Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

JORDAN, O ΘΕΟΣ ΤΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ! - (ΒΙΝΤΕΟ)

Το NBA Greece έχει την καλύτερη mini-ταινία που θα δεις για τον MJ. 
Ναι, θα είναι τα 7 πιο ποιοτικά λεπτά της σημερινής σου μέρας.
Πόσο εύκολο είναι να "συμπυκνώσει" κανείς την καριέρα του κορυφαίου μπασκετμπολίστα όλων των εποχών, σε ένα VIDEO διάρκειας επτά λεπτών. 
Πολύ, μα πάρα πολύ δύσκολο...
Και όμως, σε αυτή τη mini-ταινία υπάρχουν όλες οι κορυφαίες στιγμές του Michael Jordan! Από το North Carolina και το ξεκίνημά του στο ΝΒΑ, μέχρι τα μεγάλα καλάθια, το "The Shot" απέναντι στον Ehlo και τους Cavaliers, το μπαράζ τριπόντων στο Portland, το ταξίδι με την Dream Team στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βαρκελώνης το 1992, τα πρωταθλήματα με τους Bulls.

Larry Bird: "Πρέπει να τον σέβεσαι, γιατί παίζει σκληρά κάθε βράδυ. Τον βλέπεις να ντριμπλάρει κι αυτό είναι το πιο τρομακτικό πράγμα στο οποίο μπορείς να μπλέξεις".

Magic Johnson: "Σε κάνει να εύχεσαι ότι για μια μέρα, μπορείς να πετάξεις".

Shaquille O' Neal: "O Jordan ήταν η hip-hop έκδοση του Julius Erving. Περπατούσε στον αέρα, με τη γλώσσα έξω".

Scottie Pippen: "Είναι δύσκολο να κερδίζεις. Αυτός ήταν ο Michael, ένας τύπος που ήθελε να αποδείξει πως είναι νικητής".

Phil Jackson: "Η τελευταία μου ανάμνηση από τον Michael, είναι το χέρι του που έμεινε ψηλά, μετά το σουτ στη Utah".

Εχουν ειπωθεί τόσα πολλά για τον Jordan, έχουν γραφτεί ακόμη περισσότερα. Οσα χρόνια κι αν περάσουν, ο MJ θα συνεχίσει να μας συναρπάζει για όσα έκανε στο παρκέ, με τον "σκληρό" του χαρακτήρα, το ανταγωνιστικό του πνεύμα, την δίψα για διάκριση, την άρνηση για την ήττα. Αυτό το επτάλεπτο VIDEO είναι ό,τι πιο χαρακτηριστικό υπάρχει για εκείνον. Συγκινητικό, αλλά και θριαμβευτικό ταυτόχρονα. Επικό, αλλά και γεμάτο νοσταλγία για τη "χρυσή" εποχή του ΝΒΑ. Μια λίγκα, την οποία εκτόξευσε με την πληθωρική του παρουσία.

Κλείνουμε με ένα quiz:
Γιατί ο Jordan φοράει σε αυτή τη photo φανέλα με το νούμερο 12 (και όχι το 23 ή το 45, με τα οποία τον έχουμε συνδέσει); Δώστε την απάντησή σας στα σχόλια.

Michael Jordan Career Retrospective από NBA_Greece


Σχόλιο: Το 1990-1991 εκτός έδρας με τους Magic. Του έκλεψαν τις εμφανίσεις από τα αποδυτήρια και αναγκάστηκε να φορέσει τη φανέλα με το νο. 12 χωρίς όνομα στην πλάτη. Έβαλε 49 πόντους στην εκτός έδρας νίκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: