Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014

Ο Βασιλιάς Αλέξανδρος ζει, αν δεν του βάλουν ΕΝΦΙΑ για Αμφίπολη

Ήμασταν βαρέλι δίχως πάτο και γίναμε πάτος χωρίς βαρέλι

Ας κοιτάξουμε καλύτερα αυτά που κάνουν εμάς «ΑΡΧΑΙΟΥΣ»

Κάπως έτσι φαίνεται πια: Στην αρχή μάς έλεγαν ότι είμαστε σαν χώρα και εθνική οικονομία βαρέλι δίχως πάτο! 

«Αρα, γιατί να ρίχνουμε συνεχώς λεφτά μέσα», φώναζαν οι Γερμανοί. 

Με το Μνημόνιο υποτίθεται ότι μπήκε ΠΑΤΟΣ και έτσι...
βγάλαμε το πλεόνασμα παρότι μας ξεπάτωσαν! 
Γιατί όμως τώρα μοιάζει σαν να μείναμε μόνοι με τον πάτο χωρίς καθόλου βαρέλι; Εμείς και ο πάτος. 
Αν αυτό λέγεται σταθεροποίηση, OK, αλλά να το ξέρουμε και να το ξέρουν. Ημασταν βαρέλι δίχως πάτο και τώρα είμαστε πάτος χωρίς βαρέλι. Plan B-B (από βαρέλι σε βαρέλι) υπάρχει;
Το καλοκαιράκι, θες δεν θες, ζεις την αυταπάτη σου και όλα είναι πιο χαλαρά. Φέτος μάλιστα ήταν σαν όλοι να ήθελαν να τη ζήσουν ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ και εθελοντικά, γιατί ακόμη και ο Σίσυφος έπαιρνε πού και πού καμιά ανάσα (παρότι το ’ξερε το έργο «ανέβα-κατέβα», και πάλι...). Το ένστικτο επιβίωσης με την προαιώνια θυμοσοφία του Ελληνα υπάρχει στο DNA μας και λειτουργεί απ’ την εποχή που ο Διογένης είπε στον Μέγα Αλέξανδρο να μην τον σκιάζει με τα κατορθώματά του. Το δικό του πιθάρι όμως είχε πάτο...

Ασχετο αλλά επίκαιρο: Αδύνατον να εκμεταλλευτείς… πολιτικά υπέρ σου την Αμφίπολη, ακόμη κι αν υποθέσουμε ότι έχεις την πρόθεση. Ομως γιατί η απέναντι πλευρά πετιέται πάνω σαν να την τσίμπησε μύγα τσε-τσε όποτε ανακύπτει οτιδήποτε θυμίζει το μεγαλείο και την ελληνικότητα της Μακεδονίας; Γιατί τους ενοχλεί ακόμη τόσο, αφού υποτίθεται ότι έκαναν και αυτοκριτική για μια όχι και τόσο μακρινή εποχή όταν είχαν υπογράψει ότι δεν «καίγονται» και τόσο πολύ αν τα χώματα αυτά είναι δικά μας; 
Σε κάθε περίπτωση, όμως, είναι εντελώς γελοίο όταν μιλάμε για σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα που κεντρίζουν το ενδιαφέρον της πολιτισμένης ανθρωπότητας να το κομματικοποιούμε και αυτό! Είτε αρέσει είτε όχι σε οποιαδήποτε συνιστ…αμένη, ο Βασιλιάς Αλέξανδρος ΖΕΙ και η γοργόνα αναρωτιέται απλώς γιατί είμαστε τόσο χάννοι. Αν και με 500 τ.μ. πριβέ τάφο, ακόμη κι ο μεγαλύτερος Στρατηλάτης όλων των εποχών θα ταφεί για δεύτερη φορά από τον ΕΝΦΙΑ!

Πάμε παρακάτω, στον πάτο χωρίς βαρέλι. Μπορεί η κυβέρνηση να επιχαίρει για το μεγαλύτερο απ’ τις προβλέψεις πλεόνασμα, αλλά αυτά είναι καλά για τις Βρυξέλλες. Στα καθ’ ημάς μεταφράζεται ότι οι πολίτες επιστρέφουν από τη σύντομη απόδρασή τους (ο ένας στους δύο -ΚΑΙ ΑΝ- έφυγε για λίγες μέρες) με βαθύτερο απ’ το προβλεπόμενο έλλειμμα στην τσέπη. Τον περιμένει ένας πάκος λογαριασμοί και η περιπέτεια που λέγεται επιβίωση ξαναρχίζει. Το καθημερινό δράμα με τις δουλειές στάσιμες -στην καλύτερη περίπτωση-, τα παιδιά να ζητάνε τα σχολικά τους και τα παρελκόμενα είναι σε πρώτο πλάνο, και δυστυχώς η εξουσία, ενώ λέει και θέλει να κάνει ό,τι μπορεί για να ανακουφίσει κάπως τον πολίτη, εξακολουθεί να τον βασανίζει. Για την ακρίβεια, αφήνει ανεξέλεγκτες τις υπηρεσίες της να τον ταλαιπωρούν με ΑΝΕΙΠΩΤΟ τρόπο, με κορυφαίο παράδειγμα τον ΕΝΦΙΑ, που ήταν όντως ο εφιάλτης του καλοκαιριού.


Από τις ειλικρινείς ομολογίες των αρμόδιων υπουργών, ότι δεν ήξεραν, δεν τους τα εξήγησαν, έτρεχαν οι ίδιοι να τα διορθώσουν κ.λπ. κ.λπ., προκύπτει το αυτονόητο: το νούμερο Ενα αναγκαίο βήμα, να ανακτήσει η κυβέρνηση τον έλεγχο του κράτους. 
Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά να εκτοξεύονται, σαν να είμαστε στη Γάζα, εκατομμύρια «εκκαθαριστικά»-στούκας δεξιά κι αριστερά και να μην ξέρει κανείς τι ακριβώς περιλαμβάνουν, ποιος πάτησε το «κουμπί» και τι θα συμβεί περαιτέρω. 
Δεν είναι καν προς συζήτηση τα επιχειρήματα που ακούγονται ότι… δεν το θέλαμε (!) αλλά φταίνε οι νόμοι που έχουν ψηφιστεί, ότι πάλι ήταν κάποια ωρολογιακή βόμβα που άφησε πίσω του ο εύκολος αποδιοπομπαίος Θεοχάρης, ότι «θα το ξαναδούμε» κ.λπ.

Απαξ και ο πολίτης τρώει το φορο-ΜΠΟΥΓΕΛΟ με τα ακάθαρτα ευρήματα του καθενός φορομπήχτη κατακέφαλα και γδέρνει τον πάτο του για να βρει να πληρώσει πράγματα που ΔΕΝ ΟΦΕΙΛΕ να δώσει, κι όλα αυτά μάλιστα μετά από τέσσερα χρόνια άγριας αφαίμαξης, δεν ακούει τίποτα! 
Αρα, δεν μπορείς, ειδικά τώρα, να του λες συγγνώμη... σ’ τα πήραμε ΚΑΤΑ ΛΑΘΟΣ. Τον κάνεις δυο φορές πιο έξαλλο. 
Από τις μέχρι σήμερα αντιδράσεις της κυβέρνησης δεν έχει γίνει σαφές κατά πόσο έχει αντιληφθεί τη ζημιά που της προκάλεσε ο ΕΝΦΙΑ. 
Αν το κατάλαβε, περιμένουμε να δούμε την απόδειξη. Οι δόσεις δεν θεραπεύουν μια εξαρχής στρεβλή υπόθεση. Αν όχι, ας προετοιμάζεται για δεύτερο πολιτικό μπουγέλωμα που θα μας έρθει με την ανεκδιήγητη εγκύκλιο όπου ένα μικρό χρέος προς το Δημόσιο, μια καθυστέρηση, ένα λάθος φορολογικό ανάγεται αυτόματα σε ξέπλυμα μαύρου χρήματος!

Χρωστάς δηλαδή 5.000 γιατί ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ να τα δώσεις (9 στους 10 Ελληνες) και σου κατάσχουν το σπίτι, σου παίρνουν το Ι.Χ. και σου παγώνουν τους λογαριασμούς. 
Μιλάμε για ΑΠΟΛΥΤΕΣ ΠΑΛΑΒΟΜΑΡΕΣ, που όποιος ξένος πιθανός επενδυτής αντιληφθεί ότι ισχύουν μόνο στην Ελλάδα δεν θα έρθει ούτε για τουρισμό. Ούτε τράνζιτ απ’ το «Ελευθέριος Βενιζέλος» δεν θα περνάει. Για όνομα του όποιου θεού Ανατολής και Δύσης. Νόμος για τη φοροδιαφυγή υπάρχει. Νόμος για τον ΦΠΑ επίσης. Για τα χρέη στο Δημόσιο επίσης. Από πού κι ως πού όλα αυτά συνιστούν ξαφνικά «ξέπλυμα»-κακούργημα για μαύρο χρήμα;

Εδώ μιλάμε για ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΙΚΗ κατάσταση όπου αν δεν επέμβει ξανά ο πρωθυπουργός θα έχουμε κοινωνικά δράματα άνευ λόγου! Ή έστω ο αρμόδιος υπουργός.
Δεν ξέρω αν απ’ όλα αυτά μπορεί να μας σώσει ο τάφος της Αμφίπολης, ακόμη κι αν βρούμε τον ίδιο τον Μέγα Αλέξανδρο μούμια. Αλλιώς να πάμε να χωθούμε κι εμείς εκεί, να παριστάνουμε τα αρχαιολογικά ευρήματα. Γιατί, έτσι κι αλλιώς, μας έχουν κάνει «αρχαίους»!

Δεν υπάρχουν σχόλια: