Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Τουρκία: Με αίμα βάφτηκαν οι δημοτικές εκλογές. Σαρωτική νίκη Ερντογάν, σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα (Video)

Σκάνδαλα,υποκλοπές,απαγορεύσεις αλλά ο Ερντογάν παραμένει κραταιός -Θρίαμβο στις

Αιματηρές δημοτικές εκλογές στην Τουρκία. 

Οκτώ νεκροί σε συγκρούσεις στην Τουρκία κατά τη διεξαγωγή των δημοτικών εκλογών (Vid)

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ψήφισε νωρίς σήμερα το απόγευμα στην Κωνσταντινούπολη διαβεβαιώνοντας πως «το έθνος θα πει σήμερα την αλήθεια» κατά τις δημοτικές εκλογές, οι οποίες έχουν αποφασιστική σημασία για το μέλλον του ιδίου επικεφαλής της χώρας, ενώ την... ίδια ώρα ο απολογισμός από τις ένοπλες συγκρούσεις μεταξύ υποψηφίων για θέσεις αρχηγών χωριών αυξανόταν σε οκτώ νεκρούς, μετά το θάνατο δύο τραυματιών στο νοσοκομείο.
Άρχισε η μετάδοση των αποτελεσμάτων των σημερινών δημοτικών εκλογών στην Τουρκία, όπου επικρατεί σύγχυση ως προς τα αποτελέσματα, αφού ελλείψει κεντρικής πηγής, τα αποτελέσματα εμφανίζουν διαφορές.
Παρόλα αυτά το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης εμφανίζεται να συγκεντρώνει συγκεντρωτικά ποσό περίπου 49% και ακολουθούν το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα με 27,9% και το Κόμμα Εθνικιστικού Κινήματος με 13%. Τα ποσοστά αυτά αφορούν τα νομαρχιακά συμβούλια, όπου οι ψηφοφόροι ψηφίζουν κόμματα και ως εκ τούτου το ποσοστό θεωρείται ισάξιο με αυτό των βουλευτικών εκλογών.
Η σύγχυση ουσιαστικά οφείλεται στη διαφορά που παρατηρείται ως προς τα αποτελέσματα από τις μεγάλες πόλεις όπως η Κωνσταντινούπολη και η Άγκυρα. Στον τρίτο μεγαλύτερο νομό, τη Σμύρνη είναι σχεδόν ξεκάθαρο ότι κερδίζει ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, όπως αναμενόταν.

Στην Κωνσταντινούπολη όπου υπάρχουν 9,9 εκατομμύρια ψηφοφόροι επί συνόλου 52 εκατομμυρίων, τα αποτελέσματα που μεταδίδονται εμφανίζουν τον υποψήφιο του κυβερνώντος κόμματος πρώτο με ποσοστό 50% και ακολουθεί ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος με 37%. Ωστόσο μεταδίδονται και αποτελέσματα που δείχνουν μικρότερη διαφορά. Στην Άγκυρα τα πράγματα είναι ακόμη πιο ενδιαφέροντα, αφού προηγείται μεν ο υποψήφιος του κυβερνώντος κόμματος, αλλά με μικρότερη διαφορά.

Μεγάλη επίδραση στο τελικό αποτέλεσμα θα έχουν τα αποτελέσματα στα μεγάλα αστικά κέντρα και ως εκ τούτου αντιπροσωπευτική εικόνα θα υπάρχει όχι πριν από τις 12 ώρα Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: