Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

14.000 Ισλαμιστές "αντάρτες" τράπηκαν σε φυγή προς την Τουρκία

«Είναι κοντά η πτώση του Χαλεπίου ;» 

αναρωτιέται με έμφαση η τουρκική Hurriet. 
Περίπου 14.000 σύριοι αντάρτες εγκατέλειψαν το Χαλέπι ενώ ο διοικητής τους διέφυγε στην Τουρκία μεταφέρουν ασφαλείς πηγές από την Τουρκία. 
Ο «Ελεύθερος Συριακός Στρατός» (FSA) το ένοπλο σκέλος της συριακής αντιπολίτευσης που χρηματοδοετείται από το Κογκρέσο των ΗΠΑ διέκοψε τη δράση του στο Χαλέπι 2η πόλη της Συρίας και οικονομική της πρωτεύουσα μέχρι την κήρυξη του πολέμου. Απέσυρε 14.000 μαχητές από την πόλη...

 
«Ο αρχηγός τους ο Jamal Marouf διέφυγε στην Τουρκία» επιβεβαίωσε η ίδια πηγή η οποία ζήτησε να διατηρήσει την ανωνυμία της. «Αυτός στεγάζεται και προστατεύεται από το Τουρκικό Κράτος.» 
Η πηγή δεν απαοκάλυψε την ακριβή ημερομηνία της φυγής αλλά ισχυρίζεται ότι αυτό έγινε τις 2 τελευταίες εβδομάδες. 

Η πηγή αρνήθηκε να δώσει τον τόπο την διαμονής του Marouf αρχιεγκληματία πολέμου, ανθρώπου των Τούρκων- απ΄ ότι αποδεικνύεται- που ανέλαβε την αποσταθεροποίηση του συριακού κράτους.
 

Κατά συνέπεια ο FSA έχασε τον έλεγχο του συνοριακού περάσματος Bab al-Hawa («Πόρτα του Αέρα» που διέσχισε ο μητροπολίτης Παύλος εισερχόμενος από Τουρκία σε συριακό έδαφος για να αιχμαλωτιστεί σε περιοχή που ήλεγχε σαφέστατα ο FSA για να τεμαχισθεί από τους Τσετσένους ) .Αυτό το πέρασμα βρίσκεται απέναντι από το Cilvegözü της Τουρκίας στο Reyhanlı και τώρα ελέγχεται από ένα αδύναμο συνασπισμό μικρών τζιχαντιστικών γκρουπ που διευεθύνονται από την Ahrar al-Sham. 

Η πηγή δήλωσε ότι μέρος του οπλισμού του FSA δύναται να πέσει στα χέρια μελών της Ahrar Al- Sham και της al-Nusra. 

Ο Tayyip Erdogan είχε προειδοποιήσει τη διεθνή κοινότητα στις 6 Νοέμβρη ότι επίκειται η πτώση του Χαλεπίου που απέχει μόνο 60 χλμ από την Τουρκία και ελιχε εκβιάσει για μια ελεύθερη ζώνη ασφαλούς διαφυγής των ανταρτών. Σήμερα οι Τούρκοι ισχυρίζονται ότι μπορεί η πόλη να περάσει στα χέρια ως και της ISIS. (hurriyetdailynews18/11/2014) 

Αν οι πληροφορίες που βλέπουν σήμερα το φως της δημοσιότητας από την Τουρκία επιβεβαιωθούν αυτό σημαίνει ότι η κινητικότητα σε διπλωματικό επίπεδο και η συνάντηση Bachar al-Assad και του ειδικού απεσταλμένου του OHE για το συριακό Staffan de Mistura στην Δαμασκό απέδωσε καρπούς. Σε αυτήν την συνάντηση ο πρόεδρος της Συρίας είχε δηλώσει έτοιμος να μελετήσει την πρόταση για ένα πάγωμα των μαχών στο Χαλέπι. Αυτή η εξέλιξη σημαίνει ότι επιτεύχθη συμφωνία και ο FSA εγκατέλειψε το ορμητήριο του και τράπηκε σε άτακτο φυγή.
 


Πορφύρης Δ - Σταφυλά Π 
hellas-now

Διαβάστε σχετικά: http://www.emprosdrama.blogspot.gr/2014/11/vid_15.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: