Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

Σε μέγιστη ετοιμότητα οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ στη Μαύρη Θάλασσα – Συνεχίζεται η μάχη στο Κραματόρσκ (Vid)

Την άμεση καταδίκη από τη διεθνή κοινότητα των «αντισυνταγματικών ενεργειών του Κιέβου στην ανατολική Ουκρανία» ζήτησε ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin έγινε γνωστό ύστερα από ανακοίνωση που εξέδωσε η γραμματεία της ρωσικής προεδρίας.
"Ο Vladimir Putin τόνισε το γεγονός ότι η ρωσική πλευρά αναμένει από τον ΟΗΕ αλλά και τη διεθνή κοινότητα την άμεση καταδίκη των αντισυνταγματικών ενεργειών του Κιέβου στην Α. Ουκρανία" ...
αναφέρει πιο συγκεκριμένα η ανακοίνωση.
Τα παραπάνω φέρεται να είπε ο Ρώσος πρόεδρος στον γ.γ. του ΟΗΕ Ban Ki-Moon με τον οποίο είχε τηλεφωνική συνομιλία σήμερα αργά το απόγευμα αμέσως μόλις έγινε γνωστή η επιχείρηση των δυνάμεων του καθεστώτος του Κιέβου στο Κραματόρσκ.Ο Ρώσος πρόεδρος είπε ακόμη στον γ.γ. ότι η κατάσταση στην Ουκρανία κλιμακώθηκε ξαφνικά και το γεγονός αυτό εγκυμονεί κινδύνους.
Παράλληλα και όπως αναφέρουν σε δημοσιεύματά τους αμερικανικές εφημερίδες οι ΗΠΑ έχουν θέσει τις μονάδες που διατηρούν στη Μαύρη Θάλασσα σε πλήρη ετοιμότητα ύστερα από τις σημερινές εξελίξεις στην Α. Ουκρανία και δύο 24ωρα σχεδόν μετά την πτήση ρωσικού βομβαρδιστικού Su-24 κοντά στο αμερικανικό αντιτορπιλικό USS Donald Cook στο οποίο πραγματοποίησε τουλάχιστον 12 περάσματα σε χαμηλό ύψος σε μια ενέργεια που είχε διάρκεια 90 λεπτών.
Μετά την κατάληψη της περιμέτρου του αεροδρομίου στο Κραματόρσκ (για την οποία ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ανάμεσα στις ουκρανικές δυνάμεις βρίσκονταν και άνδρες της διαβόητης ιδιωτικής εταιρείας Greystone Limited) η προσοχή εστιάζεται τόσο στις δυνάμεις των ρωσοφώνων που έχουν οχυρωθεί μέσα σε αυτό όσο και στο Slavyansk όπου σύμφωνα με το ITAR-TASS τουλάχιστον 20 ΤΟΜΠ και 500 άνδρες των ουκρανικών δυνάμεων έχουν περικυκλώσει το αεροδρόμιο στο οποίο μέσα βρίσκονται και εκεί δυνάμεις ρωσοφώνων.  
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: