Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

Δεν είστε ούτε ένας κόκκος άμμου της Κριμαίας απαντά η Μόσχα στην ΕΕ

Η ΕΕ στοχοποιεί και το στενό περιβάλλον του Πούτιν -Δεν είστε ούτε ένας κόκκος ά

Η Ευρωπαϊκή Ένωση δείχνει πάλι τα δόντια της στη Ρωσία επιβάλλοντας κυρώσεις σε άλλους δώδεκα υψηλόβαθμους Ρώσους αξιωματούχους, ανάμεσά τους και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Πούτιν, Ντμίτρι Ρογκόζιν.

Ο Ρογκόζιν, πάντως- σε βάρος του οποίου επέβαλαν κυρώσεις τη Δευτέρα και οι ΗΠΑ - αντιδρά με απάθεια και μέσω του λογαριασμού του στο Τwitter έσπευσε να απαντήσει ότι «όλες αυτές οι κυρώσεις δεν αξίζουν ούτε έναν κόκκο άμμου από το έδαφος της Κριμαίας η οποία επιστρέφει στη Ρωσία».
Πέραν του...
Ρογκόζιν, στο στόχαστρο της Δύσης βρίσκονται οι πρόεδροι της Άνω Βουλής, Βαλεντίνα Ματβιένκο, και της Κάτω Βουλής, Σεργκέι Ναρίτσκιν, καθώς και η βουλευτής Έλενα Μιζουλίνα, η οποία είναι εισηγήτρια νομοσχεδίων που επιτρέπουν σε περιοχές οι οποίες ανήκουν σε άλλα κράτη να εντάσσονται στη Ρωσική Ομοσπονδία.
Στη λίστα της ΕΕ βρίσκονται, ακόμη, σύμβουλοι του προέδρου Πούτιν, όπως ο Βλάντισλαβ Σούρκοφ και ο Σεργκέι Γκλάζιεφ, ενώ τη γλίτωσε ο Σεργκέι Ιβανόφ, προσωπάρχης της κυβέρνησης Πούτιν και πρώην υπουργός Άμυνας.
Στο κατάλογο και οι ανώτεροι αξιωματικοί του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού Αλεξάντρ Νοσάτοφ και Βαλερί Κουλίκοφ- αμφότεροι στα ανώτατα κλιμάκια της διοίκησης του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας-, και ο στρατηγός Ιγκόρ Τουρτσενιούκ, διοικητής των ρωσικών δυνάμεων στην Κριμαία.
Επίσης, ένας δημοσιογράφος, ο Ντμίτρι Κισέλεφ, παρουσιαστής εκπομπής στο πρώτο κανάλι της ρωσικής δημόσιας τηλεόρασης και γνωστός για τις αντιαμερικανικές του και αντιομοφυλοφιλικές τοποθετήσεις του.
Επιπλέον, συμπεριλαμβάνονται δύο προσωπικότητες από την Κριμαία: ο Μιχαήλ Μαλίτσεφ, πρόεδρος της εκλογικής επιτροπής της Αυτόνομης Δημοκρατίας και ο Βαλερί Μεντβέντεφ, πρόεδρος της εκλογικής επιτροπής της Σεβαστούπολης.
Οι κυρώσεις προβλέπουν ταξιδιωτικές απαγορεύσεις και δέσμευση των περιουσιακών τους πόρων στην Ένωση.


iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: