Τρίτη 12 Αυγούστου 2014

Επιτέλους, ένας καλλιτέχνης ζωγραφίζει γυμνές γυναίκες έτσι όπως ακριβώς είναι

Η πραγματική και όχι η εξιδανικευμένη, γυμνή αλήθεια. Η αποθέωση του ρεαλισμού σε δέκα έργα (Pics)

Το γυμνό σώμα έτσι όπως πραγματικά είναι. Χωρίς τις εξιδανικεύσεις του lifestyle και τα προβαλλόμενα πρότυπα των οίκων μόδας.
Η ζωγράφος Victoria Selbach έχει επιλέξει πως το αντικείμενο εργασίας της θα είναι για αυτή την περίοδο αποκλειστικά το γυμνό σώμα γυναικών.
Τα μοντέλα της είναι καθημερινές γυναίκες που ποζάρουν για εκείνη έτσι όπως τις γέννησε η μητέρα της. Και η Selbach ζωγραφίζει αυτό που βλέπει χωρίς να εξιδανικεύει τίποτα.
Σε αντίθεση δηλαδή με το έργο του Will Cotton που μεταξύ άλλων έχει ζωγραφίσει και την Katy Perry.
Σε δηλώσεις της στη Huffington Post, η Selbach είπε:
"Λατρεύω το γυναικείο σώμα. Κάθε "μούσα" μου, μεταφέρει μπροστά μου τον πολυδιάστατο χαρακτήρα της και την ομορφιά της στιγμής. Δεν προσπαθώ να προσθέσω τίποτα σε αυτό που βλέπω. Προσπαθώ μόνο να αποδώσω το παιχνίδι που γίνεται ανάμεσα στο μοντέλο και το φως που πέφτει πάνω του".
Σε ότι αφορά τις επιρροές της, ως βασικότερες αναφέρει τους πίνακες...

των Καθολικών εκκλησιών όπου και μεγάλωσε μιας και η οικογένεια της ήταν βαθιά θρησκευόμενη. "Μεγαλώνοντας ήθελα να κάνω κάτι πιο σκοτεινό, πιο "ενήλικο" στα δικά μου έργα", λέει.
"Εμφανίζω τις γυναίκες δυνατές, ειλικρινές, σύγχρονες και ολοκληρωμένες", συμπληρώνει. "Ανεξάρτητες, αναδύοντας το δικό τους φως. Χωρίς να γδύνονται για κάποιον εμπορικό λόγο, έτσι όπως τις θέλουν οι άλλοι. Χαίρομαι να εργάζομαι με γυναίκες που αποδέχονται τον εαυτό τους έτσι όπως πραγματικά είναι και δεν ντρέπονται να τον δείξουν γυμνό", καταλήγει.

Τα έργα της παρακάτω:



Πηγή: Huffington Post
Χρήστος Δεμέτης
news247 

Δεν υπάρχουν σχόλια: