Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Μέχρι και ο Μακέιν είδε πως δεν μπορούν στρατιωτικά

Μέχρι και ο Μακέιν είδε πως δεν μπορούν στρατιωτικάΜια πολύ ενδιαφέρουσα αναφορά έχει ρεπορτάζ του ιστοχώρου που διατηρεί ο Μιχάλης Ιγνατίου, η οποία αφορά την εκτίμηση της κατάστασης στην Ουκρανία από ένα «γεράκι» της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής, τον βετεράνο του Βιετνάμ Γερουσιαστή Τζον Μακέιν, αντίπαλο του Μπάρακ Ομπάμα στις εκλογές του 2008 

«εξέφρασε την εκτίμηση σήμερα ότι μία στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ στην Ουκρανία είναι αδιανόητη, ενώ ταυτόχρονα κατέκρινε με σφοδρότητα τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα καταλογίζοντάς του έλλειψη ηγεσίας σε σύγκριση με τον ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν»...

Και το ρεπορτάζ συνεχίζει, «πρόκειται για μια στυγερή ενέργεια εκ μέρους του Βλαντίμιρ Πούτιν και αυτό δεν πρέπει να γίνει αποδεκτό από τον κόσμο»
Ο Γερουσιαστής προέβη στις σχετικές αναφορές σε λόγο που εκφώνησε κατά τη διάρκεια του ετήσιου συνεδρίου του μεγαλύτερου φιλοϊσραηλινού λόμπι στις ΗΠΑ, του AIPAC (Αμερικανοϊσραηλινή Επιτροπή Δημοσίων Υποθέσεων) στην Ουάσιγκτον.
«Οφείλω να είμαι πολύ ειλικρινής μαζί σας, δεν υπάρχει στρατιωτική επιλογή που θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε τώρα, όμως η ισχυρότερη, η μεγαλύτερη και η σθεναρότερη χώρα του κόσμου διαθέτει πολλές επιλογές», ήταν η ακριβής φρασεολογία που χρησιμοποίησε.
Η ουκρανική κρίση αποτελεί «το αποτέλεσμα μιας αναποτελεσματικής εξωτερικής πολιτικής, εξαιτίας της οποίας κανείς δεν πιστεύει πια στην ισχύ της Αμερικής» εκτίμησε ο Μακέιν. 
«Ο πρόεδρος εκτιμά, ότι ο Ψυχρός Πόλεμος έχει τελειώσει, είναι αλήθεια, έχει τελειώσει, αλλά ο Πούτιν δεν πιστεύει ότι έχει τελειώσει!».
Πέραν των εξαιρετικά αρνητικών σχολίων στα οποία έχουμε προβεί στο παρελθόν για τον Μακέιν, οφείλουμε να ομολογήσουμε, ότι στο τμήμα που αφορά στην εικόνα που περνά ο Μπάρακ Ομπάμα στο διεθνές ακροατήριο, τείνουμε να συμφωνήσουμε. Υπάρχει ζήτημα ηγεσίας στις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ όσο περνά ο καιρός, κάτι φαίνεται να μην πηγαίνει καλά με την εξωτερική πολιτική της χώρας.
Ίσως να προσπάθησαν να αλλάξουν πολλά πράγματα μαζεμένα, με αποτέλεσμα να έχει αποσταθεροποιηθεί σχεδόν όλος ο πλανήτης, αφού το ένα μέτωπο συνδέεται και επηρεάζει το άλλο… 
Επειδή όμως δεν επιθυμούμε να παραμείνει η εντύπωση, ότι ο Μακέιν ξαφνικά έγινε η φωνή της – αμερικανικής – λογικής, ας δούμε μια φωτογραφία που κυκλοφορεί τις τελευταίες μέρες στο διαδίκτυο, η οποία μας θυμίζει το «όπου γάμος και χαρά»…

ΠΗΓΗ: www.defence-point.gr

http://mignatiou.com/2014/03/mechri-ke-o-makein-ide-pos-den-boroun-stratiotika/

Δεν υπάρχουν σχόλια: