Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

Νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis για τις ευρωεκλογές!

* Πρώτη η ΝΔ στην παράσταση νίκης

* Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου

Μια δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό του ΑΝΤ1 είδε το φως της δημοσιότητας το βράδυ της πέμπτης, μόλις τρεις μέρες πριν φτάσουμε στην «κάλπη».
Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου, πρώτο κόμμα έρχεται το ΣΥΡΙΖΑ με 24,2%, ακολουθεί η Νέα Δημοκρατία με 21,0%, το Ποτάμι με 6,8%, η Χρυσή Αυγή με 6,7%, η Ελιά με 6,5%, το ΚΚΕ με 3,2%, ενώ στο 2,8% είναι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, στο 2,0 η Δημοκρατική Αριστερά και στο 1,3% οι... Οικολόγοι Πράσινοι. στην πρόθεση ψήφου το 4,7% απάντησε «άλλο», το 2,5% θα ρίξει λευκό/άκυρο, το 5,6% απάντησε πως δεν θα ψηφίσει, ενώ το 12,7% είναι αδιευκρίνιστη ψήφος.
Σχετικά με τους αναποφάσιστους, σύμφωνα με έρευνα της Metron Analysis, το 9% αυτών είναι αριστεροί, το 13% κεντροαριστεροί, το 21% κεντρώοι, το 13% κεντροδεξιοί, το 17% δεξιοί, ενώ το 27% απάντησαν δεν ξέρω/δεν απαντώ.

Από τους αναποφάσιστους, οι 8 στους δέκα επιθυμούν την παραμονή στο ευρώ ήτοι: 

Το 78% τάσσεται υπέρ της παραμονής της χώρας στο ευρώ, το 15% επιθυμεί επιστροφή στη δραχμή, ενώ το 7% απάντησε δεν ξέρω/δεν απαντώ.

Στην παράσταση νίκης, το 3% πιστεύει πως η Νέα Δημοκρατία θα βγει πρώτο κόμμα με μεγάλη διαφορά και το 35% πως θα περάσει πρώτη με μικρή διαφορά. Στον αντίποδα, το 13% θεωρεί πως πρώτο κόμμα θα αναδειχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με μεγάλη διαφορά και το 32% με μικρή διαφορά.

Τέλος, στο δίλημμα πρόωρες εκλογές ή συνέχιση της θητείας της κυβέρνησης, οι έξι στους δέκα τάσσονται κατά των πρόωρων εκλογών. Ειδικότερα, το 38% επιθυμεί πρόωρες εκλογές, ενώ το 58% επιθυμεί τη συνέχιση της θητείας της κυβερνήσεως. Το 4% απάντησε δεν ξέρω/δεν απαντώ.
parapolitika

Δεν υπάρχουν σχόλια: