Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Συγκλονιστικό βίντεο: Πώς ο πόλεμος αλλάζει τη ζωή ενός μικρού παιδιού - Να το δείτε οπωσδήποτε!

Aya's Story thumbnailΗ φρίκη του πολέμου μέσα από τα μάτια ενός μικρού παιδιού. 

Ο βρετανικός οργανισμός "Save the children"έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο κατά του πολέμου που συγκινεί και προβληματίζει.
Ένα κορίτσι ζει τη φρίκη των ένοπλων συρράξεων στη Συρία. Η ιστορία της ξεκινάει πριν τις μάχες και καταλήγει μέσα στις φλόγες και τα ερείπια των βομβαρδισμών.
Πρόκειται για μια καμπάνια αφιερωμένη στα παιδιά. 

Η μικρή πρωταγωνίστρια των πλάνων είναι μεν ηθοποιός, η ιστορία που...
αφηγείται όμως δεν διαφέρει στο ελάχιστο με τις αντίστοιχες που ζουν στην πραγματικότητα, χιλιάδες μικρά αγόρια και κορίτσια.

Το κεντρικό μότο της οργάνωσης είναι το εξής: "Το ότι δεν συμβαίνει εδώ, δεν σημαίνει ότι δε γίνεται στον κόσμο".
Η καμπάνια δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα, μιας και συμπληρώνονται τρία χρόνια εμφυλίων συγκρούσεων στη Συρία. Μέσα σε αυτά τα τρία χρόνια, πάνω από 10.000 παιδιά έχουν χάσει τη ζωή τους ενώ 2,3 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν πάρει τον δρόμο της προσφυγιάς μακριά από την πατρίδα τους.
Ο απολογισμός των νεκρών στον εμφύλιο πόλεμο της Συρίας που ξεκίνησε το 2011 έχει ξεπεράσει τους 140.000, σύμφωνα με την εδρεύουσα στη Βρετανία μη κυβερνητική οργάνωση Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Ο απολογισμός περιλαμβάνει 71.141 πολίτες και αντάρτες, 8.972 εξτρεμιστές και μαχητές που συνδέονται με την Αλ Κάιντα, 2.837 πτώματα που δεν έχουν αναγνωριστεί και 33.591 μέλη των κυβερνητικών δυνάμεων.

Όσον αφορά το μείζον ζήτημα της καταστροφής του χημικού οπλοστασίου της Συρίας, το καθεστώς Άσαντ έχει παραδώσει μέχρι στιγμής μόλις το 11% των χημικών όπλων σε τρία φορτία και φαίνεται να χάνει την προθεσμία που εκπνέει στα μέσα του έτους για την πλήρη καταστροφή του οπλοστασίου, όπως ανέφεραν στο Reuters πηγές προσκείμενες στη διαδικασία.
(Με πληροφορίες από: Independent)


Δεν υπάρχουν σχόλια: