Σάββατο 5 Απριλίου 2014

Η Ρωσία ετοιμάζεται να κατακτήσει τον κόσμο: Θέλει την Αλάσκα και τους πιγκουίνους - Ηχητικό απόσπασμα καταγράφει τα «μεγάλα σχέδια»

Η Ρωσία ετοιμάζεται να κατακτήσει τον κόσμο: Θέλει την Αλάσκα και τους πιγκουίνοΈνα ηχητικό απόσπασμα, που φέρεται να έχει υποκλαπεί από τηλεφωνική κλήση δύο Ρώσων πρεσβευτών, «αποκαλύπτει» τις επεκτατικές τάσεις της Μόσχας που θέλει να προσαρτήσει στα εδάφη της μέχρι και την Αλάσκα.

Στο ντοκουμέντο, του οποίου η αυθεντικότητα δεν έχει επιβεβαιωθεί, καταγράφεται μια τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ του Igor Chubarov, πρεσβευτή της Ρωσίας στην Ερυθραία, και του Sergei Bakharev, πρέσβη στη Ζιμπάμπουε και το Μαλάουι. Οι δύο άντρες συζητούν για το ποιες περιοχές του πλανήτη θέλουν να «κατακτήσουν» μετά την Κριμαία. Αρχικά εκφράζουν την προτίμησή τους για την...
Καταλονία, τη Βενετία, τη Σκοτία και την Αλάσκα.
Στη συνέχεια βολιδοσκοπούν τα σύνορα της χώρας τους. 
«Θα πρέπει να κάνουμε μια κίνηση και για τις γ@@@@@νες όμορες χώρες, όπως την Εσθονία, καθώς και τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία», ακούγεται να λέει ο Chubarov. 
Στο τέλος, όμως, συμφωνεί με το συνομιλητή του ότι θα ήταν μάλλον καλύτερα να αφήσουν τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία και τα «σκ@@ά της Βαλτικής» στην ΕΕ για την ώρα και ότι πιο ενδιαφέρον θα είχε η Ρωσία να πάει για την Καλιφόρνια και το Μαϊάμι.
«Στο Μαϊάμι-Land το 95% είναι Ρώσοι πολίτες. Έχουμε δικαίωμα να κάνουμε σε δημοψήφισμα», προτείνει ο Bakharev, ξεσπώντας σε γέλια.
Αν και η γνησιότητα της συνομιλίας δεν έχει επιβεβαιωθεί, δεν αποκλείεται να διέρρευσε από εκδίκηση για τις πρόσφατες διαρροές συνομιλιών υψηλόβαθμων δυτικών αξιωματούχων για το θέμα της Ουκρανίας.
Η Maria Zakharova, αναπληρωτής εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, έγραψε στο Facebook ότι δεν έχει ιδέα για το ποιοι είναι αυτοί που μιλούν στο ηχητικό απόσπασμα και πως η φωτογραφία του Bakharev, σε σχετικό βίντεο με το ηχητικό που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, δεν έχει καμία σχέση με τον ίδιο. Άφησε πάντως να εννοηθεί ότι η συνομιλία είναι μια «αδέξια κατασκευή» των Αμερικανών.

iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: