Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

ΔΝΤ και Κομισιόν άρχισαν να... διασταυρώνουν τα ξίφη τους για το ελληνικό Χρέος

ΔΝΤ και Κομισιόν άρχισαν να... διασταυρώνουν τα ξίφη τους για το ελληνικό ΧρέοςΠριν καλά - καλά καθίσουν στο τραπέζι για να συζητήσουν το πώς και πότε θα μειωθεί το ελληνικό Χρέος, το ΔΝΤ και οι Ευρωπαίοι φαίνεται ότι άρχισαν να... ακονίζουν τα ξίφη τους, καθώς οι δύο πλευρές δεν δείχνουν διατεθειμένες να ξεκινήσουν τις κρίσιμες διαπραγματεύσεις από την ίδια αφετηρία, δηλαδή από την παραδοχή ότι με τα σημερινά δεδομένα το ελληνικό Χρέος χρειάζεται παρέμβαση για να «προσγειωθεί» σε βιώσιμα επίπεδα.

Σύμφωνα με το Europolitics, που ειδικεύεται στα ευρωπαϊκά θέματα, η Κομισιόν χαρακτηρίζει «βιώσιμο» το ελληνικό Χρέος, καθώς σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της παρατηρείται τάση μείωσης του...

Το ίδιο το έντυπο επισημαίνει, πάντως, ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προσέρχεται στις συζητήσεις με τέτοια εκτίμηση, επειδή σε διαφορετική περίπτωση- αν δεν χαρακτηριζόταν δηλαδή το ελληνικό Χρέος βιώσιμο- θα «έδειχνε» προς μια νέα αναδιάρθρωση.
Αυτό, όμως, θα σήμαινε πολύ απλά ότι θα προαναγγελλόταν ουσιαστικά ένα «ψαλίδισμα» των Ευρωπαίων φορολογούμενων λίγο πριν από τις Ευρωεκλογές.
Από την άλλη μεριά του Ατλαντικού, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ ρωτήθηκε για τις δηλώσεις που έκανε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν για τη βιωσιμότητα του ελληνικού Χρέους και η απάντηση του απλώς ενίσχυσε την εκτίμηση ότι το Ταμείο επιμένει στην αναγκαιότητα γενναίων παρεμβάσεων. 
Ειδικότερα, ο Τζέρι Ράις υποστήριξε ότι το ελληνικό Χρέος βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα κι ότι τα σχετικά δεδομένα δεν έχουν αλλάξει, διαφωνώντας πρακτικά με τη θέση της Κομισιόν ότι παρατηρείται τάση μείωσής του.
Στην πραγματικότητα, όλα ξεκινάνε από το ότι ενώ το ΔΝΤ επιμένει να «μετράει» την βιωσιμότητα του χρέους με βάση το ύψος του ως ποσοστό του ΑΕΠ στο έτος αναφοράς (το 2020 και 2022), οι Ευρωπαίοι επιμένουν να υποστηρίζουν ότι στα έτη αναφοράς θα πρέπει να εξετάζεται η δυνατότητα εξυπηρέτησης του μεσομακροπρόθεσμα, προκειμένου το χρέος να χαρακτηρίζεται βιώσιμο.
Αν και η Αθήνα δεν παίρνει επί του παρόντος θέση στην «κόντρα» που υποβόσκει εδώ και καιρό, είναι προφανές ότι λίαν συντόμως θα πρέπει να ανοίξει τα χαρτιά της. Αλλωστε, το μόνο κοινό σημείο στις τοποθετήσεις ΔΝΤ και Κομισιόν, είναι ότι οι συζητήσεις (και οι αποφάσεις) αφορούν στο δεύτερο εξάμηνο του έτους.

iefimerida.gr

1 σχόλιο:

manos είπε...

ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΜΕΓΑΛΕ ΚΑΖΑΚΗ, ΤΑ ΛΕΣ ΕΔΩ ΚΑΙ 20 ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΑΣΤΡΙΧΤ ΗΣΟΥΝ ΙΣΩΣ Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΤΟΥ ΕΥΡΩ, ΤΩΡΑ ΔΙΚΑΙΩΝΕΣΑΙ ΟΛΟΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ ΣΟΥ......ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΟΥ ΕΙΣΑΙ Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ,ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΣΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΒΓΑΛΕΙΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ.....ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ 300, ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΙ ΔΙΟΤΙ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΤΟΥ 2011 ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ.... Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΤΩΡΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΜΑΙΟΥ ΕΠΑΜ.... ΩΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΕΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟ 1831 ΜΕ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ, ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΡΟΘΤΣΙΛΝΤ, ΑΛΛΑΓΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΜΕ ΕΘΝΙΚΗ ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ, ΕΘΝIΚΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ, ΑΝΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΑΠΟ ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΒΑΣΗ, ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΥ ΠΛΟΥΣΙΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΕ ΕΛΛΑΔΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΡΠΑΞΟΥΝ ΟΙ ΡΟΘΤΣΙΛΝΤ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΔΟΣΙΛΟΓΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ΕΔΩ, ΠΑΡΕΔΩΣΑΝ ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΕΙΑ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΔΟΥΛΟΙ ΤΟΥΣ, ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΜΑΣ ΤΩΡΑ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΝΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΣΑΝ ΛΑΟΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΘΑΥΜΑΤΑ.....ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΙΑ ΜΠΛΕ,ΠΡΑΣΙΝΕΣ, ΚΟΚΚΙΝΕΣ, ΚΙΤΡΙΝΕΣ, ΜΑΥΡEΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΕΣ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΡΙΧΕΣ ΚΑΤΣΑΡΕΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ......ΜΟΝΟ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΣΚΕΨΗΣ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ......ΟΡΓΑΝΩΘΕΙΤΕ ΜΕ ΤΟ ΕΠΑΜ......ΓΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΓΧΡΟΝΟΥΣ ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ..!!! ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ.