Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Το Κίεβο απειλεί με αεροπορικές επιχειρήσεις και η Μόσχα με επέμβαση!

Η ΜΟΣΧΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ ΜΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ

Η «κυβέρνηση» του Κιέβου ετοιμάζεται να σπρώξει την Ουκρανία ακόμη πιο βαθιά στον εμφύλιο πόλεμο απειλώντας με  αεροπορικές επιχειρήσεις κατά των ρωσόφωνων κατοίκων της περιοχής του Ντόνετσκ. Μία τέτοια πάντως κίνηση δείχνει παραφροσύνη, θα άνοιγε τις πόρτες της… κολάσεως και θα προκαλούσε επέμβαση των ρωσικών δυνάμεων που ήδη ασκούνται στα σύνορα με τη νοτιοανατολική Ουκρανία...
Πηγές από τη Μόσχα αναφέρουν ότι πιθανόν την κινητοποίηση της ρωσικής στρατιωτικής μηχανής στα σύνορα με την Ουκρανία και τη διεξαγωγή ασκήσεων προκάλεσαν αυτές ακριβώς οι πληροφορίες. Ότι, δηλαδή, το Κίεβο μετά τη νέα χθεσινή αποτυχία να εισβάλει στο Σλαβιάνσκ και να ανακτήσει τον έλεγχο της περιοχής εξετάζει το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε αεροπορικές επιχειρήσεις.
Μέχρι στιγμής ο «πρόεδρος» της κυβέρνησης του Κιέβου Αλεξάντερ Τουρτσίνοφ δεν έχει υπογράψει μία τέτοια διαταγή, αλλά όλα είναι πιθανά, καθώς έχει ζητήσει μέχρι τις 30 Απριλίου να έχει ολοκληρωθεί η «αντιτρομοκρατική επιχείρηση» και το Ντονέτσκ, που ήδη έχει κηρύξει την ανεξαρτησία του να βρίσκεται υπό Ουκρανικό έλεγχο.
Η επιχείρηση που διεξήχθη στο Σλαβιάνσκ με τεθωρακισμένα οχήματα και Ουκρανούς στρατιώτες δεν είχε αποτέλεσμα. Σταμάτησε στα οδοφράγματα που είχαν στήσει άοπλοι πολίτες, οι οποίοι ήθελαν να υπερασπιστούν τα δικαιώματα τους και την πόλη τους. Οι Ουκρανοί στρατιώτες οπισθοχώρησαν.
Σύμφωνα με τις δυνάμεις αυτοάμυνας του Σλαβιάνσκ αυτοί που άνοιξαν πυρ ήταν μισθοφόροι, πιθανόν της Blackwater που βρίσκονταν μεταξύ των Ουκρανών στρατιωτών με αποτέλεσμα να υπάρξουν νεκροί.
Το γεγονός ότι όλες οι προσπάθειες από εδάφους έχουν αποτύχει, γιατί τα Ουκρανικά στρατεύματα δεν είναι αρκετά και δεν θέλουν να εμπλακούν σε έναν εμφύλιο πόλεμο, ωθεί την «κυβέρνηση» του Κιέβου στην ακρότητα των αεροπορικών βομβαρδισμών. Πιθανότητα και υπό την πίεση της Δύσης.
Κάτοικοι της περιοχής Αρτεμόβσκα του Ντονέτσκ κατέγραψαν με ερασιτεχνική κάμερα συνεχείς πτήσεις ουκρανικών ελικοπτέρων Mi-24 πάνω από τα κεφάλια τους χθες τη νύχτα. Μάλιστα τα συγκεκριμένα ελικόπτερα έφεραν στο ουραίο τμήμα δύο λευκές ρίγες προκειμένου να ξεχωρίζουν από τα ρωσικά ελικόπτερα. 
Οι ίδιες πηγές, ανέφεραν πώς Ουκρανικές στρατιωτικές δυνάμεις επιχείρησαν να ανακαταλάβουν στρατιωτική μονάδα στην Αρτεμόβσκα, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Απωθήθηκαν από τις δυνάμεις αυτοάμυνας, ενώ έπεσαν και πυροβολισμοί χωρίς ωστόσο να έχουν επιβεβαιωθεί ως τώρα πληροφορίες για θύματα.
Η κατάσταση στη νοτιοανατολική Ουκρανία μοιάζει με «καζάνι» που βράζει. Η Ρωσία έχει προειδοποιήσει το Κίεβο να μην συνεχίσει στρατιωτικές επιχειρήσεις σε βάρος των ρωσόφωνων πολιτών. Σε διαφορετική περίπτωση θα επέμβει προκειμένου να προστατεύσει τον πληθυσμό.
Το μήνυμα μάλιστα εστάλη από τον ίδιο τον Ρώσο υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σοιγκού, ο οποίος ανακοίνωσε και τα στρατιωτικά γυμνάσια στα σύνορα με τη νοτιοανατολική Ουκρανία. Από την άλλη πλευρά, το Κίεβο ζήτησε εξηγήσεις γι’ αυτές τις ασκήσεις στα σύνορα του εντός 48ωρου. Φαίνεται πώς ακροβατεί επικίνδυνα. 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: