Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014

Οι Άγγελοι της κολάσεως του Πούτιν

Δηλώνουν σκληροί πατριώτες. 

Το μεγαλύτερο γκρουπ μηχανόβιων στην Ρωσία και οι σχέσεις τους με τον πρόεδρο Πούτιν

Οι "Λυκάνθρωποι" (Night Wolves) είναι το μεγαλύτερο κλαμπ μηχανόβιων της Ρωσίας, με πάνω από 5.000 μέλη.

Παθιασμένα πατριωτικοί, πιστεύουν πως "όπου βρίσκονται οι "Λυκάνθρωποί" πρέπει να θεωρείται ρωσικό έδαφος".
Το Σάββατο οι "Λυκάνθρωποι" οργάνωσαν...

μια μαζική μηχανοκίνητη πορεία από την βορειοανατολική Ουκρανία στις ρωσόφωνες περιοχές της Κριμαίας, με στόχο να βοηθήσουν τις εκεί φιλορωσικές δυνάμεις πολιτοφυλακής.
Μέλος τους δήλωσε: "Δεν θέλουμε να γίνει στην Κριμαία ότι έγινε στο Κίεβο. Ναζί και ληστές κατέλαβαν την εξουσία εκεί. Και αν χρειαστεί να πολεμήσουμε, θα το κάνουμε με όλες μας τις δυνάμεις".
Οι "Λυκάνθρωποι" ιδρύθηκαν την δεκαετία του 80' κατά την διάρκεια της Περεστρόικα με αντι-σοβιετικά φρονήματα, ζώντας για την ροκ μουσική και τις μηχανές.
Ακόμα και σήμερα ισχυρίζονται πως απορρίπτουν όλους τους νόμους, γραπτούς και άγραφους, και όλα τα πολιτικά ή θρησκευτικά κινήματα.
Το γεγονός λοιπόν ότι ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν κρατά μια μακροχρόνια φιλία με τον ηγέτη της ομάδας, Αλεξάντερ Ζαλντοστάνοβ, γνωστό και ως "Χειρουργό", είναι αρκετά περίεργο.

Ο "χειρούργος", ηγέτης των "Λύκων"
Ο πρόεδρος Πούτιν συνάντησε για πρώτη φορά την ομάδα των μηχανόβιων το 2009 δίνοντας τροφή στους επικριτές του. Αλλά οι σχέσεις του Πούτιν με τους "Λυκανθρώπους" φαίνονται ειλικρινείς.
Ο κ. Πούτιν είχε κάποτε αργήσει 4 ώρες σε συνάντηση με τον πρώην πρωθυπουργό της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς, γιατί έκανε τουρ στην Κριμαία με τον Ζαλντοστάνοβ, ενώ πέρσι τίμησε τον "Χειρουργό" με το μετάλλιο της τιμής για τον ενεργό ρόλο του στην πατριωτική διαπαιδαγώγηση των νέων.
Σε αντάλλαγμα, ο Ζαλντοστάνοβ έχει επαινέσει τον Ρώσο Πρόεδρο για τις προσπάθειές του να "αποκαταστήσει το μεγαλείο της Ρωσίας".
Αλλά και ο ίδιος ο Πρόεδρος Πούτιν έχει ηγηθεί μηχανοκίνητης πορείας των "λυκανθρώπων" στην πόλη Novorossiysk για μια επίδειξη μοτοσυκλετών, φορώντας τα "πέτσινα".
Οι "Λυκάνθρωποι" έχουν όλο και πιο ενεργό ρόλο με πορείες και δράσεις στην ανατολική Ευρώπη. Μετά τις διαμαρτυρίες των "Pussy Riot" σε καθεδρικό της Μόσχας, προσφέρθηκαν να φυλάνε τους ορθόδοξους ναούς από κάθε ενέργεια "Χουλιγκανισμού".
Οι πολιτική ταυτότητα της ομάδας έχει οδηγήσει και σε συγκρούσεις με άλλα γκρουπ μηχανόβιων με ανταλλαγές πυροβολισμών αλλά και νεκρούς.

Πηγή: telegraph.co.uk
news247

Δεν υπάρχουν σχόλια: