Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

ΥΜΝΟΙ του Forbes για ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ και την ενεργειακή πολιτική του, που εγκατέλειψαν οι επόμενες κυβερνήσεις!

ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ ΧΑΣΤΟΥΚΙ!

Περιγράφουν την πολιτική των αγωγών που εφάρμοσε ο Κώστας Καραμανλής ως ενεργή, παρουσιάζοντας την ως υποδειγματική στην παρούσα συγκυρία!

Αναφέρουν ακόμα και τον αγωγό που θα έφερνε το φυσικό αέριο από Κύπρο και Ισραήλ μεσω Ελλάδας στην Ευρώπη, αλλά τον σαμποτάρισε ο Μπράιζα! Που μόλις προχθές επιδόθηκε σε ακατάσχετη ψευδολογία λέγοντας ότι “υπάρχει προσέγγιση Ισραήλ και Τουρκίας” για να περάσει από εκεί ο αγωγός! 

Χαρακτηριζει την συμφωνία ως άσσο στο μανίκι της Ελλάδας, αλλά ... προφανώς δεν γνωρίζει ότι οι συνέταιροι του Μπράιζα που γκρέμισαν τον Καραμανλή, ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΤΙΠΟΤΑ! 

Τόσο ο υποθαλάσσιος αγωγός, όσο ο Southstream και ο Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη που θα έκαναν την Ελλάδα ηγέτιδα ενεργειακή δύναμη, έχουν παγώσει…

Ένα άρθρο που πρέπει να προβληματίσει βαθύτατα σε συνδυασμό με τις άθλιες δηλώσεις Μπράιζα και τον ρόλο του που πλέον έχει αποκαλυφθεί αφού είναι έμμισθος των Τουρκικών εταιρειών ενέργειας.

Άρθρο με τίτλο «Η Ελλάδα θέλει να διαδραματίσει νέο ενεργειακό ρόλο», στο οποίο χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι «Όσο καιρό η Ευρώπη ασχολείτο με το τι πρόκειται να συμβεί αν η Ρωσία αποφάσιζε να κλείσει την βαλβίδα παροχής φυσικού αερίου, η Αθήνα φαίνεται ότι αποφάσισε πως είναι η κατάλληλη στιγμή για να προωθήσει ένα νέο ενεργειακό ρόλο», «φιλοξενεί» στη διαδικτυακή του έκδοση το αμερικανικό περιοδικό «Forbes».

Στο κείμενο, που υπογράφεται από τον Christopher Coates, αναφέρεται ότι το «ελληνικό υπουργείο Ενέργειας προκήρυξε διεθνή διαγωνισμό για την κατασκευή αγωγού που θα μεταφέρει στις ευρωπαϊκές αγορές περίπου 8 εκατ. κυβικά μέτρα αερίου από θαλάσσιες περιοχές, που ελέγχονται από την Κύπρο και το Ισραήλ».

Ο αρθρογράφος επικαλείται στοιχεία του πρακτορείου Reuters, σύμφωνα με τα οποία, ο αγωγός IGI-Poseidon θα συνδέει το ισραηλινό οικόπεδο Leviathan με την Ευρώπη μέσω Ελλάδας και διαχειριστές θα είναι η ιταλική Edison και η ελληνική ΔΕΠΑ.

Στο άρθρο σημειώνεται ότι «τα τελευταία τρία χρόνια η Αθήνα επικέντρωσε τις προσπάθειές της στη συμμετοχή της στον πρόσφατο ενεργειακό πυρετό που έχει καταλάβει την Ανατολική Μεσόγειο. Θέλει να γίνει κόμβος για τα κυπριακά και ισραηλινά κοιτάσματα φυσικού αερίου, αλλά και παραγωγός η ίδια.

Φυσικά ο διαγωνισμός αυτός είναι στα αζήτητα μετά την πτώση της κυβέρνησης Καραμανλή.

Με πληροφορίες από το Hellasforce.com

Olympiada

Διαβάστε επίσης: Υπάρχει ακόμα κάποιος τόσο ηλίθιος που δεν καταλαβαίνει γιατί γκρέμισαν τον Καραμανλή;


Δεν υπάρχουν σχόλια: