Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

Οι Κούρδοι σκότωσαν τον «Ράμπο» των τζιχαντιστών

ΣΕ ΚΑΤΑΔΡΟΜΙΚH ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΤΙΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΤΟΥ ISIS

Έναν από τους καλύτερους μαχητές και πλέον αδίστακτους τζιχαντιστές σκότωσαν οι Κούρδοι υπερασπιστές της Κομπάνι σήμερα σε καταδρομική επιχείρηση μιας ομάδας Κούρδων μαχητών στις γραμμές των τζιχαντιστών.

Οι Κούρδοι κατάφεραν να διεισδύσουν τα ξημερώματα σε ένα από τα στρατόπεδα των τζιχαντιστών, τα οποία κτύπησαν με...
βολές ευθυτενών όπλων RPG-29 και εν συνεχεία πολυβόλησαν την μονάδα του ISIS που βρισκόταν μέσα, καταστρέφοντας ταυτόχρονα το απόθεμα πυρομαχικών και όπλων που υπήρχε στο στρατόπεδο.
Μεταξύ των νεκρών ήταν και ο Εμπού Γουαλέντ Αλ Τουνσί (Ebu Waleed Al Tunsi), από την Τυνησία, κορυφαίος διοικητής των τζιχαντιστών, ένας πραγματικός «Ράμπο» για το Ισλαμικό Κράτος, πολεμούσε στην πολιορκία της Κομπάνι.
Σκόρπιζε τον τρόμο στους αντιπάλους του και ενίσχυσε το ηθικό των σαλταρισμένων συμπολεμιστών του. Ωστόσο, οι Κούρδοι αντάρτες του YPG έβαλαν τέλος στην… «καριέρα» του.
Οι τζιχαντιστές θρηνούν τον θάνατό του και θεωρείται ότι θα επηρεάσει το ηθικό των πολιορκητών αρνητικά.
Να επισημάνουμε ότι από την Παρασκευή ο αριθμός των πολιορκητών τζιχαντιστών αυξήθηκε από 5.000 στις 9.000 με ενισχύσεις που έλαβαν. Θεωρείται ότι στην Κομπάνι πολεμούν οι καλύτεροι μακελάρηδες του Ισλαμικού Κράτους, απέναντι σε 2.000 Κούρδους πολιτοφύλακες του YPG, άνδρες και γυναίκες, οι οποίοι πριν το 2011 ήταν απλοί καθημερινοί άνθρωποι, φουρναραίοι, μπαρμπέρηδες, υπάλληλοι.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: