Κυριακή 15 Ιουνίου 2014

Ανοίγει ξανά ο φάκελος των υποκλοπών: Πρώην πράκτορας της CIA, πρόσωπο - κλειδί του σκανδάλου, θέλει να καταθέσει

Ανοίγει ξανά ο φάκελος των υποκλοπών: Πρώην πράκτορας της CIA, πρόσωπο -κλεδί το

Μια ξαφνική εμφάνιση ενός μάρτυρα που ίσως αποδειχθεί κλειδί έρχεται να ανοίξει ξανά τον φάκελο με το σκάνδαλο υποκλοπών στην Ελλάδα. 

Ο 65χρονος Ελληνοαμερικανός πράκτορας της CIA φέρεται να είναι πρωταγωνιστής της υπόθεσης και επιθυμεί να καταθέσει.
Σύμφωνα με το...
«ΒΗΜΑ» ο πρώην πράκτορας των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών Γουίλιαμ Μπ. εμφανίζεται ως ο δημιουργός του συστήματος των 14 τηλεφώνων -σκιών, μέσω των οποίων πραγματοποιήθηκε η υφαρπαγή συνομιλιών 104 προσώπων, ανάμεσά τους και ο τότε πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. Και ύποπτοι για συμμετοχή σε ένοπλες οργανώσεις.

Ο πρώην πράκτορας των αμερικανικών υπηρεσιών Γουίλιαμ Μπ., ο οποίος, όπως προέκυψε από πολύμηνη έρευνα του 3ου τακτικού ανακριτή κ. Δημήτρη Φούκα, ήταν ο πρωταγωνιστής του «σκανδάλου των υποκλοπών», επικοινώνησε προ μερικών ημερών μέσω νομικού εκπροσώπου του με τον συγκεκριμένο δικαστικό λειτουργό και εξέφρασε την πρόθεσή του να καταθέσει για την υπόθεση.

Οι δικαστικοί λειτουργοί κάνουν λόγο για μια ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη που ενδεχομένως να ρίξει φως σε πολλές σκοτεινές πτυχές της υπόθεσης αναφορικά με τους στόχους και τους λόγους των υποκλοπών, αλλά και την υπόθεση της αυτοκτονίας Τσαλικίδη.

Σύμφωνα με έρευνα του «Βήματος» η πρώην πράκτορας της CIA έχει ελληνικές ρίζες, ήταν επί 15 έτη από τα κορυφαία στελέχη του κλιμακίου της CIA στην Αθήνα και ασχολείτο με θέματα ελληνικής και διεθνούς τρομοκρατίας.

Μετά την ανάδειξη της υπόθεσης των υποκλοπών το 2006 άρχισε τις «ενδοϋπηρεσιακές» μετακινήσεις και ανέλαβε αποστολές στο Σουδάν, στο Αφγανιστάν και αλλού. Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει συνταξιοδοτηθεί και διέμενε μονίμως στις ΗΠΑ, ενώ είχε έλθει προ μερικών μηνών στην Αθήνα αλλά και στο Διαφάνι Καρπάθου όπου έχει ιδιόκτητη κατοικία.

Τους τελευταίους μήνες ο κ. Φούκας είχε συγκεντρώσει στοιχεία για εμπλοκή του στην υπόθεση των υποκλοπών, εντόπισε φωτογραφία του ενώ έχει κινήσει τις διαδικασίες αναγνώρισης με άτομα που ήλθαν σ επαφή μαζί του από καταστήματα κινητής τηλεφωνίας στον Πειραιά.



http://www.hellas-now.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: