Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Η πρώτη τηλεοπτική διαφήμιση για ιατρική μαριχουάνα (Video)


Βρε πώς αλλάζουν οι καιροί.

Από το πυρ το εξώτερον, η μαριχουάνα - φάρμακο, έσπασε το απόλυτο ταμπού και μπήκε στα «σαλόνια» των μεγάλων αμερικανικών δικτύων ως ένα προϊόν που μπορεί νόμιμα να διαφημίζεται.

Το τελευταίο διάστημα στις ΗΠΑ αυτό ήταν ένα από τα κεντρικά θέματα συζήτησης. 
Εάν, δηλαδή, οι εταιρείες που πωλούν μαριχουάνα για ιατρική χρήση έχουν το δικαίωμα να διαφημίζουν το προϊόν τους. 
Εάν αυτό είναι ηθικό ή θα πρέπει να ισχύσουν απαγορεύσεις όπως για τα προϊόντα καπνού ή περιορισμοί όπως ισχύουν για το αλκοόλ.
Έτσι αν και μέχρι σήμερα έχει...

επιτραπεί σε 20 Πολιτείες η ιατρική χρήση της μαριχουάνας – σε ορισμένες έχει επιτραπεί και για ψυχαγωγικούς λόγους- και υπάρχουν ειδικά καταστήματα από τα οποία οι ασθενείς με συνταγή προμηθεύονται τη μαριχουάνα τους, οι διαφημιστικές εταιρείες απέφευγαν να αναλάβουν τέτοιους πελάτες. 
Μέχρι που μια εταιρεία αποφάσισε να σπάσει το ταμπού και έκανε το πρώτο τηλεοπτικό διαφημιστικό σποτ για το MarijuanaDoctors.com.
Η διαφήμιση έπαιξε σχεδόν σε όλα τα μεγάλα δίκτυα (Fox, CNN, ESPN, Comedy Central, AMC, Discovery) και σε αρκετά τοπικά στο Σικάγο και το Νιου Τζέρσει.
Σύμφωνα με το σενάριο, ένας ντίλερ διαφημίζει στο δρόμο ότι διαθέτει το καλύτερο σούσι. Ανοίγει μάλιστα το σακάκι του και δείχνει διάφορα δείγματα υποστηρίζοντας ότι έχει το καλύτερο σασίμι. Και το σποτ καταλήγει θέτοντας το ερώτημα: αφού δεν θα αγοράζατε ποτέ σούσι από έναν τέτοιο τύπο γιατί αγοράζετε μαριχουάνα;
Για την Ελλάδα, βέβαια, αυτά είναι ακόμα - και θα είναι για τις επόμενες δεκαετίες - ψιλά γράμματα… Άλλωστε προέχει η διάλυση της πρωτοβάθμιας υγείας.




Δεν υπάρχουν σχόλια: