Η αμερικανική πίεση επεκτείνεται και στην απαίτηση να γνωρίζει η Ουάσινγκτον την πολιτική ατζέντα του πρωθυπουργού, τουλάχιστον για ένα εξάμηνο μπροστά, εφ’ όσον πραγματοποιηθεί το επίσημο ταξίδι του στην αμερικανική πρωτεύουσα. Μια ατζέντα που περιλαμβάνει βεβαίως και τις εξελίξεις στο θέμα της Προεδρίας της Δημοκρατίας, το οποίο ούτως ή άλλως από πολλών εβδομάδων έχει αναχθεί από το Μαξίμου σε μείζον ζήτημα της κυβερνητικής και νεοδημοκρατικής στρατηγικής.
ΟΙ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ
Στην προσπάθεια αποδόμησης της υποψηφιότητας Καραμανλή εμπλέκονται κι άλλοι, εκτός των ΗΠΑ:
  • Το Μαξίμου, που θεωρεί ότι η υποψηφιότητα αυτή θα το απάλλασσε από τον πονοκέφαλο των εκλογών, έχει εντάξει το πρόσωπο του Καραμανλή σε μία περίεργη στρατηγική. Όπως έγραφαν στο προηγούμενο φύλλο τους τα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ», η τακτική προώθησης του ονόματος Καραμανλή για την υποψηφιότητα της Προεδρίας αποβλέπει σε δύο στόχους: είτε να αποδεχθεί ο Καραμανλής την πρόταση και να απαλλαγεί η κυβέρνηση από το άγχος των εκλογών είτε, αν αυτός αρνηθεί να είναι υποψήφιος, να του καταλογισθεί η αιτία μιας πρόωρης προσφυγής στις κάλπες και να εκτεθεί στα μάτια της παράταξης, ώστε να βγει από το προσεχές πολιτικό παιχνίδι εντός της Ν.Δ. Ενδεχομένως, πάντως, επειδή στο Μαξίμου είναι ενήμεροι για την απροθυμία Καραμανλή, να κρύβεται κάποια σκοπιμότητα στη δημοσιοποίηση αυτήν την ώρα της απαίτησης της Ε.Ε. για επιστροφή από τους αγρότες των επιδοτήσεων που είχαν πάρει από την κυβέρνηση Καραμανλή, έτσι ώστε να αποδοθεί στον ίδιον η ευθύνη για τη ζημία που η επιστροφή αυτή συνεπάγεται.
  • Ο Γιώργος Παπανδρέου, που θέλει να επανέλθει στο πολιτικό προσκήνιο, επετέθη και αυτός κατά της διακυβέρνησης Καραμανλή. Μπορεί να μην ήταν συντονισμένη η επίθεση Σημίτη και Γιώργου, όμως δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Παπανδρέου θα έκανε ό,τι θα του υπαγόρευε η Ουάσινγκτον. Και η μεθοδικότητα των Αμερικανών όταν θέλουν να πλήξουν κάποιον ή να αποτρέψουν μια κατάσταση είναι «κυκλωτική».

Η σιωπή και η ενόχλησή του


Απορίας άξια είναι η σιωπή που εξακολουθεί να τηρεί ο πρώην πρωθυπουργός τη στιγμή κατά την οποία πληθαίνουν αυτοί που προσπαθούν να διασύρουν το όνομά του εμπλέκοντάς τον, κατ’ αρχάς, στα πολιτικά παιχνίδια περί την Προεδρία της Δημοκρατίας. 
Πληροφορίες από το περιβάλλον του και από προσκείμενους σε αυτόν που είναι σε θέση να γνωρίζουν αναφέρουν ότι πλέον είναι ιδιαίτερα ενοχλημένος και ο ίδιος, παρά το γεγονός ότι η στάση του, από τότε που αποχώρησε από την ηγεσία της Ν.Δ., υπήρξε άψογη και ουδόλως υπονομευτική ούτε της νέας ηγεσίας ούτε της συνοχής του κόμματος. 
Ενδεχομένως, στην ενόχλησή του αυτή να οφείλεται, όπως λέγεται, η πρόθεσή του να συντάξει επίσημη δήλωση για τις προθέσεις του και κυρίως για την άρνησή του σε οποιαδήποτε πρόταση για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Παρόμοια δήλωση, βεβαίως, δεν έχει δει το φως της δημοσιότητας, παρά το γεγονός ότι όλοι όσοι ανήκουν στην πολυπληθή καραμανλική πτέρυγα υποστηρίζουν ότι είναι αναγκαία μία δήλωσή του, «για να τους βάλει όλους στη θέση τους»...
Του Νίκου Σίμου 
Εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Σχόλιο Ε Μ ΠΡΟ ΣΑυτή η είδηση και μόνο μου αρκεί!
Η είδηση, ότι για δεύτερη φορά η Ουάσινγκτον ενημέρωσε, το Μαξίμου, για τις αρνητικές διαθέσεις της στην υποψηφιότητα Καραμανλή για την Π τ Δ., με ικανοποίησε πλήρως!
Ο Καραμανλής πρόταξε το Εθνικό Συμφέρον πέραν του προσωπικού του συμφέροντος και της πολιτικής της, πρόσκαιρης, επιβίωσης!
Οι λόγοι, που αντιδρά η Ουάσινγκτον, έχουν να κάνουν με τη σαφή τάση ανεξαρτητοποίησης του Καραμανλή, όταν είχε τη διακυβέρνηση της χώρας, σε θέματα εξωτερικής πολιτικής.
Οι Αμερικανοί, πέραν του ανοίγματός του προς τη Ρωσία, ποτέ δεν του συγχώρησαν τη στάση του στο σχέδιο «Ανάν» που ευνοούσε το «όχι» του Τάσσου Παπαδόπουλου, καθώς και την άρνησή του στην ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, στη σύνοδο του Βουκουρεστίου.
Φίλες & Φίλοι
Να είστε περήφανοι όσοι στηρίξατε και στηρίζεται τον Κώστα Καραμανλή!
Αποτίναξε από πάνω μας μια ρετσινιά που καλλιεργούσε επί 10ετίες το ΠαΣοΚ και η Αριστερά...
Ότι η παράταξη μας είναι "Αμερικανόδουλη" και φερέφωνο των Η.Π.Α.
Αποδείχθηκε ποιοι είναι οι άνθρωποι των Αμερικάνων στην Πατρίδα μας!


Διαβάστε και τα υπόλοιπα σχόλια ΕΔΩ!