Κυριακή 27 Απριλίου 2014

Αλαλούμ με το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. Η επιστολή, που προκάλεσε αναταραχή

Πώς μια "εσωτερική επιστολή" παραίτησης προκάλεσε αλαλούμ στη συμπλήρωση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ. 

Ποια είναι τα δύο πρόσωπα που πλήρωσαν την σχετική λίστα
Τα δύο ονόματα που εκκρεμούσαν για να συμπληρωθεί το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, ανακοινώθηκαν το Σάββατο (26/04). 
Ωστόσο, προκλήθηκε αλαλούμ, όταν διέρρευσε επιστολή παραίτησης του ενός, η οποία τελικά δεν ίσχυε.
Πιο αναλυτικά, η... Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ συνεδρίασε το Σάββατο και αποφάσισε ότι η πλήρωση του ψηφοδελτίου της για την ευρωβουλή γίνεται με τον καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου, Ηλία Νικολόπουλο και την Άλκηστη Τσουλάκου, πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων στη Nokia Solution Networks.
Λίγο νωρίτερα, ωστόσο, είχε διαρρεύσει στα ΜΜΕ επιστολή του κ. Νικολόπουλου με την οποία δήλωνε την παραίτηση του, καταγγέλλοντας τον ΣΥΡΙΖΑ για αποπροσανατολιστική θέση στο μειονοτικό θέμα της Θράκης, μετά τις δηλώσεις του συνυποψήφιου του για την ευρωβουλή, Δημήτρη Χριστόπουλου.
Αναλυτικά η ανακοίνωση
Με δεδομένη την αποπροσανατολιστική τροπή που δημιουργήθηκε με τις αλλεπάλληλες δηλώσεις του συναδέλφου Δ. Χριστόπουλου:
1) Επειδή θεωρώ και ελπίζω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει την σωστή θέση όσον αφορά τα «μειονοτικά θέματα» και συγκεκριμένα την αναγνώριση αποκλειστικά και μόνον της ύπαρξης Μουσουλμανικής Μειονότητας σύμφωνα με την συνθήκη της Λωζάννης , η οποία συνθήκη de facto έχει παραβιασθεί μόνον από την Τουρκία και εις βάρος της ελληνικής πλευράς και
2) Δεδομένου ότι κύριος στόχος του ΣΥΡΙΖΑ στο Ευρωκοινοβούλιο, εκτός από την υποστήριξη των παραπάνω αυτονόητων είναι αφ’ ενός η συνεργασία των δοκιμαζόμενων χωρών του Νότου αλλά και όλων των άλλων ευρωπαίων εργαζομένων για την κατάργηση της πολιτικής της λιτότητας και αφ’ ετέρου ειδικότερα για την Ελλάδα η σύγκλιση ευρωπαϊκής διάσκεψης για το δημόσιο χρέος με ταυτόχρονη ακύρωση των Μνημονίων και καταγγελία των αντισυνταγματικών όρων που περιλαμβάνονται στις δανειακές συμβάσεις.
3) Επειδή ως μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του ΔΗΚΚΙ ανήκω στον χώρο της Πατριωτικής Αντιιμπεριαλιστικής Αριστεράς:
Αποσύρω την υποψηφιότητά μου, στην περίπτωση που δεν επικρατήσουν ενιαία ιδεολογικά κριτήρια".
"Ενωμένοι δίνουμε τη μάχη"
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Νικολόπουλος είχε ετοιμάσει επιστολή παραίτησης, την οποία είχε στείλει τόσο στην κεντρική επιτροπή του ΔΗΚΚΙ όσο και στο πολιτικό γραφείο του ΣΥΡΙΖΑ. Στη συνέχεια, όμως, άλλαξε γνώμη, ενημέρωσε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν ισχύει και έτσι το κόμμα προχώρησε στην ανακοίνωση του ονόματος του.
"Τα γνωστά κέντρα «αξιοποίησαν» μια εσωτερική επιστολή, που απευθυνόταν στα μέλη της κεντρικής επιτροπής του ΔΗΚΚΙ και του πολιτικού γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ, προσπαθώντας για άλλη μια φορά να δημιουργήσουν πρόβλημα. Πάλι η προσπάθειά τους θα πέσει στο κενό. Όλες και όλους μας εκφράζει η ευρωδιακήρυξη του ΣΥΡΙΖΑ και πάνω σε αυτό το πλαίσιο, όλοι οι υποψήφιοι ενωμένοι δίνουμε τη μάχη για να σταματήσει η καταστροφή στην Ελλάδα και να γίνουν βαθιές αλλαγές στην Ευρώπη" αναφέρεται χαρακτηριστικά στη νεότερη ήλωση του συνταγματολόγου.
Ανθή Κουτσουμπού
news247 

Δεν υπάρχουν σχόλια: