Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

Το ΠΑΣΟΚ πήρε όλα τα υπουργεία που μοιράζουν λεφτά

Ιδιαίτερα καυστικός και επικριτικός για τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης εμφανίστηκε ο ανεξάρτητος βουλευτής και πρώην υπουργός, Νικήτας Κακλαμάνης 

μιλώντας στο Βήμα fm. 
Σημείωσε χαρακτηριστικά  πως στο οικονομικό επιτελείο ο Γιάννης Στουρνάρας επέβαλε τον εκλεκτό του και πως το ΠΑΣΟΚ έχει «πάρει» όλα τα υπουργεία που μοιράζουν λεφτά. 
Όπως είπε, «πέρασε του κ. Βενιζέλου» καθώς δεν έχει σημασία πόσα υπουργεία πήρε αλλά ποια...

«Το οικονομικό υπουργείο είναι πασοκικό. Πασοκικότατο! Με Σημίτη-Γερμανία. Άποψή μου είναι αυτή. 

Υπουργείο Υποδομών, στο οποίο μοιράζονται λεφτά – με την καλή έννοια το λέω και δεν υπονοώ τίποτα: ΠΑΣΟΚ. 
Υπουργείο Ενέργειας, που μοιράζονται λεφτά: ΠΑΣΟΚ. 
Βάλανε και στο Υγείας αναπληρωτή, κάτω από τον Βορίδη, που παίρνει όμως όλες τις αρμοδιότητες, τον φίλο μου τον Λεωνίδα Γρηγοράκο. ΠΑΣΟΚ, δηλαδή».

Ο κ. Κακλαμάνης, πρόσθεσε πως δεν θα στεναχωρηθεί με την απομάκρυνση του Γιώργου Προβόπουλου από την ΤτΕ, αλλά από εκεί και πέρα «ισχυροποιείται το σημιτικό-γερμανικό μπλοκ στην κυβέρνηση».

Για τον απερχόμενο υπουργό Υγείας, Άδωνη Γεωργιάδη, είπε πως «όπως έστρωσε, κοιμήθηκε» καθώς έκανε όλη τη βρόμικη δουλειά ενώ εκτίμησε πως ο Μάκης Βορίδης, ενδεχομένως να τα καταφέρει καλύτερα, χωρίς καθημερινές ρήξεις με όλους τους χώρους των εργαζομένων.

Ο κ. Κακλαμάνης, χαρακτήρισε ρίσκο και μεγάλη πρόκληση την τοποθέτηση του Βασίλη Κικίλια, στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης, ενώ για τον Κωστή Χατζηδάκη είπε πως ο πρωθυπουργός δεν ήταν άδικος, καθώς «απέτυχε η πολιτική που ακολουθήθηκε στο υπουργείο Ανάπτυξης».

Ο ανεξάρτητος βουλευτής, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο επιστροφής του  στη ΝΔ λέγοντας πως δεν έχουν κοπεί οι γέφυρες με την παράταξη, αντίθετα, όπως σημείωσε, έχουν ισχυροποιηθεί. Πάντως ξεκαθάρισε  πως δεν έχει καμιά επαφή με την ηγεσία της ΝΔ μετά τη διαγραφή του και πως μπορεί να έχει και από «αλλού» καλέσματα.

Τέλος ως προς την  εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο κ. Κακλαμάνης τόνισε πως δεν πρέπει να αποτελέσει την αφορμή για την κήρυξη εκλογών, προτείνοντας παράλληλα την αναζήτηση υποψηφίων και πέραν του χώρου της κεντροαριστεράς. Πρόσθεσε μάλιστα, πως ο ίδιος θα ήθελε τον Κώστα Καραμανλή.


iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: