Κυριακή 4 Μαΐου 2014

Ο ρατσιστής Έλληνας επιχειρηματίας που ισχυρίζεται ότι οι γκέι δεν μπορούν να αγαπήσουν και ότι οι γυναίκες δεν πρέπει να φορούν παντελόνια

Ποιος είναι ο Έλληνας επιχειρηματίας που χρηματοδοτεί το κόμμα του Nigel Farage και προκαλεί σάλο αντιδράσεων με τις δηλώσεις του (Vid)

Το κόμμα του Nigel Farage που παλεύει για τη "συντηρητικοποίηση" της Βρετανίας, κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος τον τελευταίο καιρό.

Ο Farage μπορεί να φαίνεται στις κάμερες και στα φώτα της δημοσιότητας, ωστόσο ένας από τους κυριότερους και αφανείς χρηματοδότες του κόμματος του, είναι ο Έλληνας επιχειρηματίας ονόματι Demetri Marchessini (Δημήτρης Μαρκεζίνης). ...
Ένας άνθρωπος που έχει προκαλέσει δικαιολογημένο σάλο αντιδράσεων με τις ρατσιστικές δηλώσεις του.
Υποστηρίζοντας ανοιχτά το κόμμα του Farage, UKIP, δίνει συνεντεύξεις στις οποίες δεν κρύβει τις ακραίες απόψεις του.
Ποιες είναι αυτές;
 
Ενδεικτικά:
"Οι γυναίκες δεν πρέπει να φορούν παντελόνια γιατί δεν διεγείρουν τους άντρες και με αυτά επιδεικνύουν ανήθικη και επιθετική συμπεριφορά".
Από την άλλη, "οι ανύπαντρες μητέρες αξίζουν ένα χέρι ξύλο", ενώ δεν υπάρχει βιασμός από άτομα που οι γυναίκες γνωρίζουν, πρόκειται κατά την άποψη του για εφεύρεση των φεμινιστριών. "Ο σύζυγος δεν γίνεται να βιάσει τη γυναίκα του. Από τη στιγμή που η γυναίκα θα θελήσει μία φορά, θα θέλει και γενικά", δήλωσε πρόσφατα.

Το Channel 4 News αφιέρωσε μεγάλο ρεπορτάζ για τον ίδιο και την δράση του. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, οι απόψεις του που προκάλεσαν μεγαλύτερο σάλο στη Βρετανία, ήταν εκείνες για τους ομοφυλόφιλους.
"Οι ερωτικές σχέσεις των ομοφυλόφιλων δεν μπορούν να διέπονται από έρωτα, παρά μόνο από λαγνεία", ενώ οι ομοφυλόφιλοι δεν μπορούν να παραμείνουν πιστοί σε αυτές, όπως ισχυρίζεται ο Μαρκεζίνης.
Τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο της περασμένης χρονιάς, έδωσε από 5.000 λίρες στο Ukip σαν "δώρο". Αυτή τη στιγμή, είναι ο έκτος μεγαλύτερος χρηματοδότης του εν λόγω κόμματος.
Πριν λίγο καιρό, κυκλοφόρησε και ένα βιβλίο με τίτλο "Women in Trousers: a Rear View". Βιβλίο που περιλαμβάνει φωτογραφίες γυναικών που φοράνε παντελόνια και έχουν φωτογραφηθεί με την πλάτη στον φακό. Στόχος του, να καταδείξει το πόσο μη κολακευτικό είναι το παντελόνι πάνω σε μια γυναίκα.
Ωστόσο, το Ukip μέσω του εκπρόσωπου Τύπου του, ισχυρίστηκε από τη δική του μεριά ότι δεν συμμερίζεται τις ακραίες απόψεις του επιχειρηματία. "Μπορεί να κάνει δωρεές σε όποιον θέλει. Από μόνες τους δεν αποκαλύπτουν κάτι", ήταν η επίσημη ανακοίνωση.
Ο Nigel Farage δήλωσε σχετικά για τις δωρεές: "Πρέπει να ρωτήσετε τον ίδιο τον επιχειρηματία, γιατί τις έκανε. Έτσι δεν είναι; Είμαι σίγουρος ότι έδωσε τα χρήματα με καλή πίστη. Με καλή πίστη τα πήραμε κι εμείς".
Σε συνέντευξη του πριν λίγες βδομάδες στην Daily Telegraph, ο γεννημένος το 1934 στην Αθήνα, Μαρκεζίνης, προκάλεσε και πάλι, μιλώντας για το ομοφυλοφιλικό σεξ. "Ο παρά φύση έρωτας (σοδομισμός) ήταν πάντα και είναι έγκλημα", είπε μεταξύ άλλων.
"Δεν υπάρχει η λέξη ομοφοβία και ομοφοβικός. Δεν υπάρχει καταγεγραμμένη σε κανένα λεξικό, και δεν σημαίνει τίποτα απολύτως", κατέληξε, απαντώντας σε άρθρο συντάκτρια των Times που τον "στόλισε" για τους ισχυρισμούς του.
Το Channel 4 News επισκέφθηκε τον Μαρκεζίνη στο σπίτι του και εκείνος δεν διαφοροποιήθηκε και πολύ από τις διατυπωμένες δημόσια, θεωρίες του. "Υποστηρίζω το Ukip γιατί το κόμμα του Κάμερον πάει προς τα αριστερά", ανέφερε. "Είναι ανίκανος".
"Το Ukip είναι το μόνο που μας εξασφαλίζει την έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση", συμπλήρωσε.
Και για τους ομοφυλόφιλους, ξαναχτύπησε ως εξής: "Βγαίνουν έξω και επιλέγουν πέντε, δέκα, δεκαπέντε διαφορετικούς εραστές τη φορά. Τι είναι αυτό; Αγάπη;". "Μα υπάρχουν και σταθερά ζευγάρια ομοφυλόφιλων", του ανέφερε ο δημοσιογράφος για να λάβει την απάντηση: "Μπορεί, αλλά δεν είναι άντρας και γυναίκα, σύζυγοι. Είναι απλά συγκάτοικοι στο ίδιο σπίτι και ο καθένας κάνει ότι θέλει".
Και για τα παντελόνια των γυναικών ανέφερε και πάλι: "Αν συνεχίσουν οι γυναίκες να φοράνε παντελόνια, οι άντρες θα σταματήσουν να τις πηδ@@@ (f***ing them) και ο κόσμος θα καταστραφεί. Γι΄αυτό οι γεννήσεις στην δυτική Ευρώπη βρίσκονται σε πτώση".
Και έκλεισε με την παρακάτω παραδοχή: "Οι πολιτικοί του Ukip είναι παλιόφιλοι μου, γι΄αυτό και προσφέρω χρήματα στο κόμμα. Δεν είμαι επίσημο μέλος του κόμματος. Λέει ότι μου αρέσει και θα συνεχίσω να το λέω".
Οι απόψεις του διατυπώνονται ξεκάθαρα και στο προσωπικό του blog
Χρήστος Δεμέτης
news247 

Δεν υπάρχουν σχόλια: