Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

Ένας μεγάλος οραματιστής: Κώστας Καραμανλής



Το παρακάτω άρθρο γράφηκε από έναν νέο άνθρωπο 20 ετών, τον Άγγελο Σινόπουλο!
Είναι ένα άρθρο που έρχεται να απορρίψει το επιχείρημα ότι η νέα γενιά αδιαφορεί ή πολύ περισσότερο δεν αντιλαμβάνεται τα πράγματα, λόγω της έλλειψης εμπειρίας!
Ο νέος άνθρωπος που ζει στην Ελλάδα της κρίσης και βιώνει την ανεργία, την έλλειψη οράματος, ελπίδας, ψάχνει και βρίσκει τι και πώς κάνουν οι πολιτικοί και οι πολιτικές τους και με κριτικό μάτι καταγράφει τα πάντα!

Διαβάστε το καταπληκτικό του άρθρο:...
Ένας μεγάλος οραματιστής: Κώστας Καραμανλής

Η σημερινή εποχή διακρίνεται για την κρίση που υπάρχει σε όλα τα οικονομικά επίπεδα.Είναι γεγονός, ότι τα τελευταία τέσσερα και πλέον χρόνια, οι κοινωνικές τάξεις που διαχώριζαν τους ανθρώπους μεταξύ τους έχουν άλλαξει.Ο μέσος Έλληνας έχει εξαφανιστεί από τον πρωταγωνιστικό ρόλο που διακατείχε στο εμπόριο της χώρας και δυστυχώς, ο λιγότερο ευκατάστατος κόσμος, ζει στα όρια τις εξαθλείωσης.
Μεγάλη ευθύνη για την κατάσταση που βιώνουμε τα τελευταία έτη, είναι η είσοδος της χώρας στο μνημόνιο χωρίς δεύτερη σκέψη, μιας και σύμφωνα με τα λεγόμενα των"κυρίαρχων"τότε πολιτικών, ήταν επιτακτική ανάγκη να ακολουθήσαμε αυτές τις δεσμεύσεις. 
Μοναδικός αρχηγός παράταξης που είχε μια άλλη βιώσιμη λύση, η οποία με την πάροδο του χρόνου θα έφερνε τη χώρα σε μια άλλη διάσταση απέναντι στην παγκόσμια κρίση, ήταν ο Κώστας Καραμανλής.

Διετέλεσε πολιτικός αρχηγός της χώρας για πέντε χρόνια, από το 2004 και μέχρι το 2009.
Η πρωθυπουργική του θητεία σημαδεύτηκε, από μια σειρά έργων, τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό κομμάτι της χώρας.Ακόμα και στο χώρο της κεντροδεξιάς, είναι η μοναδική περίοδος που επιτεύχθηκε μια συστράτευση δυνάμεων, για την καταπολέμηση του τότε καταστροφικού συστήματος που δημιουργήθηκε για έντεκα συνεχόμενα χρόνια. 
Αυτή η αλήθεια, δυστυχώς δεν εκφράζεται από την πλειοψηφία του κόσμου, αλλά αν λάβουμε υπόψη ότι πλέον η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας, έχει διαχωριστεί σε κάποιες συνιστώσες, με αποτέλεσμα, το εκάστοτε κόμμα να μαζεύει μικρά ποσοστά, φαινόμενο που έχει σαν επακόλουθο, έναν διαχωρισμό και μια αντιπαράθεση μεταξύ του λάου, ο οποίος επιζητεί το καλύτερο για τη χώρα του. Με αυτόν τον τρόπο, γίνεται ιδιαίτερος αντιληπτό, πως ο Κώστας Καραμανλής, είχε ως στόχο, τη συνένωση του όλου του κεντροδεξιού κόσμου αλλά και την ψήφο του(!!) για να μπορέσει να δράσει με τον καλύτερο τρόπο.

Επιπροσθέτως, εκείνα τα χρόνια αλλά και παλιότερα, η Νέα Δημοκρατία αποτελούνταν από μια μερίδα ανθρώπων, εκ των οποίων, η πλειοψηφία τους ήταν ήπιοι και συνεσταλμένοι χαρακτήρες. 
Τα πρόσωπα πολλά και μάλιστα αρκετά γνωστά. 
Αλησμόνητη θα μείνει η έκφραση του τότε πρωθυπουργού : "Αυτή η παράταξη η δική μας, δεν είχε πότε νταβατζήδες. Το ΠΑΣΟΚ είχε δύο".
Η παραπάνω έκφραση, αν αναπτυχθεί το νόημα της, ίσως χρειαστεί να χρησιμοποιήσουμε πολλές σελίδες για να την αναλύσουμε με ακρίβεια(χωρίς να θέλουμε να γίνουμε κουραστικοί)!. 
Πάντως, η πεμπτουσία αυτής της άποψης, δεν είναι άλλη από την ανάδειξη των αξιών της συγκεκριμένης παράταξης, η οποία ούτε τραμπουκισμό προκάλεσε πότε, αλλά συνάμα, πότε δεν είχε το θράσος να πει ψέματα στον Ελληνικό λαό, αντιλαμβανόμενη τα μεγάλο πολιτικό κόστος που ακολουθούσε.Πάντα κόντρα στους δημαγωγούς αλλά και στη νοοτροπία που δημιουργήθηκε τα τελευταία σαράντα χρόνια περίπου.

Χαρακτηριστική στιγμή στη δεύτερη θητεία του ως πρωθυπουργός. ήταν η αναφορά σε σκάνδαλα αλλά και στη διαφθορά της κοινωνίας εκείνα τα χρόνια.
Είναι πραγματικότητα, ότι ο συγκεκριμένος πρωθυπουργός,πολεμήθηκε και λασπολογήθηκε με χυδαίο τρόπο, για τις "βόμβες" που ανατινάχτηκαν στα χέρια του εκείνη την εποχή χωρίς εκείνος να έχει καμία ευθύνη.Δεν είναι τυχαίο, ότι μετά τη συμφωνία με τον Πούτιν για τον αγωγό, ο Ρώσος πρωθυπουργός τον προειδοποίησε πολλές φορές ότι θα εμφανιστούν προσχεδιασμένα σκάνδαλα για να πέσει η κυβέρνηση του. 
Μάλιστα, ο Πούτιν και πάλι, ήταν τόσο νευρικός για το τι πρόκειται να επακολουθήσει, προβλέποντας ακόμα και το σκάνδαλο του Βατοπεδίου.Ομολογουμένως,
Μετά από ένα χρονικό διάστημα,δεν ήταν σύμπτωση η έκρηξη (αυτή τη φορά πραγματικής βόμβας), σε σημείο δρόμου, ο οποίος κατευθυνόταν για τη βουλή.
Παλιότερα κιόλας, απίστευτες υποκλοπές στα τηλέφωνήματά του πράγμα που αποδεικνύει ότι κάποιοι ήθελαν να τον παρακολουθούν ολόκληρο το εικοσιτετράωρο.Αποκορύφωμα όλων των δραστηριοτήτων εναντίον του, ήταν το ”σχέδιο Πυθία¨ στο οποίο αναλύονται εύστοχα αλλά και με λιτό τρόπο, οι περιεργοι σκοποί των "μεγάλων".
Παρ'όλα αυτά, ο Καραμανλής, ΠΟΤΈ δεν φοβήθηκε τίποτα και κανέναν,ΠΟΤΈ δεν αλλαξοπίστησε,πάντα χρησιμοποίησε την έκφραση"δεν σηκώνω μύγα στο σπαθί μου",και μάλιστα, ακόμα και στο τέλος, είχε το σθένος,τη δυναμη και τη μαγκιά, να φωνάξει για την επιτακτική και ριζική πολιτική στάση που πρέπει να ακολουθήσει ο τόπος, βραχνιάζοντας σε πολλές ομιλίες!Με άλλα λόγια, ο δυναμισμός του ήταν απίστευτος και μοναδικός.

Είναι χρήσιμο να γίνει αναφορά και στην στάση σου στις οικονομικά αδύναμες ομάδες. 
Αν και η παράταξή του χαρακτηρίζεται από πολλούς δεξιά,ο τότε πολιτικός αρχηγός, είχε μια καινοτόμος ιδέα για να μικρύνει την ψαλίδα μεταξύ των εύπορων και των φτωχότερων.
Για να πετύχει όμως αυτό το σκοπό, τα χειραγωγημένα κατευθυνόμενα μέσα μαζικής ενημέρωσης, τον αντιμετώπισαν με άνανδρο και με το μαχαίρι κάτω από τη μέση. 
Ο λόγος; Δεν είναι άλλος, στο γεγονός, ότι προσδοκούσε μεγαλύτερη εισφορά φόρων από τα μεγάλα κεφάλαια, και μικρότερους από τους ήδη ρημαγμένους οικονομικά ανθρώπους.Επίσης, στον κατεστραμμένο χώρο του δημοσίου, όπου το μαύρο χρήμα έρεε ακατάπαυστα, προσπάθησε να λάβει μέτρα, και όποτε ήταν η κρίσιμη στιγμή να επισημοποιηθεί αυτή η κίνηση, η Αθήνα καιγόταν. 
Πέρα από αυτά, μετά τις πυρκαγιές στη χώρα μας τη χρόνια του 2007(πυρκαγιές που έλαβαν χώρα μετά τη συμφωνία με τη Ρωσία) αλλά και τον τρομακτικό σεισμό του 2008 στο Νομό Ηλείας, η κυβέρνησή του, αν και αντιμετώπιζε χαώδες δυσκολίες στο οικονομικό κομμάτι, δεν δίστασε να βοηθήσει και να δωρίσει χρήματα σ' αυτούς που άδικα χάσανε τις περιουσίες του. Οι παραπάνω αναφορές, είναι μερικές από τις κινήσεις του στη πενταετία της πρωθυπουργίας του. Δείχνουν όμως το πως αφουγκράστηκε τον εκάστοτε συνταξιούχο,αγρότη,έμπορο αλλά και τους ανέργους.Μέχρι και στους τρίτεκνους έδωσε ένα επίδομα. 
Τέτοιες πράξεις, ούτε το Σοσιαλιστικό κόμμα δεν εκτέλεσε!

Τέλος, κομμάτι της εξωτερικής πολιτικής,έχει γίνει ήδη μια αναφορά.
Όμως, θα ήταν ιδιαίτερα εύλογο, να αναφερθούμε σε μερικές άλλες δράσεις της κυβέρνησης οι οποίες, για αδιανόητους λόγους έχουν ξεχαστεί.Λίγοι γνωρίζουν, ότι από το 2004, έγινε πρόταση στη χώρα μας να μπει στο μνημόνιο μιάς και ήταν γνωστό ότι ήμασταν στο χείλος του γκρεμού.
Παρ'όλα αυτά,όχι μόνο αρνήθηκε ο αρχηγός, αλλα σινάμα, ακόμα και μετά από πέντε χρόνια, είχε σχέδιο το οποίο προέβλεπε, ότι η χώρα σε μερικά χρόνια θα έδειχνε προοδευτικά βήματα.
Επίσης,ο καβγάς με τη Μέρκελ κοντράροντας τα συμφέροντά της(ένα θέμα με αναφορά στα Σκόπια),ίσως να έχει ξεχαστεί από την πλειοψηφία του Έλληνικου πληθυσμού.
Το ΟΧΙ στον Μπους αρχικά και έπειτα στον Ομπάμα, με απώτερο σκοπό το εθνικό συμφέρον και μόνο!
Η ανάπτυξη σχέσεων με την ανατολή,φέρνοντας επιχειρήσεις στη χώρα, που συνεπάγεται νέες θέσεις εργασίας όπως επίσης και διαφήμιση της χώρας μας,σε χρονιές που ετοιμαζόντουσαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες στη Ρωσία
.
Ειδικά,στο θέμα της παιδείας, είχε γίνει μια κομψότατη πρόταση για το χρονικό όριο σπουδών φοίτησης,η οποία απορρίφθηκε χωρίς κουβέντα από τους "νεαρούς"αγωνιστές με πορείες και χαμό στο κέντρο της Αθήνας αλλά και συσσωρευμένες καταλήψεις σχολών σε όλη τη χώρα. 
Το τι επακολούθησε; Από φέτος,το 2014, ξεκίνησαν οι διαγραφές φοιτητών,κάτω από μια δυσβάστακτη νομοθεσία που θεσπίστηκε το 2011.
Λαμβάνοντας υπόψη την πενταετία 2004-2009,παρατηρούμε μια κεντροδεξιά κυβέρνηση, η οποία ίσως έκανε βήματα πιο πολύ στο κέντρο.Αναμφίβολα,ο Κώστας Καραμανλής είχε το καθήκον, να επιτελέσει έργο κάτω σε μια κοινωνία, που είχε βαθιές ρίζες σε απόψεις αβάσιμες και ανεδαφικές. Αν όμως, ερευνήσουμε το έργο του λαμβάνοντας όλες τις παραμέτρους,τα υπονοούμενα αλλά και το παρασκήνιο, εύκολα γίνεται αντιληπτό, ότι ο μοναδικός στόχος του, ήταν το Εθνικό συμφέρον της χώρας.
Αν υπάρξει η ευκαιρία να προωθηθεί και να πάρει πρωτοβουλία να ξαναγίνει πρωθυπουργός, μόνο όφελος θα έχει η χώρα και η νέα γενιά.

Άγγελος Σινόπουλος
2 Απριλίου 2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: