Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

Μέχρι τις 15 Μαΐου οι εγγραφές για τα σημεία υδροληψίας

Μέχρι τις 15 Μαΐου 2014, καλούνται οι ιδιοκτήτες και χρήστες σημείων υδροληψίας, που δεν έχουν άδεια χρήσης νερού ή δεν έχουν κάνει σχετική αίτηση για άδεια ή ανανέωση, να υποβάλουν αίτηση για την εγγραφή τους στο εθνικό μητρώο σημείων υδροληψίας (ΕΜΣΥ), μέσω του δήμου τους.

Όπως διευκρίνισε ο αναπληρωτής υπουργός ΠΕΚΑ, Νίκος Ταγαράς, “έχουμε απλοποιήσει τη διαδικασία, που περιλαμβάνει τη συμπλήρωση μίας απλής αίτησης και την κατάθεσή της στο δήμο”. Επίσης τόνισε πως... “με το ΕΜΣΥ η χώρα αποκτά ένα σημαντικό ηλεκτρονικό εργαλείο που βοηθά στη χάραξη εθνικής πολιτικής για το νερό”.
Η αίτηση για την εγγραφή στο ΕΜΣΥ γίνεται υπό τη μορφή υπεύθυνης δήλωσης, χωρίς τη συνοδεία δικαιολογητικών και αφορά στους χρήστες και ιδιοκτήτες σημείων υδροληψίας τα οποία αδειοδοτήθηκαν πριν την 20-12-2005, ανεξαρτήτως εάν η άδεια χρήσης νερού είναι σε ισχύ ή όχι, και όλους όσοι δεν έχουν υποβάλει ποτέ σχετική αίτηση.
Παράλληλα, μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2014 υποχρεούνται να έχουν προβεί σε υποβολή αίτησης για τη χορήγηση της σχετικής άδειας χρήσης νερού.
Σύμφωνα με σχετική ΚΥΑ, στο ΕΜΣΥ εγγράφονται αυτεπαγγέλτως από τις διευθύνσεις υδάτων των αποκεντρωμένων διοικήσεων: τα νέα σημεία υδροληψίας στα οποία χορηγείται άδεια χρήσης νερού, μετά την έναρξη ισχύος της απόφασης (Ιανουάριος 2014), τα σημεία υδροληψίας για τα οποία κατά την έναρξη ισχύος της απόφασης έχουν υποβληθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες αιτήσεις για χορήγηση ή ανανέωση άδειας χρήσης νερού, καθώς και τα υφιστάμενα σημεία υδροληψίας, τα οποία αδειοδοτήθηκαν μετά την 20-12-2005, ανεξαρτήτως εάν η άδεια χρήσης νερού είναι σε ισχύ ή όχι και δεν εμπίπτουν στη δεύτερη περίπτωση.

Σημειώνεται, τέλος, ότι η σχετική δήλωση είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα του ΥΠΕΚΑ
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: