Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

Βενιζέλος σε Παπανδρέου: Με αυτά που κάνεις βάζεις σε κίνδυνο την κυβέρνηση

Βενιζέλος σε Παπανδρέου: Με αυτά που κάνεις βάζεις σε κίνδυνο την κυβέρνηση

Ως κίνηση υπονόμευσης της κυβερνητικής σταθερότητας ερμηνεύει ο Ευάγγελος Βενιζέλος την επιλογή του Γιώργου  Παπανδρέου να απέχει από τη Συνδιάσκεψη της «Ελιάς». 

Με αυτά που κάνεις, κινδυνεύει να πέσει η κυβέρνηση, φέρεται να του είπε σε τηλεφωνική τους επικοινωνία.
Η απόφαση του κ. Παπανδρέου ήταν κεντρικό θέμα συζήτησης στα πηγαδάκια κατά τη δεύτερη ημέρα των εργασιών της Συνδιάσκεψης. 
Σε επιστολή του προς τον Ευάγγελο Βενιζέλο εξηγούσε γιατί διαφωνεί με...
την «Ελια» και επιλέγει να απέχει της Συνδιάσκεψης. Μεταξύ άλλων ο πρώην πρωθυπουργός κατηγορεί την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ότι χρησιμοποιεί μηχανισμούς, ομάδες και παρέες που είναι έξω από την κοινωνία των πολιτών για να διατηρήσει θέσεις και αξιώματα.
Συνεργάτες του κ. Παπανδρέου έλεγαν ότι ο πρώην πρωθυπουργός εκτιμά ότι η προσπάθεια για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς δεν προχωρά και ανησυχεί ότι το ΠΑΣΟΚ  βαδίζει σε έναν καταστροφικό δρόμο.
Οι ίδιες πηγές διευκρίνιζαν ότι ο κ. Παπανδρέου δεν θα κάνει κινήσεις εναντίον του ΠΑΣΟΚ και με τον τροπο αυτο απαντούσαν στο βασικό ερώτημα που υπήρχε στα πηγαδάκια που δημιουργούνταν στο ΣΕΦ - αν δηλ.  οι κ. Παπανδρέου χωρίζει δρόμους με τον Βενιζέλο και ετοιμάζει κάποια άλλη πρωτοβουλία.

Η απάντηση Βενιζέλου

Απάντηση στον κ. Παπανδρέου έδωσε ο κ. Ευ. Βενιζέλος στην έναρξη της ομιλίας του χωρίς όμως να τον κατονομάσει. 
«Λυπάμαι για απουσία όσων έπρεπε να είναι σήμερα εδώ και δεν είναι. Εδώ δεν βρίσκονται πρόσωπα, βρίσκεται η ιστορική και αξιακή πορεία της παράταξης. Ο καθένας φέρει και μια ιστορική και προσωπική ευθύνη για τον τρόπο με τον οποίο τοποθετείται απέναντι στα αιτήματα και στα προτάγματα του τόπου» παρατήρησε.
Επιπλέον με διαρροή του σε δημοσιογράφους ο κ. Βενιζέλος τονίζει ότι η στάση αυτή του κ. Παπανδρέου -ανοίγοντας δηλ. ένα εσωκομματικό μέτωπο στο ΠΑΣΟΚ- είναι επιζήμια όχι μόνο για το εγχείρημα της «Ελιάς» αλλα για ίδια τη σταθερότητα της  κυβέρνησης. Με αυτά που κάνεις κινδυνεύει να πέσει η κυβέρνηση, ήταν το μήνυμα που έστειλε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στον πρωην πρωθυπουργό, επισημαίνοντάς του ότι κινδυνεύει η κυβερνητική σταθερότητα  ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης του Μαΐου.


Πηγή:http://www.iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: