Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

Εργασία στην ΕΕ μέσω Ιντερνετ: Διατίθενται 1,7 εκατ. θέσεις και 1.400 στην Ελλάδα

Εργασία στην ΕΕ μέσω Ιντερνετ: Διατίθενται 1,7 εκατ. θέσεις και 1.400 στην ΕλλάδαΤη νέα βελτιωμένη έκδοση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας εύρεσης εργασίας αποκάλυψε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, θέτοντας ως βασικό στόχο τις καλύτερες υπηρεσίες για όσους επιθυμούν να εργαστούν εντός ΕΕ και με το βλέμμα στην καταπολέμηση της ανεργίας.

Το σύστημα EURES -Find A Job διαθέτει ήδη περισσότερες από 1,7 εκατομμύρια θέσεις εργασίας με τη συντριπτική πλειοψηφία να βρίσκονται στο Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γερμανία, ενώ, όσον αφορά στην Ελλάδα, έχουν ήδη αναρτηθεί 1.400 θέσεις διαθέσιμες στη χώρα μας.
Πως λειτουργεί...

Το σύστημα επιτρέπει στους χρήστες -ενδιαφερόμενους να αναζητούν εργασία χρησιμοποιώντας διάφορα φίλτρα, όπως το εκάστοτε κράτος -μέλος που υπάρχει η διαθέσιμη θέση, το απαιτούμενο μορφωτικό επίπεδο, τον τύπο και διάρκεια σύμβασης, αλλά και την απαιτούμενη εργασιακή εμπειρία.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν, παράλληλα, να δουν αν ο κάθε εργοδότης ζητά συγκεκριμένα εργαζόμενους από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Σημειωτέον ότι το συγκεκριμένο σύστημα βρίσκεται ακόμη σε φάση δοκιμών (beta testing), ωστόσο, η προηγούμενη έκδοση της πλατφόρμας λειτουργεί κανονικά και μπορείτε να την επισκεφθείτε εδώ.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν θέσεις εργασίας σε οποιεσδήποτε χώρες της ΕΕ -Ευρωζώνης συμπεριλαμβανομένων και της Νορβηγίας, Ισλανδίας, Ελβετίας, Λιχτενστάιν.
Μέσω του Eures οι χρήστες μπορούν, ακόμη, να ετοιμάσουν και το βιογραφικό τους το οποίο θα βρίσκεται on -line και θα μπορούν να το εξετάσουν όλοι οι εγγεγραμμένοι εργοδότες και οι σύμβουλοι που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.
Ταυτόχρονα οι χρήστες μπορούν να έλθουν σε επαφή με σύμβουλους του προγράμματος EURES, αλλά και μέσω τοπικών γραφείων εργασίας, για να αποκτήσουν πρόσβαση σε πρακτικά, διοικητικά και νομικά ζητήματα που σχετίζονται με την εύρεση εργασίας στο εξωτερικό.
Πατήστε πάνω στις εικόνες για μεγέθυνση


iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: