Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

Τι συμβαίνει όταν ένας κεραυνός χτυπάει στη θάλασσα - Υπάρχει τρόπος να προστατευτείτε

Τι συμβαίνει όταν ένας κεραυνός χτυπάει στη θάλασσα -Υπάρχει τρόπος να προστατευΠρόσφατα ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του στις ακτές της Καλιφόρνια όταν τον χτύπησε κεραυνός και πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν με αποτέλεσμα το ερώτημα
«Τι συμβαίνει όταν ένας κεραυνός χτυπάει στη θάλασσα» 
να είναι πιο επίκαιρο από ποτέ.
Σε περίπτωση λοιπόν που κάνετε αμέριμνοι το μπάνιο σας και ξαφνικά διαπιστώσετε ότι μία σφοδρή καταιγίδα έρχεται προς το μέρος σας, 
τότε υπάρχουν δύο τρόποι να προστατευτείτε. ...

Ο ένας είναι να βγείτε γρήγορα στη στεριά και να βρείτε ένα ασφαλές καταφύγιο μέχρι να περάσει και 
ο δεύτερος είναι να κολυμπήσετε πιο βαθιά.
Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία των ΗΠΑ, η ηλεκτρική τάση ενός κεραυνού είναι 300 εκατομμύρια βολτ και είναι κάτι παραπάνω από αρκετά για να σκοτώσουν καθώς η ηλεκτρική εκκένωση εξαπλώνεται οριζοντίως και όχι κατακόρυφα. Αυτά είναι άσχημα νέα για όσους επιπλέουν στο νερό ή κολυμπούν στην επιφάνειά του, καθώς το νερό είναι καλός αγωγός του ηλεκτρισμού.
Τα ψάρια, τα οποία κολυμπούν βαθύτερα, είναι περισσότερο προστατευμένα από τους ανθρώπους. «Σε περίπτωση που είστε στη θάλασσα μπορεί πολύ εύκολα να γίνεται "στόχος" μίας αστραπής» αναφέρει ένας μετεωρολόγος από το Πανεπιστήμιο του Reading.
Πρόσφατες έρευνες από τη NASA έχουν αποδείξει ωστόσο ότι είναι πολύ πιθανότερο ένας κεραυνός να χτυπήσει στη Γη από ότι στη θάλασσα, ωστόσο δεν είναι ποτέ κακό να λαμβάνουμε τα μέτρα μας σε περίπτωση καταιγίδας.
Οι ειδικοί αναφέρουν επίσης ότι οι κίνδυνοι ποικίλλουν ανάλογα και με τις εποχές.


iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: