Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2014

Αμφίπολη: Νέες δηλώσεις/ διευκρινήσεις του κ. Σαράντου Καργάκου "Τάφος επιφανούς άνδρα της Μακεδονίας το μνημείο της Αμφίπολης"

Σε επιφανή άνδρα της Μακεδονίας ανήκει ο τάφος της Αμφίπολης, επιμένει ο ιστορικός και συγγραφέας Σαράντος Καργάκος.

Όπως ξεκαθάρισε, μιλώντας στο Πρωινό ΑΝΤ1 (ΒΙΝΤΕΟ), ο ίδιος είχε αναφέρει και στο παρελθόν αν δεν βρεθεί ο τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην Αλεξάνδρεια ή στην Αίγυπτο, θα πρέπει να αναζητηθεί στη Μακεδονία και πιο συγκεκριμένα στην Αμφίπολη.
Ο κ. Καργάκος εκτιμά ότι η μητέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, Ολυμπιάδα, δεν θα άφηνε το λείψανο του παιδιού της στα χέρια ενός Πτολεμαίου. Και δεν...
αποκλείεται να έκανε μυστική συμφωνία μαζί του για την μεταφορά του λειψάνου του παιδιού της στη Μακεδονία, του παιδιού της που δεν χάρηκε στην ακμή του.
 «Το γεγονός ότι δεν πήγε στη Βαβυλώνα όπου το λείψανο του Αλεξάνδρου έμεινε δύο χρόνια, ούτε παρακολούθησε τη μεταφορά του από την Αλεξάνδρεια στη Βαβυλώνα με κάνει να πιστεύω ότι με τρόπο μυστικό η γυναίκα αυτή που κυριάρχησε στη Μακεδονία μέχρι το 316 μπορεί να μετέφερε το λείψανο του γιου της στη Μακεδονία», σημείωσε.
Συνέστησε υπομονή, τουλάχιστον δύο ετών για να δούμε τι θα φέρουν σο φως οι ανασκαφές κι εξήγησε γιατί δεν πηγαίνει και ο ίδιος στην Αμφίπολη.
Την ίδια ώρα, οι ανασκαφικές εργασίες στον λόφο Καστά συνεχίζονται αδιάλειπτα, με την επικεφαλής αρχαιολόγο Κατερίνα Περιστέρη να δίνει προτεραιότητα στη θωράκιση των αρχαιολογικών ευρημάτων και την προστασία του μνημείου από τις καιρικές συνθήκες.
Μέχρι στιγμής έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή του στεγάστρου, της εισόδου του μνημείου, με εξωτερική αντιστήριξη της εισόδου με τις Σφίγγες και εδραίωση αντιστηρικτικών στοιχείων, ενώ περιφερειακά του μνημείου τοποθετήθηκαν αγωγοί απορροής των όμβριων υδάτων.

http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2014/09/blog-post_927.html#ixzz3CSkfFsZL

Δεν υπάρχουν σχόλια: