Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΕΥΠ: Γ. Παπανδρέου, Μιχάλης Καρχιμάκης, Κ. Μπίκας και Φ. Παπαγεωργίου σήμαινε διώξεις. Διάλυση της υπηρεσίας. Απειλές. Εθνική προδοσία.

Ρεπορτάζ και νέες αποκαλύψεις μετά την δημοσιοποίηση της εκρηκτικής αναφοράς προς τον Άρειο Πάγο και τον Έλληνα Πρωθυπουργό.
Του Αλέξανδρου Στεφανόπουλου
Αίσθηση αλλά και μεγάλο πολιτικό σάλο εδώ και λίγα 2ωρα φαίνεται πως έχουν  δημιουργήσει στα δημοσιογραφικά, αλλά κυρίως στα  πολιτικά στέκια και  γραφεία όλων των πολιτικών  κομμάτων και σχηματισμών οι αποκαλύψεις εδώ και μήνες (συγκεκριμένα από τον Οκτώβριο του 2013) για τα όσα διαδραματίζονται στο εσωτερικό της ΕΥΠ συμπαρασύροντας στην δίνη των αποκαλύψεων (και έρχονται και άλλες πολλές, ορυμαγδός κανονικός) πρόσωπα από το ΠΑΣΟΚ...
( όπως ο Μιχάλης Καρχιμάκης) αλλά  από την Νέας Δημοκρατία( Γ.Μπαλτάκος και άλλοι..) αλλά και δημοσιογράφους όπως ο Κώστας Βαξεβάνης και άλλοι…    
Το κλίμα, χωρίς υπερβολές, μοιάζει να βαραίνει  ιδιαίτερα μετά την αποκάλυψη από το GreekAmericanNewsAgency,  μέρους του φακέλου από την αναφορά προς τον Άρειο Πάγο και τον Διοικητή της ΕΥΠ,   υψηλόβαθμου,  εν ενεργεία στελέχους της ΕΥΠ μοιάζει εκρηκτικό. Από μέρα σε μέρα όσο πληθαίνουν οι αποκαλύψεις-και από άλλα ΜΜΕ που επίσης παρακολουθούν το σχετικό ρεπορτάζ- η  ένταση και ο εκνευρισμός στο εσωτερικό της ΕΥΠ, κυρίως στο στρατόπεδο των διοικούντων σήμερα  την ομοσπονδία συλλόγων εργαζομένων στην ευαίσθητη κρατική υπηρεσία,  δείχνει να κορυφώνεται. Παρόμοια είναι η κατάσταση και στο κυβερνητικό στρατόπεδο,   ιδιαιτέρως στο διπολικού χαρακτήρα  διακυβερνητικού «συστήματος» στην Ελλάδα(Αθήνα) λόγω της «εμπλοκής»  κορυφαίων στελεχών του ΠΑΣΟΚ(δεν είναι μόνο ο Μιχάλης Καρχιμάκης δηλαδή στον οποίο ασκήθηκε ποινική δίωξη υπάρχουν και άλλοι που εμπλέκονται και χρησιμοποιούσαν την ΕΥΠ για δικές τους δουλείες…    
Η συγκεκριμένη, εδώ και πολλές ημέρες προαναγγελθείσα αποκάλυψη --- με συνεχείς και έκτακτες αναρτήσεις  από το  GreekAmericanNewsAgency,   μεγάλου (αλλά όχι ολόκληρου του φακέλου) ωστόσο ικανού μέρους για εξαγωγή συμπερασμάτων για το τι ακριβώς συμβαίνει στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών---  της πολυσέλιδης  αναφοράς προς την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου  με καταγγελίες,  της ανώτερης υπαλλήλου της ΕΥΠ Ευγενίας Λ, όπως πληροφορούμαστε αλλά και αν κρίνουμε και από τα 100αδες τηλέφωνα και mail που λαμβάνουμε εμείς αλλά στελέχη της ΕΥΠ, έχει σημάνει συναγερμό και στα δημοσιογραφικά επιτελεία εφημερίδων site& blogs  που έχουν «χρεώσει» σε συντάκτες να παρακολουθούν τις εξελίξεις και τις αποκαλύψεις που γίνονται από το GreekAmericanNewsAgency ή τις έκτακτες ειδικές θεματικές και σχετικές με την έρευνα για την ΕΥΠ, αναρτήσεις που ανεβάζουμε πολύ συχνά δημοσιοποιώντας πολύ καλά διασταυρωμένες  « πληροφορίες που συλλέγουμε από το τρέχον ρεπορτάζ και την ανεξάρτητη –και έχει σημασία που το επισημάνουμε αυτό – δημοσιογραφική  έρευνα που , χωρίς υπερβολές, παρακολουθεί όχι μόνον  ολόκληρο το κτήριο της Κατεχάκη  και το σύνολο των εργαζομένων στην ευαίσθητη κρατική υπηρεσία, πρώην διοικητές και υποδιοικητές αποστρατευμένοι ή συνταξιούχοι της υπηρεσίας.
Είναι χαρακτηριστικό, για να δώσουμε και λίγο το κλίμα που επικρατεί γενικά μετά την σταδιακή δημοσιοποίηση στοιχείων, με απτά ντοκουμέντα στοιχεία και αποδείξεις που δεν επιδέχονται αμφισβήτηση,  --και όχι κρίσεων ή πολύ περισσότερο σεναρίων συνομωσιολογίας όπως πολύ συχνά, επειδή το θέμα πουλάει δηλαδή ακόμα,   παρατηρούμε ειδικά σε συγκεκριμένο περιοδικό που πρόσκεινται στην Αριστερά(ΣΥΡΙΖΑ)---  ότι στην καθημερινή αποδελτίωση που φτάνει στο γραφείο του Διοικητή της ΕΥΠ( Θ. Δραβίλλα) αλλά και του έλληνα πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, καθώς και άλλων κορυφαίων κυβερνητικών παραγόντων(βλ. Ευάγγελος Βενιζέλος),  όπως,  καλώς και από πηγές αξιόπιστες έχουμε πληροφορηθεί,  έχει δημιουργηθεί ειδική ομάδα συνεργατών που παρακολουθούν τις αναρτήσεις και τις δημοσιεύσεις μας. Και καλά κάνουν γιατί  τα «καλύτερα»  έρχονται… Η  δημοσιογραφική  έρευνα του GreekAmericanNewsAgency έχει γίνει πολλές σημείο αναφοράς στην πολύκροτη δίκη του ανώτατου υπαλλήλου της ΕΥΠ Κ.Α. κυρίως από την πλευρά της πολιτικής αγωγής, μια  δίκη το αποτέλεσμα της οποίας θα σηματοδοτήσει άλλες ακόμα ποιο κρίσιμες πολιτικές και δικαστικές εξελίξεις.
Στην πολυσέλιδη αναφορά της υπαλλήλου της ΕΥΠ  γίνεται πολλές φορές λόγος για εθνική προδοσία. 
Αποδίδονται ευθύνες πολιτικές και ποινικές απευθείας στον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και στην ομάδα διακυβέρνησης της Ελλάδος την διετία 2009-20011.  Αποκαλύπτονται, παρακολουθήσεις διαφόρων δημοσίων προσώπων αλλά και δημοσιογράφων από συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων της ΕΥΠ.   Περιγράφονται  δράσεις και μεθοδεύσεις που, αν έχουν συμβεί όπως περιγράφονται και όπως καταγγέλλονται τότε κάποιοι πράγματι θα πρέπει να παραπεμφθούν με το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας εναντίον της χώρας. Περιγράφεται η διάλυση δικτύων που είχαν στηθεί για την συλλογή  πληροφοριών μείζονος και ύψιστης  εθνικής σημασίας για τα γεωπολιτικά συμφέροντα της Ελλάδος στην περιοχή των Βαλκανίων και όχι μόνον… Δίνεται με λεπτομέρεια η κατάσταση που επικρατούσε όταν στην διοίκηση βρισκόταν ο πρέσβης Κωνσταντίνος Μπίκας αλλά την ουσιαστική διοίκηση  ασκούσε ο ένας εκ των δυο υποδικοικητών Φώτης Παπαγεωργίου όπως προκύπτει από όσα καταγγέλλει και αποκαλύπτει η καταγγέλλουσα υπάλληλος της ΕΥΠ.   
Η υπάλληλος της ΕΥΠ, Ε.Λ.  περιγράφει και ταυτόχρονα καταγγέλλει πολύ προσεχτικά γεγονότα και καταστάσεις αλλά και με λέξεις και φράσεις  «κώδικες» , εν γνώσει της ότι αυτή η αναφορά ενδεχομένως αυτή η αναφορά της, μετά την προσφυγή της προς τον Άρειο Πάγο αλλά και άλλους θεσμικούς εκπροσώπους,    να διαβαστεί και από μάτια που δεν διάκεινται φιλικά προς την Ελλάδα  και ακόμα χειρότερα να διαβαστεί από άτομα που  δεν διακρίνονται  για τον πατριωτισμό τους.
Τα όσα λέει πολύ προσεχτικά  και όσα περιγράφει,  τα καταθέτει με την γνώση ότι αυτά θα σίγουρα θα  τεθούν στο μικροσκόπιο άλλων μυστικών υπηρεσιών άλλων –και ίσως εχθρικών προς την Ελλάδα- χωρών…  Παρουσιάζει μια σειρά γεγονότων και αλληλοδιαδοχικών  συμβάντων φαινομενικά ενδοσυνδικαλιστικού πολέμου και φαγωμάρας αλλά αν διαβάσει κάποιος πίσω από τις γραμμές  πολύ προσεχτικά την αναφορά της Ε.Λ θα διαπιστώσει κατ αρχήν την αγωνία για την πορεία της χώρας, την ευαισθησία για το μέλλον της υπηρεσίας  αλλά και  ότι επιχειρεί να  ρίξει φως σε πολύ σκοτεινές γκρίζες  πτυχές γεγονότων που δεν είδαν ποτέ το φως της δημοσιοότητας. Γεγονότων καταστάσεων και συμβάντων  που συνδέονται με πρόσωπα και καταστάσεις πολιτικές, που εν πολλοίς καθόρισαν τα τελευταία χρόνια και τις πολιτικές εξελίξεις. Σημειωτέον τα περιγράφει πάντα με γνώμονα  να μην θέσει την χώρα σε κίνδυνο και αυτό έχει βαρύνουσα σημασία…
Δίνει όμως η υπάλληλος της ΕΥΠ Ε.Λ,  ευθέως την περιρρέουσα βαριά  ατμόσφαιρα που επικρατούσε στην ΕΥΠ το διάστημα της θητείας των κυρίων  Κωνσταντίνου  Μπίκα  και  Φ. Παπαγεωργίου.
«Δένουν»  δε  και συνδέονται τα όσα καταγγέλλει στην αναφορά της η Ευγενία Λ,  με τα όσα προ ημερών κατέθεσε ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ Πρέσβης Ιωάννης Κοραντής  κατά την διάρκεια της  πολύκροτης δίκης του πρώην διευθυντή κατασκοπίας Κ.Α.  Άνθρωπος(ο Κ.Α)  με τον οποίο ο Μιχάλης Καρχιμάκης και οι άνθρωποι του μέσα στην ΕΥΠ συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ κύριοι Θ.Σ και Κ. Ν αλλά και ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης, έχουν έρθει σε ευθεία αντιπαράθεση  και  οξύτατη πολιτική και δικαστική σύγκρουση.  Θα δούμε στην συνέχεια της έρευνας μας  όλα τα  πως και τα  γιατί αυτής της οξύτατης αντιπαράθεσης. 
Στις  4 Νοεμβρίου 2013, η Ευγενία Λ.  έμπειρο στέλεχος της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, ένα άτομο βαθιά προσηλωμένο στο αυστηρό πλαίσιο των καθηκόντων που κάθε φορά της ανέθετε και την τοποθετούσε  η κρατική υπηρεσία στην οποία εργάζεται από το 1981 μέχρι και σήμερα, με μια μικρή διακοπή( 1991-1993) την περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από τον Κώστα Μητσοτάκη όπου επανήλθε στην θέση της, από τον θάλαμο χρόνιων παθήσεων του 251 Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας, όπου συχνά πυκνά νοσηλεύεται λόγω βαριάς χρόνιας πάθησης (καρκίνος) αρχικά  υπογράφει μια 6σελιδη  εξώδικη δήλωση προς την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.   
Η βαρυσήμαντη αυτή δήλωση, αλλά και εξ όσων αναφέρει στο περιεχόμενο της, για τα δρώμενα στην ΕΥΠ ειδικά την περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από τον Γιώργο Παπανδρέου  με ελάχιστη διαφορά 24ωρων παραδίδεται  μέσω δικαστικού επιμελητή στους Αντώνη Σαμαρά(πρωθυπουργό της Ελλάδος) Ευάγγελο Βενιζέλο(πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρο της –συγκυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας -ΠΑΣΟΚ) τον Νικόλαο Δένδια( υπ. προστασίας του πολίτη) την εισαγγελία πρωτοδικών Αθηνών, τον Δημήτριο Φούκα( 3ο ειδικό τακτικό ανακριτή που ερευνά τις υποθέσεις Vodafone&  το σχέδιο ΠΥΘΙΑ εναντίον του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή), τον Θεόδωρο Δραβίλλα(διοικητή της ΕΥΠ και φυσικό προϊστάμενο της ) και στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων της ΕΥΠ. 
Ο φάκελος με την αναφορά προς την εισαγγελία του Αρείου Πάγου περιλαμβάνει ακόμα και μια έγγραφη αναφορά η οποία απευθύνεται προς τον νυν (σημερινό 2012 -2014 )  διοικητή της ΕΥΠ κ. Θεόδωρο Δραβίλλα η οποία είχε σταλεί στις 11 Απριλίου 2013. Και παρέμεινε εκεί «θαμένη» επί μήνες μέχρι που αναγκάστηκε να απευθυνθεί στην  εισαγγελία του Αρείου Πάγου  στις 4 Νοεμβρίου 2013.
Στην 16σελιδη αυτή  αναφορά  αυτή, προς τον νυν διοικητή της ΕΥΠ Θ. Δραβίλλα,   εκτός από το αγωνιώδες  επανειλημμένο και συνεχές,  όπως θα δούμε στην συνέχεια,  αίτημα της κυρίας Ε. Λ. να ερευνηθούν οι καταγγελίες της σε βάθος,  ζητείται επίσης και επιμόνως με σειρά αιτημάτων ειδικά  προς τον κ. Δραβίλλα    και ο φάκελος με  την δικογραφία  για τις επίσης θαμμένες  καταγγελίες της προς την προηγούμενη διοίκηση της ΕΥΠ, δηλαδή προς του κυρίους Κωνσταντίνο Μπίκα.  Διοικητή της ΕΥΠ το διάστημα διακυβέρνησης της χώρας από τον Γιώργο Παπανδρέου, αναφορά  που είχε κάνει προς τον πρέσβη και διοικητή ακόμα της ΕΥΠ Κ. Μπίκα στις 27 Δεκεμβρίου 2010. Αυτής της αναφοράς προς τον κ. Μπίκα έχουν προηγηθεί άλλη επιστολή, την αμέσως επόμενη ημέρα δηλαδή στις 28 Δεκεμβρίου 2010,  προς τους κ. Μπίκα, Χ. Παπουτσή και Λ. Ρακιτζή Γεν. επιθεωρητή Δημ. Διοίκησης. 
Την αμέσως επόμενη ημέρα, δηλαδή στις 29 Δεκεμβρίου 2010, στην εξουσία βρίσκεται ακόμα ο Γιώργος Παπανδρέου, φτάνει άλλη επιστολή διαβαθμισμένη ως απόρρητη προς τους κυρίους Χ. Παπουτσή, Κ. Μπίκα, και Λ. Ρακιντζή αυτή την φορά από την ίδια την ομοσπονδία που υπογράφουν τα στελέχη και συνδικαλιστές της ΕΥΠ Αθ. Χ. και Ε.Λ. 
Νωρίτερα, στις 15 Οκτωβρίου 2009, ότι έχει αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας ο Γιώργος Παπανδρέου, και ενώ στην διοίκηση της ΕΥΠ είναι πλέον  ο πρέσβης κύριος Κ. Μπίκας με υποδιοικητή πάντα τον Φώτη Παπαγεωργίου  αλλά υπουργός Δημ. Τάξης είναι  ο κ.  Μιχάλης Χρυσοχοϊδης,   η πανελλήνια  ομοσπονδία συλλόγων  της ΕΥΠ, στέλνει κατεπείγουσα επιστολή προς τον διοικητή της ΕΥΠ,  με την οποία καταγγέλλει μια σειρά συμβάντα και γεγονότα.
Εν τω μεταξύ, αμέσως με την ανάληψη της εξουσίας από τον Γ. Α.Παπανδρέου, στο εσωτερικό της ΕΥΠ φαίνεται πως  έχει ξεσπάσει εντονότατη διαμάχη και   έχουν διαδραματιστεί σειρά γεγονότων με, προπηλακίσεις, φραστικές επιθέσεις,  απειλές και διώξεις. Από ποιους όλα αυτά; Όχι φυσικά από συνδικαλιστές της ΝΔ αλλά    από άλλους ακραίους και «πιστούς» φανατικούς απόλυτα κομματικά εξαρτημένους  συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ. Είναι η περιβόητη ομάδα του Θεόδωρα Σπ. και του Κώστα Ντ. που εν τω μεταξύ έχουν πάρει στα χέρια τους  την διοίκηση της Ομοσπονδίας υπαλλήλων της ΕΥΠ, υπόθεση πουν επίσης βρίσκεται στα δικαστήρια, και –σύμφωνα πάντα με την καταγγέλλουσα Ε.Λ- έχουν αρχίσει οι πολιτικές διώξεις και εκκαθαρίσεις στο εσωτερικό  της ΕΥΠ.  
Όλοι, οι επικεφαλείς αυτής της ομάδας Θ.Σ και Κ. Ν   προσκείμενοι στην ομάδα Μ. Καρχιμάκη –Μ. Χρυσοχοϊδη με άμεσα άτυπα και απολύτως προσεχτικά συνδέονται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο με τον Φ. Παπαγεωργίου ο οποίος στην πραγματικότητα καθώς λένε παλαιοί και έμπειροι συνάδελφοι του και στην ΕΥΠ αλλά και στην αντιτρομοκρατική έχει κάθε λόγο να κρατά ακόμα και σήμερα επαφές και σχέσεις και με την ΕΥΠ και με την αντιτρομοκρατική.  Μάλιστα εκείνοι που γνωρίζουν πολλά και σε βάθος αναφέρουν ότι την ΕΥΠ και επί Μπίκα αλλά και σήμερα εξακολουθεί με τους ανθρώπους και τις διασυνδέσεις του να διοικεί άτυπα και μυστικά ο Φώτης Παπαγεωργίου… 
Οι απόρρητες επιστολές που περιέχονται στον φάκελο με 10αδες  εμπιστευτικές και απόρρητες  επιστολές, και ξεπερνά τις 100 σελίδες,  περιγράφει με γεγονότα που όλα διαδραματίζονται την διετία 2009 -2001, περίοδος διακυβέρνησης της χώρας από το ΠΑΣΟΚ και πλήρους και απόλυτου ελέγχου της ΕΥΠ από την ομάδα Μ. Καρχιμάκη – Μ. Χρυσοχοϊδη,   απειλές και διώξεις πολιτικές-  όπως καταγγέλλεται και από άλλους συνδικαλιστές της ΕΥΠ-    έναντι άλλων επίσης συνδικαλιστών του ΠΑΣΟΚ. Αυτοί είναι η ομάδα του Κ.Α πρώην διευθυντή Κατασκοπίας  οι οποίοι  «κατηγορούνται» ότι το διάστημα διακυβέρνησης της χώρας από την ΝΔ (2004 -2009) και επί διοίκησης Πρέσβη Ιωάννη Κοραντή,  είχαν συνεργαστεί, πάντα στο πλαίσιο των καθηκόντων τους,  και μάλιστα με  θετικότατα αποτελέσματα για τα εθνικά συμφέροντα της Ελλάδος,   με την όντως  πετυχημένη –σε επιχειρησιακό επίπεδο όπως θα δούμε στην συνέχεια της έρευνας -  διοίκηση του πρέσβη   Ιωάννη Κοραντή.    
Ξεχνώντας προφανώς, αυτοί οι συνδικαλιστές, για την ακρίβεια το πρώην προεδρείο της Ομοσπονδίας συλλόγων υπαλλήλων της ΕΥΠ, δηλαδή ο Κ.Α και το συμβούλιο αλλά και οι στενοί συνεργάτες του,  επί σειρά ετών  στην ομοσπονδία συνδικαλιστών της ΕΥΠ,     ότι είναι συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ και έπρεπε, πάντα  κατά τους ακραιφνείς, φανατικούς και πιστούς οπαδούς νομιμόφρονες  συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ να έχουν κατεβάσει τα μολύβια και να σαμποτάρουν την υπηρεσία αφού κυβερνούσε ο κομματικός αντίπαλος, δηλαδή η κυβέρνηση Κώστα  Καραμανλή.   
Το κλίμα μέσα στην ΕΥΠ όπως αυτό περιγράφεται από 10αδες καταγγελίες που έχουν  τεθεί υπόψη μας και από άλλους συνδικαλιστές της ΕΥΠ,   είναι κάτι περισσότερο από ζοφερό. Είναι οδυνηρό.  Είναι κλίμα τρομοκρατίας, απειλών και διώξεων   όπως αυτό παρουσιάζεται γλαφυρότατα και με λεπτομέρειες  από τα έγγραφα του φακέλου με τις καταγγελίες της υπαλλήλου της ΕΥΠ κυρίας Ε.Λ. που έφτασε στον Άρειο Πάγο την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου 2013,   αλλά την ίδια ακριβώς  χρονική περίοδο  φτάνει  και στην ανώτερη πολιτική ηγεσία της χώρας(Α.Σαμαρά, Ε. Βενιζέλο, Ν. Δένδια, κτλ).
Κλίμα πολύ έντονο και εκρηκτικό    εκείνη ειδικά την περίοδο με το που ανέλαβε το ΠΑΣΟΚ( Οκτώβριος 2009)   ο Μιχάλης Καρχιμάκης,   εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ (γραμματέας γαρ) αλλά όχι και εκ μέρους  του Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος όπως αναφέρει άνθρωπος από το στενό  περιβάλλον του,  σπανίως ενημερώνονταν για τα καθέκαστα στο εσωτερικό της κρατικής υπηρεσίας (ΕΥΠ)  την επίβλεψη  της οποίας (ΕΥΠ) αλλά και τις κατευθυντήριες γραμμές σε συνδικαλιστές αλλά και διοίκηση έδινε ο ίδιος ο κύριος Μ. Καρχιμάκης, και  όπως θα δούμε στην συνέχεια της δημοσιογραφικής  έρευνας  όχι τυχαία τοποθετημένος στον τομέα εξωτερικών υποθέσεων…    
 Στην  καταγγελία, που συνοδεύει την αναφορά της υπαλλήλου της ΕΥΠ κας  Ε.Λ προς την εισαγγελία του Αρείου Πάγου υπάρχουν  επίσης άλλες μονοσελίδες  αιτήσεις και αναφορές  προς τον κύριο Δραβίλλα με ημερομηνίες 1η Αυγούστου 2012 , 6 Αυγούστου 2012, και 16 Νοεμβρίου 2011.
Στον ίδιο φάκελο, που έχουμε ήδη στην κατοχή μας  εδώ και μήνες και ερευνούμε εξονυχιστικά διασταυρώνοντας, σημείο προς σημείο τα αναφερόμενα και όσα καταγγέλλονται από την υπάλληλο της ΕΥΠ κυρία Ε.Λ,  εξ ου και οι συνεχείς έκτακτες ειδικές θεματικές   αναρτήσεις –δημοσιεύσεις μας  με αποσπάσματα από την κατάθεση και στοιχεία της υπόθεσης  και οι  επανειλημμένες  ερωτήσεις μας προς την σημερινή διοίκηση της ΕΥΠ(δηλ τον κύριο Θ. Δραβίλλα) από τον Οκτώβριο του 2013, υπάρχουν επίσης επιστολή προς τους κ. Μπίκα και Χρήστο Παπουτσή(αρμόδιος υπουργός  Δη. Τάξης και για ΕΥΠ)   της  31ης  Ιανουαρίου  2011, άλλο έγγραφο εμπιστευτικού χαρακτήρα με ημερομηνία 10 Φεβρουαρίου 2011, που υπογράφει ο τότε διοικητής Κ. Μπίκας   
Ενώ επισυνάπτονται μια σειρά εσωτερικής αλληλογραφίας μεταξύ συνδικαλιστών και ηγεσίας ΕΥΠ και υπ. Δημ. Τάξης  εμπιστευτικού χαρακτήρα έγγραφα  που δείχνουν ξεκάθαρα τα όσα συνέβαιναν και διαδραματίζονταν με το που την διοίκηση της ΕΥΠ ανέλαβαν οι κύριοι Μπίκας και Φ. Παπαγεωργίου.    
Η φαγωμάρα όμως και οι απειλές, εκατέρωθεν που συνεχίζονται,  μεταξύ ομάδων συνδικαλιστών του ΠΑΣΟΚ μέσα στην ΕΥΠ έχουν ξεκινήσει από πολύ νωρίτερα όπως προκύπτει από τα έγγραφα που περιέχει ο φάκελος με τις καταγγελίες της υπαλλήλου της ΕΥΠ κυρίας Ε.Λ.   Έτσι  τον Μάρτιο του 2009 και ενώ στην κυβέρνηση βρίσκεται ακόμα η ΝΔ και Κ. Καραμανλής και στην διοίκηση της ΕΥΠ στις 13 03 2009 ο κύριος Κοραντής δέχεται αιφνιδιαστικά  στο γραφείο του μια αναφορά όπου καταγγέλλονται οι κύριοι Θεόδωρος Σπ. Και Κώστας Ντ. Οι οποίοι  φέρονται να έχουν απειλήσει ο κάθε ένας με τον τρόπο του και διαφορετική χρονική στιγμή την εν λόγω ανώτερη υπάλληλο και συνάδελφο τους επίσης συνδικαλίστρια Ευγενία Λ,  λέγοντας  στις 7 Μαρτίου 2009  ο ένας –Κώστας Ντ- « περιμένετε θα δείτε θάρθει το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία και θα τα πούμε» και ο άλλος Θεόδωρος Σπ.  στις 12 Μαρτίου και σε άλλη φάση και ενώπιον άλλων μαρτύρων  πάντα προς το ίδιο πρόσωπο «όλοι σας θα τα πληρώσετε όλα! Όλοι σας! Και εσείς και τα παιδιά σας».  Αναφέρει δε χαρακτηριστικά η κυρία Ευγενία Λ απευθυνόμενη προς τον τότε διοικητή Ιωάννη Κοραντή «ένοιωσα πολύ άσχημα. Πικρία, θυμός και φόβος με κυρίευσαν. Από αξιοπρέπεια και σεβασμό προς το δικαστήριο προτίμησα αντί άλλης απαντήσεως να αποχωρήσω από την αίθουσα. Κύριε Διοικητά ζητώ την παρέμβαση/ προστασία σας. Τόσο την δική μου και κυρίως όμως των παιδιών μου» 
Και πράγματι όταν ήρθε το ΠΑΣΟΚ και την διοίκηση  της ΕΥΠ ανέλαβαν οι κύριοι Κωνσταντίνος Μπίκας και Φώτης Παπαγεωργίου όλα άλλαξαν. Ήρθαν τα πάνω κάτω! Και η πιο ισχυρή μέχρι πρόσφατα από τις μυστικές υπηρεσίες, τουλάχιστον στα Βαλκάνια, άρχισε να διαλύεται εις τα εξόν συνετέθη…  
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ…
http://www.greekamericannewsagency.com

Διαβάστε επίσηςΑυτό είναι - ολόκληρο - το επίμαχο "σημείο" από την αναφορά της ΕΥΠ στην εισαγγελεία του Αρείου Πάγου που "καίει" τον Μιχάλη Καρχιμάκη (άνθρωπο) ειδικών αποστολών του Γιώργου Παπανδρέου

Δεν υπάρχουν σχόλια: