Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

Συνεχές «έγκλημα» χωρίς τιμωρία!

Οι πολίτες ματώνουν για να πληρώσουν το χαράτσι κι άλλους φόρους, όμως πολιτικοί και υπηρεσιακοί υπάλληλοι κάνουν τα στραβά μάτια, πληρώνοντας στα μουλωχτά τις παράνομες βαθμολογικές προαγωγές των ένστολων. Oι συνέπειες.

Να σεβασθούν τις δικαστικές αποφάσεις καλούν την κυβέρνηση όσοι έχουν λαμβάνει λεφτά από τον κρατικό προϋπολογισμό, δηλαδή τους υπόλοιπους φορολογούμενους.
Από τους ένστολους, τους απόστρατους και τους δικαστές μέχρι τις καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ και σε λίγο τους υπόλοιπους, π.χ. γιατρούς, καθηγητές, κληρικούς, που ανήκουν στα ειδικά μισθολόγια.
Η κυβέρνηση έχει...
δηλώσει ότι θα σεβαστεί τις δικαστικές αποφάσεις και αναζητεί τρόπο για να καταβάλει τα ποσά στους ένστολους, όπως ήδη έσπευσε να κάνει με τους δικαστικούς.
Όμως, η αναζήτηση από το Γενικό Λογιστήριο του ποσού που απαιτείται για τους ένστολους και τους συμψηφισμούς που θέλει να κάνει για να μειώσει το ποσό αποκάλυψε κάτι που σε άλλη χώρα δεν θα είχε περάσει απαρατήρητο.
Για την ακρίβεια θα είχε γίνει αντικείμενο κριτικής και απολύσεων των αρμοδίων συνοδευόμενων από παραιτήσεις κυβερνητικών στελεχών.
Όπως λοιπόν πληροφορηθήκαμε οι ένστολοι λάμβαναν κανονικά μισθολογικές προαγωγές όλο το προηγούμενο διάστημα αν και η κυβέρνηση είχε ψηφίσει νόμο με τον οποίο τις είχε παγώσει.
Το ποσό εκτιμάται σε 70 εκ. ευρώ σύμφωνα με τις διαρροές προς τον Τύπο.
Κι όμως κανένας από το πολιτικό σύστημα δεν έχει επισημάνει μέχρι στιγμής την παρανομία- τουλάχιστον δεν έχουμε ακούσει κανέναν να το κάνει δημοσίως- ζητώντας παράλληλα να αποδοθούν ευθύνες.
Αν μάλιστα δεν είχε προκύψει το θέμα με τα αναδρομικά και τα άλλα ποσά που γαλαντόμοι δικαστικοί επιδίκασαν στα άλλα μέλη του βαθέως κράτους είναι πιθανό ότι δεν θα το μαθαίναμε ποτέ και δεκάδες εκατομμύρια ευρώ θα συνέχιζαν να τους καταβάλλονται παρανόμως.
Κι αυτό γιατί οι υπεύθυνοι στο υπουργείο Άμυνας και στο Γενικό Λογιστήριο του κράτους θα συνέχιζαν να κάνουν τα στραβά μάτια και να καταβάλλουν τα ποσά που πληρώνουν οι υπόλοιποι φορολογούμενοι.
Φυσικά, δεν είναι η πρώτη φορά που ψηφισθέντες νόμοι καταπατούνται από τους πολιτικούς και τους αρμόδιους δημόσιους υπαλλήλους προς όφελος οργανωμένων ομάδων στο δημόσιο.
Να υπενθυμίσουμε ότι πριν λίγους μήνες «ανακάλυψε» το Γενικό Λογιστήριο ότι δεν εφαρμόζεται το ενιαίο μισθολόγιο στο δημόσιο και έστειλε σχετική εγκύκλιο για να επισημάνει ότι θα πρέπει να εφαρμόζεται, απειλώντας με κυρώσεις.
Το εκπληκτικό είναι ότι το υπουργείο οικονομικών είναι το πρώτο που δεν το εφαρμόζει, όπως ανακαλύψαμε κι εμείς, για διάφορες κατηγορίες υπαλλήλων του, π.χ. τελωνειακούς, εφοριακούς κ.τ.λ., αφού τους επιστρέφει την μείωση όταν ξεπερνά το 25% ως «προσωπική διαφορά».
Όμως, από την στιγμή που έγινε γνωστή η παρανομία με τις βαθμολογικές προαγωγές στις ένοπλες δυνάμεις θα πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες όσο ψηλά κι αν βρίσκονται για να μην επαναληφθεί το φαινόμενο.
Αν οι υπεύθυνοι δεν υποστούν τις προβλεπόμενες κυρώσεις προς παραδειγματισμό, οι συνέπειες θα είναι χειρότερες.
Όλοι θα υποθέσουν ότι οι πολιτικοί και οι αρμόδιοι για τις πληρωμές δημόσιοι υπάλληλοι είναι στο απυρόβλητο και έχουν το πράσινο φως να ευνοούν διάφορες επαγγελματικές ομάδες χωρίς να υπόκειται σε κυρώσεις.

Dr. Money
Euro2day

Δεν υπάρχουν σχόλια: