόκληση που καλεί τους συμμετέχοντες να περιορίσουν για μία μέρα την χρήση νερού μόλις στα 4 λίτρα.

Αντίστοιχα με το γνωστό πλέον Ice Bucket Challenge, αλλά αρκετά πιο σημαντικό και αποτελεσματικό, το 4 Liters Challenge λειτουργεί μέσω ενός δικτύου προκλήσεων. Αφου κάποιος επιχειρήσει να περάσει μια μέρα με μόλις τέσσερα λίτρα νερό στην διάθεση του, μπορεί να προκαλέσει τέσσερις φίλους του να τον ακολουθήσουν. Αν κάποιος προκληθεί, τότε έχει την επιλογή είτε να συμμετέχει στο 4 Liters Challenge , είτε να κάνει κάποια δωρεά στην DIGDEEP, ώστε να βοηθήσει στην παροχή καθαρού νερού σε όλον τον κόσμο.

Σε αντίθεση με προηγούμενες προκλήσεις, το 4 Liters Challenge δεν χρησιμοποιεί, τουλάχιστον άμεσα, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την προώθηση του. Για να λάβει κανείς μέρος, αρκεί να επισκεφτεί το site της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης και να δηλώσει συμμετοχή. Αφού περάσει μια μέρα με 4 λίτρα νερό στην διάθεση του, καλείται να μοιραστεί τις εμπειρίες του και να προσκαλέσει τέσσερις φίλους του στην διαδικασία.

Η πρωτοβουλία για την δημιουργία του 4 Liters Challenge προήλθε από εκπαιδευτικούς που ήθελαν να περάσουν στους μαθητές τους το μήνυμα της σημασίας του νερού. 
Οι δημιουργοί της πρόκλησης, οι οποίοι ήταν και οι πρώτοι συμμετέχοντες, παραδέχτηκαν πως μετά από 24 ώρες με περιορισμένο νερό συνειδητοποίησαν πως... μάλλον το χρησιμοποιούν αλόγιστα. 
Η σκέψη δε πως κάποιοι άνθρωποι πρέπει να ζουν υπό αυτές τις συνθήκες καθημερινά, τους δημιούργησε παραπάνω ανησυχίες.

Για να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του 4 Liters Challenge πατήστε εδω.

Δείτε το βίντεο που παρουσιάζει την νέα πρόκληση της DIGDEEP:


Δεν υπάρχουν σχόλια: