Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Αυξήθηκαν οι επισκέπτες - και τα έσοδα - των μουσείων

Την θεαματικότερη αύξηση εισπράξεων εμφανίζει το Ακρωτήρι στην Σαντορίνη. Σύμφωνα με το παρατηρητήριο που ενημερώνεται για τους επισκέπτες και τα έσοδα, η αύξηση που σημειώθηκε στον αρχαιολογικό χώρο του Ακρωτηρίου Θήρας, από τον Απρίλιο του 2013 μέχρι τον Απρίλιο φέτος ανέρχεται στο 115,81%.

Επισκέπτες και έσοδα έφερε το διευρυμένο ωράριο λειτουργίας στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία της χώρας. 
Την θεαματικότερη αύξηση εισπράξεων εμφανίζει το...
Ακρωτήρι στην Σαντορίνη. Σύμφωνα με το παρατηρητήριο που ενημερώνεται για τους επισκέπτες και τα έσοδα, η αύξηση που σημειώθηκε στον αρχαιολογικό χώρο του Ακρωτηρίου Θήρας, από τον Απρίλιο του 2013 μέχρι τον Απρίλιο φέτος ανέρχεται στο 115,81%. 
Ακολουθούν το αρχαιολογικό μουσείο Ηρακλειου με αύξηση 109,59%, το Μουσείο του Λευκού Πύργου με 100,26% και η Ακρόπολη Ιαλυσού με 95,85%. 
«Τα στοιχεία δείχνουν μια πολύ μεγάλη αύξηση των εισπράξεων σε πολλούς χώρους», είπε χθες σε συνέντευξη τύπου ο Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος. «Και αυτό είναι μόνο η αρχή», συνέχισε. «Περιμένουμε ότι τα μέτρα αναβάθμισης θα αποδώσουν τα μέγιστα στη συνέχεια. Επιβεβαιώνοντας ότι η πολιτιστική μας κληρονομιά δεν είναι μόνο στοιχείο της ταυτότητάς μας, αλλά και διαβατήριό μας για τον κόσμο. Και επιπλέον είναι εργαλείο ανάπτυξης σε μια τόσο κρίσιμη εποχή για την Ελληνική οικονομία».

skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: