Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Όλοι τους έχουν τον Λαφαζάνη τους...

Εκτός του ΚΚΕ που είχε τον Λαφαζάνη του και τον «απώλεσε» χωρίς να τον αναζητά... 

Λαφαζάνηδες κουβαλάνε όλοι τους και ας κάνουν ότι δεν το καταλαβαίνουν. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ που δεν θα δει πτέρυγα κυβερνητικών στη Βουλή όσο υπάρχει πτέρυγα Λαφαζάνη. 
Το ΠΑΣΟΚ με τους παλαιοκομμουνιστές του που περιφέρονται εδώ και εκεί. Και η Ν.Δ. με τους Καραμανλικούς και τους λαϊκιστές της δεξιάς.
Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης θα παραμείνει στις πρώτες θέσεις επικαιρότητας της πολιτικής ζωής...

 (σπάει έτσι και η μονοτονία της Χρυσής Αυγής) αφού μόνοι μας φροντίσαμε για αυτή την κατάντια.
Να πληρώνουμε επαγγελματίες επαναστάτες, επαγγελματίες πολιτικούς και ανεπάγγελτους Βουλευτές για να τους βλέπουμε στην τηλεόραση να μαλώνουν, να λένε αρλούμπες και να υπόσχονται πράγματα που όχι μόνο δεν γίνονται αλλά ούτε και οι ίδιοι τα έχουν καταλάβει. 
Να μερικές «εικόνες» του θεάτρου που παίζεται αυτές τις ημέρες εμπρός στα μάτια μας με μοναδική συμμετοχή μας τα παλαμάκια των φανατικών και την αμηχανία εκείνων που ενώ χάνουν τη δουλειά τους και τα σπίτια τους για χρέη πληρώνουν και τα χαράτσια γιατί δεν βγαίνει το κράτος...
Η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ απασχολήθηκε με τον Λαφαζάνη της, με τις ισορροπίες της, με τα παρασκήνιά της και με την φαγωμάρα της αλλά εμείς ως λαός δεν υπήρχαμε πουθενά. 
Κανείς δεν ασχολήθηκε μαζί μας. 

Κανείς δεν μας εξήγησε γιατί θα είναι ο λαός σε καλύτερη μοίρα, με πληρωμένα τα χρέη του στους δανειστές και χωρίς χαράτσια αν νικήσει η πτέρυγα Λαφαζάνη ή αν τελειώσει η πλάκα... που λέει ο Τσίπρας και το κόμμα αποκτήσει τη βουλευτική δυνατότητα να ρίξει την κυβέρνηση στις προεδρικές εκλογές.  
Δεν λέμε ότι δεν θα πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να ρίξει την κυβέρνηση είτε με Λαφαζάνη είτε με κεντροεριστερό σχήμα. 
Αλλά πέστε, βρε αδερφέ, τι θα κάνετε και για τα δικά μας προβλήματα...
Βγάλτε ένα λογύδριο και για τους φουκαράδες τους ψηφοφόρους να μάθουν πως ακριβώς θα τους σώσετε τώρα που δεν έχουν άλλα λεφτά να σας δώσουν, το κράτος έχει στεγνώσει και οι δανειστές θα σας γονατίσουν έτσι και πάτε να τους πείτε αυτά που λέτε σε εμάς. 
Γιατί τα δανεικά μας τα δίνουν για να τους πληρώσουμε τα χρέη. Το κράτος-τέρας πρέπει να τρώει από τα δικά μας λεφτά. Ας μην το ξεχνάμε αυτό. 
Οπότε εντάξει με τα εσωτερικά σας προβλήματα και με τον Λαφαζάνη σας αλλά με εμάς τι θα γίνει; 
Το «μανιφέστο ρύθμισης χρεών» που ακολούθησε χθες από τον ΣΥΡΙΖΑ (για τα μάτια) ως προγραμματική θέση μας δεν σας καλύπτει σύντροφοι.
Γιατί μεταξύ άλλων λέει ότι όλοι εσείς οι ματσαράγκες που τρυπώσατε ανάμεσα στους αφελείς  άνεργους και απολυμένους που χρωστάνε, ψηφίστε ΣΥΡΙΖΑ και θα σας τακτοποιήσουμε και την ματσαραγκιά σας...
Τι δεν μας λέει το μανιφέστο ρύθμισης χρεών; 
Αν θα κοπούν φόροι και αν θα μειωθούν οι φορολογικοί συντελεστές, τα χαράτσια και οι φορολογικές αλχημείες πού γεμίζουν τον κρατικό κορβανά για να σιτίζονται οι μπολσεβίκοι του κόμματος όταν ο λαουτζίκος τρέχει στο κλείσιμο της λαϊκής αγοράς για να πάρει τα φτηνιάρικα.  
Άρα πάρτε μια μπαρούφα να έχετε να λέτε και αφήστε μας να τα βρούμε με τους Λαφαζάνηδες μας. 
Τα ίδια βέβαια μας λένε τις ημέρες αυτές, ως δικομματική κυβέρνηση, και το ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ. 
Θα περικόψουμε το κρατικό μονοπώλιο της ΔΕΗ φτιάχνοντας και μια μικρή ΔΕΗ μόνο αν τα καταφέρουμε να τα βρούμε πρώτα με τους Λαφαζάνηδες του ΠΑΣΟΚ που σκέφτονται με τι μούτρα θα βγούνε στα χωριά που λειτουργούν εργοστάσια της ΔΕΗ και περιμένουν προσλήψεις να τους πούνε ξεχάστε προνομιακές θέσεις γιατί ο κόσμος πεινάει και οφείλουμε να ανοίξουμε την αγορά και να λειτουργήσουμε ενεργειακά όπως η Ευρώπη.  
Θα περιορίσουμε το κράτος και θα απολύσουμε όσους περισσεύουν στα ΑΕΙ, στους άχρηστους Οργανισμούς και στους Δήμους αλλά πρέπει πρώτα να τα βρούμε με τους λαϊκιστές Λαφαζάνηδες της Ν.Δ. που συμφωνούν μεν για απολύσεις αλλά αν πειστούν και οι ίδιοι ότι χρειάζονται...
Θα φροντίσουμε να τακτοποιήσουμε τα κόκκινα δάνεια ακόμη και απατεώνων επιχειρηματιών (γιατί δεν μπορούμε να τους ξεχωρίσουμε από τους ηλίθιους που πληρώνουν κανονικά) αλλά ξεχάστε μειώσεις φόρων και χαρατσιών γιατί οι Λαφαζάνηδές Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ δεν μας αφήνουν να κάνουμε απολύσεις...

Και επειδή, ως ιθαγενείς της χώρας, σας αρέσουν τα πανηγύρια και οι χαρές φορέστε πάλι τις κελεμπίες και τα τουρμπάνια και τρέξετε πίσω από τα γεωτρύπανα που θα ξαναέλθουν να ξαναβγάλουν τα «τεράστια αποθέματα» πετρελαίου και φυσικού αερίου για να έχετε υλικό να ονειρεύεστε για χρόνια... Τι θα χάσετε άλλωστε. Απλώς θα περιμένετε άλλα πενήντα χρόνια και ίσως γίνει κάτι...


Του Γιώργου Κράλογλου
george.kraloglou@capital.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: