Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

ΗΠΑ: "Η Ρωσία είναι έτοιμη να εισβάλει στην Ουκρανία με χιλιάδες στρατιώτες και τεθωρακισμένα" (vid)

Η συσσώρευση ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων στα σύνορα με την Ουκρανία έχει προκαλέσει τεράστια ανησυχία στις ΗΠΑ, οι οποίες «βλέπουν» πιθανή μία Ρωσική εισβολή στη νοτιοανατολική Ουκρανία. 

Το σημαντικότερο στοιχείο που καταγράφεται είναι η ανάπτυξη επικοινωνιών, κέντρων ελέγχου και η κατασκευή κτιρίων που θα χρησιμοποιηθούν για τη στέγαση των επιτελών, αλλά και ως νοσοκομειακοί σταθμοί.
Οι ΗΠΑ αναφέρουν πώς...

50.000 Ρώσοι στρατιώτες με εξοπλισμό και τεθωρακισμένα οχήματα που χρειάζονται για μία στρατιωτική επιχείρηση, βρίσκονται στα σύνορα με την Ουκρανία. 
Σύμφωνα με αμερικανικές πηγές ο αριθμός αυτός είναι υψηλότερος κατά 20.000, όπως είχαν αρχικά ανακοινώσει οι ΗΠΑ.
Η «κυβέρνηση» του Κιέβου ωστόσο εκτιμά πώς η Ρωσία έχει συγκεντρώσει 100.000 στρατιώτες κατά μήκος της μεθορίου της με την Ουκρανία. 
«Σχεδόν 100.000 στρατιώτες έχουν στρατοπεδεύσει στην ουκρανική μεθόριο. Είναι έτοιμοι να εξαπολύσουν πλήγματα διάρκειας πολλών εβδομάδων», σημείωσε ο Αντρέι Παρούμπι, ο πρόεδρος του συμβουλίου εθνικής ασφαλείας και άμυνας της Ουκρανίας.
Είναι γεγονός, πώς η Ρωσία συνεχίζει να συγκεντρώνει στρατεύματα  «πρώτης γραμμής»  κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, στην περιοχή του Κουρσκ και στην περιοχή του Μπέλγοροντ. Στις περιοχές Amon και Kalynivka Khomutovskaya στο Κουρσκ (15 και 7 χλμ. από τα σύνορα της Ουκρανίας συγκεντρώνεται Τάγμα αλεξιπτωτιστών, η 2η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία Πεζικού του Ταμάν.
Το σημαντικότερο στοιχείο όμως είναι η παρουσία περίπου 750 ΤΟΜΑ BMP-3 τα οποία έχουν τοποθετηθεί στις επίλεκτες Μηχανοκίνητες ή Τεθωρακισμένες Ταξιαρχίες.
Τα οχήματα επανδρώνουν αποκλειστικά μονάδες της Δυτικής Στρατιωτικής Περιφέρειας και θεωρούνται η αιχμή του ρωσικού Στρατού σε περίπτωση που απαιτηθεί ταχεία προέλαση πεζικών δυνάμεων προς δυσμάς με ταυτόχρονη υποστήριξη από μεγάλο όγκο πυρός (το καλύτερα εξοπλισμένο ΤΟΜΑ σε παγκόσμιο επίπεδο).
Πηγές ανέφεραν την άφιξη τουλάχιστον 400 ατόμων προσωπικού σε 30 ΤΟΜΑ BMP-3 και BTR-80, καθώς και κλωβοί επικοινωνιών και οχήματα διοικήσεως.
Στον βορρά στο Μπέλγκοροντ, αφίχθηκαν τρία τάγματα της 76ης Αερομεταφερόμενης Μεραρχίας του Pskov και δύο τάγματα της 106ης Αερομεταφερόμενης Μεραρχίας της Τούλα. Σύνολο περίπου 1.100 άτομα με 120 τεθωρακισμένα οχήματα.
Εκείνο που έχει προκαλέσει συναγερμό όμως στην «κυβέρνηση» του Κιέβου και τις ΗΠΑ είναι η άφιξη ρωσικών δυνάμεων με σταθερή ανάπτυξη επικοινωνιών και πλατφόρμες ελέγχου, με τις ενότητες που προσδιορίζονται για τη στέγαση του προσωπικού, την κατασκευή επιτελείων, κέντρων υγείας στρατού και στρατοπέδων. Οι δυνάμεις αυτές έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή του Μπριάνσκ, και συγκεκριμένα στο χωρίο Τσουρόβιτσι Κλιμόφσκι που απέχει 18 χιλιόμετρα από τα Ουκρανικά σύνορα.
Σύμφωνα επίσης με ουκρανικές πηγές, η Ρωσία χρησιμοποιεί ενεργά  τηλεκατευθυνόμενα αεροσκάφη για την αναγνώριση και την εναέρια παρακολούθηση της κατάστασης στις παραμεθόριες περιοχές.
Ο διευθυντής της πολιτικής πληροφόρησης, του τμήματος του Υπουργείου Εξωτερικών της Ουκρανίας, Ευγκένι Περεμπιίνις είπε ότι, «κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων ημερών στην περιοχή του συνοριακού ελέγχου καταγράφηκαν πάνω από 40 ρωσικές πτήσεις μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων».
Όλα αυτά τα στοιχεία, όπως επισημαίνουν αναλυτές, δείχνουν προετοιμασίες «εισβολής» στη νοτιοανατολική Ουκρανία. Αν αυτό θα γίνει και πότε μένει να το δούμε.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: