Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

Έλεος πια… Γλυτώστε μας από τους καθηγητές


Αμαρτία. 
Τι σας έχουμε φταίξει τέλος πάντων. 

Γλυτώσατε τους φοιτητές από τους καθηγητές τους εδώ και χρόνια και τους φορτώσατε στις πλάτες μας. 

Τους φορτώσατε στα υπουργεία, στους Οργανισμούς, στα κρατικά Δ.Σ . και στις τσέπες μας. 

Οι λογαριασμοί όμως για τα σπασμένα της σοφίας τους… έρχονται στο δικό μας σπίτι… Είτε ως ΕΝΦΙΑ, είτε ως εισφορές, είτε ως χαράτσι.
Χρησιμοποιείστε τα μυαλά των καφετζήδων των υπουργείων, των περιπτεράδων κάτω από τα υπουργεία, των μεσιτών ακινήτων, των εργολάβων της οικοδομής, των βιοτεχνών, των γκαρσονιών και των εργαζομένων στην ρεσεψιόν των ξενοδοχείων , των απλών εμπόρων και των λιμενεργατών.
Προς Θεού όμως… Όχι άλλους καθηγητές. ..



Με μυαλά εργαζομένων στην πιάτσα ίσως φθάσετε επιτέλους και στο ζητούμενο που χάθηκε από την πολιτική εδώ και 40 χρόνια.
Στο αυτονόητο και στην αντίληψη του κοινού νου… Τόσο απλά.
Πάρτε την άποψη του κοινού νου του καθημερινού πολίτη για τον που τον πονάνε και που τον σφάζουν οι ανόητοι και αναποτελεσματικοί φόροι (όπως του ΕΝΦΙΑ) που βάζουν οι καθηγητές.
Ίσως , έτσι να μην φθάνετε ποτέ στο κωμικοτραγικό σημείο να ομολογεί ο πρωθυπουργός της χώρας ότι έκανε λάθος ο σύμβουλός του και θα διωχθεί…
Ποιος υπεύθυνος;
Που την είδατε την υπευθυνότητα στους κομματικούς καθηγητές που ξημεροβραδιαζονται στα κόμματα και γυρνοβολούν τα κανάλια και τους ραδιοφωνικούς σταθμούς να πουλάνε σοφία μπας και χωθούν στο κράτος και εξασφαλίσουν τον δεύτερο ή τον τρίτο μισθό.

Όσο πάει δηλαδή …Γιατί μετά τον ανασχηματισμό, την αλλαγή του οικονομικού υπουργού ή την πτώση της κυβέρνησης ποιος ζει ποιος πεθαίνει;

Αναλογιστείτε τούτο μόνο.
Πόσες κυβερνήσεις ανεπάγγελτων υπουργών πέρασαν στην διάρκεια της μεταπολίτευσης μέχρι σήμερα. Όχι κάποιοι ανεπάγγελτοι. Ολόκληρες κυβερνήσεις ανεπάγγελτων με πρώτο τους επάγγελμα υπουργός ή υφυπουργός ή άντε Γενικός Γραμματέας.
Ανεπάγγελτοι στην κυβέρνηση με συμβούλους καθηγητές που έχουν να περάσουν χρόνια έστω και έξω από τα Πανεπιστήμια. Καθηγητές άγνωστοι για το έργο τους και την προσφορά τους. Και γνωστοί από την ημέρα που αναλαμβάνουν θέσεις σε υπουργεία ή Οργανισμούς.
Πως είναι δυνατόν να βγει έτσι αποτέλεσμα;
Γιατί ξαφνιαζόμαστε και κυνηγάμε τώρα φαντάσματα ως υπεύθυνους για την τραγωδία του ΕΝΦΙΑ που συνδέθηκε αποκλειστικά με τον κ. Σαμαρά και ουδέποτε θα αποσυνδεθεί;
Τι δηλαδή; Στα επόμενα χρόνια θα λένε το φορολογικό έγκλημα του καθηγητή Νίκου Καραβίτη και του Στουρνάρα που κρέμασαν τον Σαμαρά;
Ξεχάστε το. Ο ΕΝΦΙΑ είναι η μεγαλειώδης γκάφα Σαμαρά που τον έφαγε ως πρωθυπουργό.
Οι καφετζήδες των υπουργείων και των Οργανισμών ξέρουν καλύτερα από όλους πόσοι χρειάζονται στα υπουργεία και πόσο δουλεύουν αυτοί που δουλεύουν.
Γνωρίζουν καλύτερα τους εργαζόμενους που ρίχνονται. Αλλά και τι σημαίνει κομματικός κρατικός υπάλληλος.
Οι κτηματομεσίτες και οι συμβολαιογράφοι θα σας έδειχναν πολύ σημαντικότερα εργαλεία για να μαζέψετε φόρο από την ακίνητη περιουσία. Δεν ακούσατε όμως (συμβολαιογράφους κυρίως) καμία από τις ιδέες που σας προσέφεραν γιατί οι καθηγητές δεν τις άφησαν να φθάσουν εκεί που έπρεπε .
Οι απλοί εργολάβοι οικοδομών της γειτονιάς αλλά και οι μαντραδες θα σας έλεγαν σημαντικότερα πράγματα για την πολιτική στα ακίνητα από τις ανοησίες του πόθεν έσχες και της φορολόγησης του χωραφιού και της στάνης που σας είπαν οι καθηγητές.
Οι έμποροι των μαγαζιών ,κάτω από τα υπουργεία σας, θα σας μάθαιναν καλύτερα από τους καθηγητές την σημασία των αποδείξεων και του ΦΠΑ .Αλλά όσοι προσφέρθηκαν ,με σημειώματα και επιστολές ,έπεσαν στα ντουβάρια των συμβούλων που βρίσκονται στα κρατικά οχυρά και …πέρα βρέχει.
Μας έχουν κάψει και σας έχουν κάψει ως κόμματα και ως κυβερνήσεις οι καθηγητές του πίνακα… που ντύνονται …στολίζονται… και νοικοκυρεύουν …μόνο την τσέπη τους.
Θυμίζω την γνωστή φράση του Κωνσταντίνου Καραμανλή «…φέρτε μου δυο καθηγητές και θα καταστρέψω την Ελλάδα σε ώρες..» . Την θυμίζω μόνο γιατί την είπε και την άφησε στα λόγια.
Στην πράξη δύο καθηγητές σύμβουλοι του ήταν εκείνοι που του έβαλαν τις ιδέες της κρατικοποίησης το 1975 .
Αλλά δεν τους έδιωξε. Τους άκουσε και τους άφησε μάλιστα να συντονίσουν και τις κρατικοποιήσεις!!
Εκεί που πραγματικά χρειάζονται οι καθηγητές απουσιάζουν. Και όταν παρουσιάζονται παίζουν θέατρο…(κακής ποιότητας) αλλά συστηματικά αποφεύγουν να δώσουν λύσεις .Να αποκομματικοποίησουν τα Πανεπιστήμια από την βαθμολογία …μέχρι τα …δεξιά και αριστερά ουρητήρια.. Να αναβαθμίσουν την Πανεπιστημιακή παιδεία. Να συνδέσουν αποτελεσματικά την έρευνα με την παραγωγή και να την αποσυνδέσουν από τις γνωστές «μαϊμουδιές» σπατάλης πόρων της Ε.Ε. Να συντονίζουν την αξιοποίηση των αξιόλογων πτυχιούχων επιστημόνων με φροντίδα τους μέχρι την αντάξια είσοδο τους στην εθνική παραγωγή.


Του Γιώργου Κράλογλου
George.kraloglou@capital.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: