Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

Αυτοί τρώνε το "δωρεάν γεύμα" κ. Χαρδούβελη


Αυτούς που αποκαλέσατε, στις Βρυξέλλες, κ. Χαρδουβελη «ομάδες ειδικών συμφερόντων»... εμείς τους ξέρουμε (πολύ καλά) ως συντεχνίες συμφερόντων που ζουν παρασιτικά στην οικονομία με ισχυρή προστασία των κυβερνήσεων της μεταπολίτευσης. 

Μας φτάνουν τα «επίορκος» για τους απατεώνες κρατικούς υπαλλήλους και τα περί «κινητικότητας». 
Αντί να στρογγυλεύετε... το αίσχος των παρασίτων, συμμαζέψετε και τις συντεχνίες και τους λαϊκιστές συναδέλφους σας. ...

Οι συντεχνίες που κατέβηκαν στους δρόμους, με το «καλημέρα» της κυβέρνησης του ανασχηματισμού, γνωρίζουν πολύ καλύτερα από εσάς, κ. Χαρδούβελη, το παιχνίδι της πολιτικής συναλλαγής με κυβερνήσεις και κόμματα κυρίως όταν μυρίζονται εκλογές...
Γνωρίζουν καλύτερα από εσάς τι σημαίνει (για παράδειγμα) η τοποθέτηση των κ.κ. Γιακουμάτου, Λοβέρδου, Βορίδη, Ντινόπουλου, Κικίλια, σε υπουργεία που αγγίζουν και τις παρασιτικές συντεχνίες των κλειστών επαγγελμάτων, των κρατικοδίαιτων κομματικών πελατών των ΕΣΠΑ, της τοπικής αυτοδιοίκησης, της υγείας και της παιδείας. 
Ειδικά δε της τοπικής αυτοδιοίκησης που περιμένει τα λεφτά από το ΕΣΠΑ για να καλύψει τις «υποχρεώσεις» της από τις πρόσφατες εκλογές. 
Στην προκειμένη δε περίπτωση αντιλαμβάνονται μια χαρά οι Δήμαρχοι (της περιφέρειας ιδίως) ότι ο «συνδυασμός» των κ. κ. Γιακουμάτου (στο Ανάπτυξης) και Ντινόπουλου (στο Εσωτερικών), που ανήκουν στον πυρήνα της λαϊκής δεξιάς, μπορούν να αποτελέσουν «φραγή» στην διάθεση κονδυλίων των ΕΣΠΑ απευθείας στους «τρισκατάρατους» ιδιώτες επιχειρηματίες της μεταποίησης και του τουρισμού κόβοντας την άνεση να μοιράζει λεφτά ο κομματικοποιημένος Δήμος είτε με έργα (υπερτιμολογημένα στο μεγαλύτερο μέρος) είτε με προσλήψεις προς ενίσχυση δήθεν πασχόντων… και άλλων ψηφοφόρων...
Η δουλειά σας κ. Χαρδούβελη δεν είναι μόνο το «στενό μαρκάρισμα» των δανειστών. Τα λεφτά τους θα τα πάρουν πίσω, είτε μέσα από νέα δανεικά, είτε από την δική μας τσέπη, όπως κάνουν εδώ και πέντε χρόνια. 
Γι’ αυτό άλλωστε νοιώσατε και το «φιλί του Ιούδα» από την κ. Λαγκάρντ όταν απέρριψε τα «προφορικά» σας, στο «μάθημα των Τραπεζών» και σας παρέπεμψε «μεταξεταστέο τον Νοέμβριο» και στο μάθημα του «χρηματοδοτικού κενού» σε περίπτωση που δεν περάσετε τις «γραπτές εξετάσεις» για «τις Τράπεζες». 
Μην ξεχνάτε ότι αυτό που η κ. Λαγκάρντ λέει «χρηματοδοτικό κενό» και εμείς το γνωρίζουμε, στο πετσί μας, ως μειώσεις μισθών και συντάξεων και ως χαράτσια, μας κάνει να χάνουμε τον ύπνο μας. 
Αντιλαμβάνεστε λοιπόν τι μας συμβαίνει όταν ακούμε τον υπουργό Οικονομικών να αποκαλεί τις παρασιτικές συντεχνίες «ομάδες ειδικών συμφερόντων» και να τους συνιστά απλώς να κατανοήσουν τις ανάγκες της οικονομίας! 
Είμαστε με τα καλά μας, κ. Χαρδούβελη, που περιμένετε να κατανοήσουν οι συντεχνίες τις ανάγκες της οικονομίας όταν βλέπουν ότι ο παλαιοκομματισμός και η φαυλότητα της μεταπολίτευσης ζει και υπόσχεται τόσο με γλώσσα ΠΑΣΟΚ όσο και με μιζέρια Ν.Δ. επάνοδο του «δώστα όλα»; 
Πως θα κάνουν πίσω οι συντεχνίες, κ. Χαρδούβελη, όταν βλέπουν τους κ. κ. Σαμαρά και Βενιζέλο να βάζουν στην κορυφή του οικονομικού επιτελείου ένα τεχνοκράτη (αναγνωρίσιμο μεν από τους δανειστές) μόνο για να δείξουν στον κοσμάκη ότι «καθάρισαν τους κακούς» Στουρνάρα, Προβόπουλο και Θεοχάρη, αλλά και ο νέος ο τεχνοκράτης υπουργός τους θωπεύει αποκαλώντας τους «ομάδες ειδικών συμφερόντων»; 
Αν ήταν έτσι θα τα είχε καταφέρει και ο κ. Λουκάς Παπαδήμος που ήλθε ως «σωτήρας» και έφυγε ως «τεχνίτης γεφυροποιός» με τον παλαιοκομματισμό και τα «ειδικά συμφέροντα». 
Έτσι που τους χαϊδεύετε, κ. Χαρδούβελη, (παρέα με τους κρατικούς υπαλλήλους που ασφαλώς ούτε θα απολύσετε, ούτε θα στεναχωρήσετε) να περιμένετε ότι θα σας ζητήσουν και σύνταξη «αντιστασιακών» της οικονομίας επειδή τους τρομοκρατήσατε ότι θα τους κόψετε τα προνόμια...
Ρίξτε, σήμερα κιόλας, μια ματιά στα χαρτιά σας να δείτε τι συμβαίνει στο πολυδιαφημισμένο νοικοκύρεμα του κράτους- τέρατος και των κρατικών μονοπωλίων που ρουφάνε το αίμα των φορολογούμενων για να συντηρούνται οι «ομάδες ειδικών συμφερόντων» και το κατά την γνώμη σας «τσάμπα γεύμα». 
Και μέχρι να φέρετε του Κινέζους να μας σώσουν... κοιτάξτε τον ιδιωτικό τομέα του τόπου μας και ενθαρρύνετε, κυρίως, τους άνεργους να περάσουν στο επιχειρείν για να βρουν λύση ως επαγγελματίες μέσα από ευκαιρίες ειδικών φορολογικών κινήτρων και με το πραγματικό άνοιγμα όλων των επαγγελμάτων. 
Ανοίξτε από σήμερα την αγορά. 

Σταματήστε να προστατεύετε τους λαθρέμπορους. Κόψτε τα μεγάλα κέρδη που ακόμη υπάρχουν στην Υγεία. 
Κλείστε επιτέλους τους άχρηστους κρατικούς Οργανισμούς. 
Μαζέψτε τους μισθούς των συντεχνιών στα κρατικά μονοπώλια των ΔΕΚΟ με το ενιαίο μισθολόγιο. 
Και όταν τα κάνετε όλα, κ. Χαρδούβελη, θα βρείτε αμέσως ποιος πράγματι τρώει το... «δωρεάν γεύμα» στην Ελλάδα. 

Του Γιώργου Κράλογλου 
george.kraloglou@capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: