Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

«Τορπίλη» στη Βουλή η δικογραφία για Βενιζέλο: Πόλεμος κυβέρνησης - ΣΥΡΙΖΑ και αντεγκλήσεις

«Τορπίλη» στη Βουλή η δικογραφία για Βενιζέλο: Πόλεμος κυβέρνησης -ΣΥΡΙΖΑ και αντεγκλήσεις

* Τι αναφέρουν οι εισαγγελείς για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ

* ΣΥΡΙΖΑ: Σαμαράς -Βενιζέλος συνέταιροι στην κάλυψη εγκλημάτων

* ΠΑΣΟΚ: Αντισυνταγματική ενέργεια -Συκοφαντίες από την Κουμουνδούρου

* Βούλτεψη: Συνεχίζεται η φαρσοκωμωδία

Τον ασκό του Αιόλου φαίνεται πως άνοιξε η...
σημερινή δημοσίευση της δικογραφίας που εστάλη το μεσημέρι της Τετάρτης στη Βουλή και σύμφωνα με την οποία φαίνεται πως προκύπτουν ποινικές ευθύνες για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, αλλά και για τον πρώην υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου.
Η συγκεκριμένη δικογραφία έφτασε στη Βουλή λίγες ώρες πριν αυτή κλείσει εσπευσμένα και πρόωρα, προ δεκαημέρου, με αποτέλεσμα η όποια υπόθεση να έχει πλέον παραγραφεί.
Οι ποινικές ευθύνες αφορούν στην υπόθεση των υποβρυχίων και των ναυπηγείων Σκαραμαγκά την περίοδο που ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου ήταν στελέχη της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου.

Τι αναφέρει το διαβιβαστικό έγγραφο
Σύμφωνα με το διαβιβαστικό έγγραφο της Εισαγγελίας, που φέρει τις υπογραφές των αντιεισαγγελέα πρωτοδικών Αντ. Ελευθεριανού και Πόπης Παπανδρέου, η δικογραφία σχηματίστηκε κατόπιν της υποβολής από τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου των απομαγνητοφωνημένων πρακτικών της συνεδρίασης της Ολομέλειας της Βουλής (18/12/2013) για την υπόθεση των υποβρυχίων και των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά. Στο διαβιβαστικό αναφέρεται: «Σας αναφέρουμε ότι από την προκαταρκτική εξέταση που διενεργήθηκε προέκυψαν στοιχεία περί ενδεχόμενης ποινικής ευθύνης Υπουργών – μελών της κυβέρνησης και συγκεκριμένα των Ευάγγελου Βενιζέλου, πρώην Υπουργού Εθνικής Άμυνας και του Γεωργίου Παπακωνσταντίνου, πρώην Υπουργού Οικονομικών, κατά το χρονικό διάστημα από την 17/10/2010 κ.ε.».

Απάντηση-καταγγελία από το ΠΑΣΟΚ εναντίον ΣΥΡΙΖΑ -Ζητάει παρέμβαση του Αρείου Πάγου
Αμεση ήταν η αντίδραση της Χαριλάου Τρικούπη η οποία σε ανακοίνωσή της έκανε λόγο για παιδαριώδη επικοινωνιακή κίνηση από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, κατά παραβίαση του Συντάγματος, ενώ επισημαίνει ότι « Καμία εισαγγελική αρχή δεν είχε την αρμοδιότητα να διενεργήσει οποιαδήποτε δήθεν προκαταρκτική εξέταση ή πολύ περισσότερο να κάνει οποιαδήποτε δήθεν αξιολόγηση».
Λίγη ώρα αργότερα, πάντως, υπήρξε και νέα αντίδραση από πλευράς ΠΑΣΟΚ με το κόμμα να αναφέρει ότι δεν αποκλείεται να ζητήσει από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου την αναζήτηση ενδεχόμενων πειθαρχικών ευθυνών της Πόπης Παπανδρέου.

Στα χαρακώματα ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ -Πόλεμος ανακοινώσεων
Λίγη ώρα αργότερα ήρθε και το σχόλιο της Κουμουνδούρου για την εξέλιξη της υπόθεσης τονίζοντας ότι «με τον πιο απροκάλυπτο τρόπο αποδείχθηκε ότι Σαμαράς-Βενιζέλος, Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ, είναι συνέταιροι όχι μόνον στην καταστροφή του ελληνικού λαού και της χώρας, αλλά και στην διάπραξη ή τη συγκάλυψη των πιο σοβαρών εγκλημάτων κατά του δημοσίου».
Η ανακοίνωση αναφέρει επίσης ότι:
«Οταν καταθέσαμε πρόταση για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση των υποβρυχίων και των ναυπηγείων Σκαραμαγκά, κάποιοι μας είπαν ότι «εξυπηρετούμε συμφέροντα» και μας καλούσαν σε... μονομαχία.
Αφού ψήφισαν κατά της διερεύνησης- κάνοντας για άλλη μια φορά το σωματοφύλακα των ποινικώς υπολόγων πολιτικών τους εταίρων και των εαυτών τους, μας καλούσαν «να πάμε στον Εισαγγελέα». Το κάναμε. Θέσαμε υπ' όψιν της Εισαγγελίας Διαφθοράς όλα τα στοιχεία της υπόθεσης, όπως προέκυψαν από τη συζήτηση στη Βουλή. Και με τα δεδομένα αυτά, η Δικαιοσύνη έκρινε ότι προέκυψαν στοιχεία προς διερεύνηση, περί ενδεχόμενης ποινικής ευθύνης Βενιζέλου-Παπακωνσταντίνου. Κι εκείνοι έκλεισαν τη Βουλή!».
Στο ίδιο μήκος κύματος και η δήλωση της Ζωής Κωνσταντοπούλου η οποία ανέφερε ότι «Αποκαλύπτονται περίτρανα οι προκλητικές και δύσοσμες αντιδημοκρατικές εργολαβίες της Κυβέρνησης Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ, που εργάζονται συνεταιρικά εναντίον της διαφάνειας και υπέρ της συγκάλυψης ποινικών και πολιτικών ευθυνών, που βαρύνουν τους επιτελείς τους. Η διαδρομή της δικογραφίας για την υπόθεση των υποβρυχίων και των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, αποτελεί επιτομή κοινοβουλευτικού και κυβερνητικού ξεπλύματος.
Το ΠΑΣΟΚ, από την πλευρά του, τονίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αυταπατάται και πως δεν μπορεί να φοβίσει το κόμμα και τον πρόεδρό του με «άθλιες συκοφαντίες και σκευωρίες»

Χτύπημα και από Βούλτεψη: Συνεχίζετε την φαρσοκωμωδία
Απάντηση στον ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την υπόθεση των υποβρυχίων και των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά έδωσε και η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη η οποία κάνει λόγο για «φαρσοκωμωδία σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να καλύψει τα κείμενα αμφισβήτησης της ηγεσίας του που πέφτουν βροχή».
Μεταξύ άλλων η κυρία Βούλτεψη σημειώνει:
«Εν μέσω άλλης μιας συνεδρίασης της Πολιτικής του Γραμματείας και καθώς κορυφώνεται η αγωνία για τη συνεδρίαση της Κ.Ε. (εκτός και αν αναβληθεί ξανά), η αξιωματική αντιπολίτευση σκιαμαχεί παριστάνοντας ότι... ναυμαχεί!
Αυτή τη φορά χρησιμοποιεί τα ίδια τα πρακτικά της συνεδρίασης της Βουλής του Δεκεμβρίου 2013 για την υπόθεση των υποβρυχίων και των Ναυπηγείων του Σκαραμαγκά, για τα οποία προφανώς το Κοινοβούλιο όχι μόνο έχει λάβει γνώση, αλλά και έχει αποφανθεί αμετάκλητα μέσω ονομαστικής ψηφοφορίας.
Βαφτίζοντας τα πρακτικά της Βουλής «δικογραφία», προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν, προκαλώντας θόρυβο γύρω από ένα ανύπαρκτο θέμα και μιλώντας για «εγκλήματα» με τα οποία ουδόλως ασχολήθηκαν μετά τον Δεκέμβριο του 2013.
Ό,τι και να κάνουν, δεν πρόκειται να αποφύγουν την σκληρή κριτική των συνιστωσών τους για την καθήλωσή τους στις πρόσφατες εκλογές».


iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: