Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

Για ανθρωποκτονία απο αμέλεια στον εισαγγελέα οδηγός της νταλίκας

karampola7
Για ανθρωποκτονία από αμέλεια 

κατηγορείται ο 39χρονος οδηγός του φορτηγού που παρέσυρε δεκάδες αυτοκίνητα στην Εγνατία Οδό, στο ύψος του κόμβου της Βέροιας και προκάλεσε το τραγικό δυστύχημα με τους πέντε νεκρούς και τους 30 τραυματίες.

Η δικογραφία σχηματίστηκε και ο 39χρονος θα οδηγηθεί αύριο στον εισαγγελέα...
της Βέροιας για να απολογηθεί. 
Μαζί του θα οδηγηθεί και ο 42χρονος υπεύθυνος της αναδόχου εταιρίας εκτέλεσης των εργασιών στην Εγνατία Οδό, ο οποίος κατηγορείται για αδικήματα περί συγκοινωνιών.
Σύμφωνα με την αστυνομία, το φορτηγό αυτοκίνητο ήταν γεμάτο εμπορεύματα βάρους 19 τόνων.
Στην απολογία του ο Ρουμανος οδηγός επικαλέστηκε πρόβλημα στα φρένα. Υποστήριξε πως είδε την ηλεκτρονική πινακίδα που προειδοποιούσε τους οδηγούς για έργα στην περιοχή, είδε και τους δύο σημαιοφόρους, όμως τα φρένα του είχαν «μπλοκάρει».
Στην αστυνομία υποστήριξε πως δεν μπορούσε να ελαττώσει ταχύτητα και σε συνδυασμό με το κατηφορικό τού οδοστρώματος, προσέκρουσε στα ακινητοποιημένα αυτοκίνητα.
Μάλιστα είπε ότι επί 23 χιλιόμετρα επιχειρούσε να ελαττώσει ταχύτητα μηχανικά στο όχημα, με τα φρένα και κατεβάζοντας ταχύτητα στο κιβώτιο αφού το ηλεκτρονικό σύστημα που μειώνει ταχύτητα στο όχημα είχε τεθεί εκτός λειτουργίας. Μάλιστα είπε ότι η νταλίκα πήρε φωτιά επειδή τα τελευταία χιλιόμετρα πατούσε συνέχεια φρένο και άναψαν τα λάστιχα!


Δεν υπάρχουν σχόλια: