Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Τα ονόματα της νέας κυβέρνησης

 Πρόσωπα- έκπληξη στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων

Μεγάλο πρόβλημα στην κυβέρνηση προκαλεί η παρατεταμένη συζήτηση περί του επικείμενου ανασχηματισμού ο οποίος φαίνεται να τοποθετείται συντομότερα από το αναμενόμενο.
Την κατάσταση πυροδότησε ακόμη περισσότερο η σύγχιση που προκάλεσε ο Γιάννης Στουρνάρας και την οποία παραδέχτηκε εκφράζοντας την λύπη του. Στην πραγματικότητα, στο πρόσωπο του Στουρνάρα βρίσκεται το κλειδί γιά τον ανασχηματισμό καθώς εκτιμάται οτι ο υπουργός Οικονομικών έχασε την ψυχραιμία του καθώς βλέπει την κλεψύδρα να αδειάζει και τον Α. Σαμαρά να μην του αποκαλύπτει εάν θα... είναι τελικά εκείνος ο επόμενος κεντρικός τραπεζίτης.
Σε περίπτωση μετακίνησης Στουρνάρα πιθανότερος αντικαταστάτης του φέρεται ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού Στ. Παπασταύρου. Πληροφορίες θέλουν τον πρβωθυπουργό να σκέφτεται σοβαρά να αναλάβει την διαπραγμάτευση του χρέους μία εθνική επιτροπή στην οποία θα προεδρεύει ο ίδιος ο Α. Σαμαράς και η οποία θα είναι διευρυμένη με όχι αποκλειστικά κυβερνητική σύνθεση.
Οι κ. Χατζηδάκης και Βρούτσης όλα δείχνουν οτι θα αντικατασταθούν με επικρατέστερους τους Κεγκέρογλου γιά το Απασχόλησης και τον κ. Λοβέρδο γιά το Ανάπτυξης.
Ο Κ. Μητσοτάκης θα συνεχίσει το έργο που ανέλαβε στο υπουργείο του ενώ διαφορετικό πόστο θα αναλάβει ο κ. Δένδιας. Πιθανή θεωρείται και η μετακόμιση του κ. Μιχελάκη σε άλλο υπουργείο αλλά και η έξοδος από την κυβέρνηση του κ. Τσαυτάρη.
Το Εσωτερικών επιθυμεί διακαώς ο Π. Κουκουλόπουλος αλλά εκεί θα γίνει μάχη καθώς ο επόμενος υπουργός Εσωτερικών δεν αποκλείεται να είναι εκείνος που θα πραγματοποιήσει και τις εθνικές εκλογές με οτι αυτό συνεπάγεται.
Νέο πρόσωπο στην κυβέρνηση θα είναι ο Μάκης Βορίδης ενώ γρίφος παραμένει αν θα αξιοποιηθούν στην κυβέρνηση και οι τρεις αποτυχόντες των αυτοδιοικητικών εκλογών, Σπηλιωτόπουλος, Κουμουτσάκος και Καλαφάτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: