Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

Η ευθιξία του πολιτικού: Ο Δήμαρχος Βερολίνου παραιτήθηκε επειδή άργησε να ολοκληρωθεί το νέο αεροδρόμιο της πόλης

Η ευθιξία του πολιτικού: Ο Δήμαρχος Βερολίνου παραιτήθηκε επειδή άργησε να ολοκλΤην αποχώρησή του από τη θέση του δημάρχου του Βερολίνου και του κυβερνήτη του ομόσπονδου κρατιδίου την 11η Δεκεμβρίου, δεκατρία χρόνια μετά την πρώτη εκλογή του και σχεδόν δύο χρόνια πριν από τη λήξη της θητείας του, ανακοίνωσε σήμερα ο Κλάους Βόβεραϊτ.

«Αυτή η απόφαση δεν μου ήταν εύκολη. Τα πολιτικά πόστα παραδίδονται όταν έρθει ο καιρός. Αποχωρώ εθελοντικά και είμαι υπερήφανος που συνέβαλα στην θετική ανάπτυξη αυτής της πόλης. Είμαι από αυτούς που έκαναν το χόμπι τους επάγγελμα», δήλωσε συγκινημένος ο κ. Βόβεραϊτ και επισήμανε ότι...
επιθυμεί να βάλει τέλος στις εικασίες που ακούγονται το τελευταίο διάστημα σχετικά με την διάρκεια της θητείας του.
Αποχωρώντας από το αξίωμά του, ο 60χρονος σοσιαλδημοκράτης Κλάους Βόβεραϊτ θα αποχωρήσει, όπως εξήγησε, και από τη θέση του Προέδρου της Επιτροπής για την κατασκευή του νέου αεροδρομίου του Βερολίνου. Πρόκειται για «ήττα», δήλωσε ο Δήμαρχος της γερμανικής πρωτεύουσας, αναφερόμενος στο γεγονός ότι το αεροδρόμιο, το οποίο επρόκειτο να λειτουργήσει τον Ιούνιο του 2012, δεν είναι ακόμη έτοιμο, ενώ έχει αυξηθεί επανειλημμένα ο προϋπολογισμός του.
Σύμφωνα με την διαδικασία που προβλέπεται, ο μεταβατικός Δήμαρχος θα εκλεγεί με ψηφοφορία μεταξύ των μελών του υπάρχοντος Συμβουλίου, στο οποίο συγκυβερνούν το SPD και το CDU. Ήδη ωστόσο οι Πράσινοι ζητούν νέες εκλογές για την ανάδειξη του διαδόχου του κ. Βόβεραϊτ, ενώ δεν αποκλείεται να συμφωνήσουν και οι Χριστιανοδημοκράτες, καθώς οι δημοσκοπήσεις τους φέρουν να προηγούνται.


Δεν υπάρχουν σχόλια: