Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

Moscow Times: Οι Ελληνες γουναράδες καταστρέφονται από τις κυρώσεις της ΕΕ κατά της Ρωσίας

Moscow Times: Οι Ελληνες γουναράδες καταστρέφονται από τις κυρώσεις της ΕΕ κατά της ΡωσίαςΜια άλλη, άκρως σημαντική, πτυχή των κυρώσεων που έχει επιβάλει η ΕΕ στη Ρωσία, αναδεικνύεται από το δημοσίευμα του ρωσικού Moscow Times και έχει να κάνει με την ελληνική βιομηχανία παραγωγής γούνας.

Η εμπορική σχέση που είχαν αναπτύξει η έλληνες παραγωγοί με τους ρώσους πελάτες είχε οικοδομηθεί με τα χρόνια και απέφερε πολύ σημαντικά κέρδη, όμως, πλέον τα πράγματα είναι από θολά έως επικίνδυνα.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η βιομηχανία γούνας στην Ελλάδα κινδυνεύει ακόμα και με κατάρρευση, όσο συνεχίζονται οι κυρώσεις της ΕΕ κατά της Ρωσίας, λόγω της...
έκρυθμης κατάστασης στην Ουκρανία.
Σημειώνει πως μόνο το 2012 η Ελλάδα πούλησε στη Ρωσία 136.446 γούνες που κόστισαν συνολικά 108 εκατ. ευρώ. 
Το 2013 υπήρξε μια σχετική πτώση που έφτασε τις εξαγωγές στο ποσό των 86 εκατ. ευρώ, ενώ φέτος τα πράγματα έχουν φτάσει στον πάτο.
Η RIA Novosti αναφέρει πως σύμφωνα με επίσημα στατιστικά οι εξαγωγές γούνας στη Ρωσία αποτελούν το 23% της ελληνικής παραγωγής.
Ενας έλληνας παραγωγός μιλώντας στο ρωσικό πρακτορείο αναφέρει: 

«Αυτή τη χρονιά δεν έχουμε πωλήσεις. Δεν βλέπω πλέον ρώσους αγοραστές».

Τυπικά οι γούνες δεν εμπίπτουν στην κατηγορία των απαγορεύσεων που έχουν θέσει οι ρωσικές αρχές, αλλά η γενικότερη κατάσταση έντασης έχει επηρεάσει τις αγορές από την πλευρά των ρώσων και όσο οι σχέσεις ΕΕ και Ρωσίας αγγίζουν το «κόκκινο», τόσο η ελληνική βιομηχανία γούνας θα κινδυνεύει με ραγδαία πτώση.



Δεν υπάρχουν σχόλια: