Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

«Φωτιά» στον ΣΥΡΙΖΑ για τη συμμετοχή Τσίπρα στην ιταλική Λέσχη Μπίλντερμπεργκ

tsipras_forum

«Φωτιές» έχει ανάψει στον ΣΥΡΙΖΑ η απόφαση του Προέδρου Αλέξη Τσίπρα να συμμετάσχει στις εργασίες του συνεδρίου που διοργανώνει το ίδρυμα Ambrosetti-The European House το οποίο θεωρείται ιταλική εκδοχή της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ.

Μάλιστα για τον λόγο αυτό ο Αλέξης Τσίπρας θα απουσιάσει από το καθιερωμένο ραντεβού με τους διαδηλωτές στη...
Θεσσαλονίκη το Σάββατος 6 Σεπτεμβρίου στα εγκαίνια της ΔΕΘ.
Οι αντιδράσεις στο εσωτερικό του κόμματος είναι έντονες κυρίως για το γεγονός ότι την ημέρα που στη Θεσσαλνίκη θα πραγματοποιούνται συλλαλητήρια και συγκεντρώσεις έναντια στην πολιτική των μνημονίων που οδήγησαν στην οικονομική ανέχεια των πολιτών ο Αλέξης Τσίπρας θα βρίσκεται στο φημισμένο θέρετρο για τη χλιδή του... «Βίλα Ντ” Εστε».
viladeste
Η επίσημη ανακοίνωσηΣύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση: «Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, θα συμμετάσχει στις εργασίες του 40ου Φόρουμ που διοργανώνει το ίδρυμα Ambrosetti-The European House, στις 5,6 και 7 Σεπτέμβρη, στο Cernobbio της Ιταλίας. Η ομιλία του, η οποία εντάσσεται στον κύκλο συζητήσεων«Η ατζέντα για να αλλάξει η Ευρώπη» και στη συνεδρία με ειδικό τίτλο «Ο συσχετισμός δυνάμεων στη Νέα Ευρώπη», θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου, στις 9:30πμ (τοπική ώρα)»
Το εν λόγω φόρουμ έχει ιστορία τεσσάρων δεκαετιών και διεξάγεται κάθε φθινόπωρο στο φημισμένο θέρετρο «Βίλα Ντ” Εστε», το οποίο το 2009 ανακηρύχθηκε από το Αμερικανικό περιοδικό «Forbes» το καλύτερο ξενοδοχείο στον κόσμο, ενώ ο κ. Τσίπρας θα βρεθεί μαζί με «βαριά» ονόματα της Ευρωπαϊκής πολιτικής και οικονομικής σκηνής.
Στη λίστα των υπολοίπων συμμετεχόντων, συμπεριλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, οι πρώην πρωθυπουργοί της Ιταλίας Ενρίκο Λέτα και Μάριο Μόντι, ο τέως πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ο τραπεζίτης Ζαν-Κλοντ Τρισέ, ο Γερμανός υπουργός Γιεργκ Ασμουσεν, και οι Επίτροποι Χοακίν Αλμούνια και Μισέλ Μπαρνιέ.
Σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας θα επαναλάβει τις πάγιες θέσεις του κόμματος για άμεση αλλαγή της ασκούμενης πολιτικής, ώστε να καταστεί δυνατή η αναπτυξιακή επανεκκίνηση της Ευρώπης. Ακόμη, θα επισημάνει το τρίπτυχο: τερματισμός λιτότητας, συνολική ρύθμιση των χρεών της Ευρωζώνης στο πλαίσιο μιας ευρωπαικής διάσκεψης για το χρέος (κατά το πρότυποτου Λονδίνου το 1953), καθώς και ένα ευρωπαικό «New Deal» για την ισόρροπη και βιώσιμη ανάπτυξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: