Πέμπτη 1 Μαΐου 2014

Εντυπωσιακή πρόβα επίδειξης δύναμης στους δρόμους της Μόσχας (Vid)

Εκατοντάδες άρματα μάχης, τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, αυτοκινούμενα αντιαεροπορικά συστήματα, βαλλιστικοί πύραυλοι, Α/Κ συστήματα πυροβολικού, και πάσης φύσεως στρατιωτικά οχήματα πλημμύρισαν εχθές τους δρόμους της Μόσχας αιφνιδιάζοντας τους κατοίκους.

Επρόκειτο ένα ατελείωτο κομβόι οχημάτων τα οποία πέρασαν από τις ....
κεντρικότερες λεωφόρους της ρωσικής πρωτεύουσας γεμίζοντας με θόρυβο τους δρόμους νωρίς το πρωί.
Δεν ήταν βέβαια κάποια στρατιωτική άσκηση αλλά για την πρόβα της παρέλασης (ουσιαστικά μια μικρή πρόγευση) του τι πρόκειται να επιδειχθεί στις 9 Μάιου, όπως κάθε χρόνο για να τιμηθεί η 69η επέτειος από τη νίκη της ΕΣΣΔ επί της ναζιστικής Γερμανίας το 1945.
Φέτος η παρέλαση όπως αναφέρουν τα ρωσικά ΜΜΕ θα είναι πραγματικά εντυπωσιακή καθώς σε μια πραγματική επίδειξη δύναμης προς κάθε ενδιαφερόμενο εν μέσω βέβαια της κρίσης στην Ουκρανία αλλά και της γενικότερης αντιπαράθεσης με το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ. Μια παρέλαση στην οποία η ρωσική ηγεσία θέλει να δώσει το μήνυμα της ετοιμότητας των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων.
Και δεν είναι απλά το γεγονός ότι η Ρωσία εξοπλίζεται. Είναι το γεγονός ότι πρόκειται για ένα πλήρως στρατιωτικοποιημένη κράτος σε αντίθεση με τους δυτικούς ανταγωνιστές οι οποίοι έχουν πρακτικά αφοπλιστεί.
Αυτή είναι και η κυριότερη διαφορά των δύο «στρατοπέδων» και είναι κάτι που η Ευρώπη τουλάχιστον είναι πολύ πιθανό να πληρώσει ακριβά και αυτό θα είναι εξαιτίας της γεωστρατηγικής της αφασία και ανυπαρξίας.

Ας προσέξουμε, και στο μέτρο που μας αναλογεί, να μην το πάθουμε και εμείς ως χώρα.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: