Σάββατο 21 Ιουνίου 2014

Μήνυμα της Κίνας στις αγορές: Εμπιστευόμαστε την Ελλάδα και θα αγοράσουμε τα ομόλογα που θα εκδώσει

Wall Street Journal σε  άρθρο της  για  την επίσκεψη του Κινέζου Πρωθυπουργού Λι Κετσιάνγκ στην Αθήνα  αναλύει τη μεγάλη σημασία που έχουν, παραμονές της έναρξης διαπραγμάτευσης του ελληνικού χρέους, οι δηλώσεις του ότι η Κίνα εμπιστεύεται και θα αγοράσει ομόλογα όταν η Ελλάδα αποφασίσει να τα εκδώσει.
Όπως σημειώνει το άρθρο, οι δηλώσεις στήριξης και η ψήφος εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού της Κίνας προς την Ελλάδα 

αλλάζουν τα δεδομένα και προβάλλουν μια αισιόδοξη εικόνα προς τις αγορές....

Η Wall street Journal επισημαίνει ακόμη ότι η επίσκεψη και η στήριξη του Λι Κετσιάνγκ αποτελεί «ανάσα» στην κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά.
Σύμφωνα με την WSJ η δήλωση για τα ελληνικά ομόλογα δεν έρχεται τυχαία και αποτελεί κίνηση στρατηγικής σημασίας, την οποία αναπαράγουν ήδη τα μεγαλύτερα οικονομικά μέσα.
Οπως σημειώνει η WSJ ο Κινέζος πρωθυπουργός έδωσε τα εύσημα στον Ελληνα πρωθυπουργό για την επιτυχή έξοδο στις αγορές, τον επαίνεσε για τις προσπάθειες αναμόρφωσης της οικονομίας, ενώ παρότρυνε τη χώρα να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις.
Το ρεπορτάζ της εφημερίδας επισημαίνει, τέλος, ότι η επίσκεψη του Λι Κετσιάνγκ έρχεται να ισχυροποιήσει τους εμπορικούς -οικονομικούς δεσμούς Ελλάδας και Κίνας, ενώ, οι 19 ξεχωριστές εμπορικές συμφωνίες, που φθάνουν στα 6,5 δισ. ευρώ, αναμένεται να επηρεάσουν τομείς όπως η ναυτιλία, η ενέργεια, οι υποδομές και τα αγροτικά προϊόντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: