Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Το βίντεο με την εκτέλεση του Ουκρανού ακροδεξιού Μουζίτσκο

Η στιγμή της εκτέλεσης του Ουκρανού ακροδεξιού ηγέτη, Ολεξάντρ Μουζίτσκο. 

Τα σενάρια για τη δολοφονία του (Vid)

Κάμερες ασφαλείας κατέγραψαν το θανάσιμο πυροβολισμό του Ολεξάντρ Μουζίτσκο, ηγετικού στελέχους της ουκρανικής ακροδεξιάς.
Η εκτέλεση του Μουζίτσκο πραγματοποιήθηκε την Τρίτη και η καταγραφή έγινε από κλειστό κύκλωμα παρακείμενης καφετέριας.
Οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας εντόπισαν τον καταζητούμενο για... χουλιγκανισμό, παρακώλυση του έργου της δικαιοσύνης, εκβιασμό και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση Μουζίτσκο, μαζί με τους  σωματοφύλακές του σε καφετέρια - ταβέρνα ενός χωριού κοντά στην πόλη Ρόβνο.

Στα πλάνα καταγράφεται η άφιξη των τριών αυτοκινήτων της αστυνομίας σε σημείο που βρισκόταν ο Μουζίτσκο και τη σύντομη συμπλοκή με τους αστυνομικούς, πριν ο ακροδεξιός ηγέτης πέσει νεκρός από τα πυρά.

Οι λάμψεις των πυροβολισμών φαίνονται στο 10:58.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Εσωτερικών της Ουκρανίας, ο Μουζίτσκο άνοιξε πρώτος πυρ εναντίον των αστυνομικών. Για τον θάνατό του ευθύνονται αξιωματούχοι της ειδικής μονάδας "Sokol", ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών.

Μετά την ανταλλαγή πυροβολισμών ο Μουζίτσκο "ήταν ακόμη εν ζωή. Όμως ο γιατρός των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης που κλήθηκαν στο σημείο διαπίστωσε απλώς τον θάνατό του" πρόσθεσε ο υφυπουργός.

Ωστόσο, ο ανεξάρτητος βουλευτής, Ολεξάντερ Ντόνιι δήλωσε στη σελίδα του στο Facebook ότι ο Μουζίτσκο "εκτελέστηκε" και ότι είχε εκφράσει φόβους για τη ζωή του.

"Δύο οχήματα μπλόκαραν την πορεία του αυτοκινήτου του. Τον έσυραν έξω και τον έβαλαν μέσα σε ένα από αυτά. Ύστερα τον έριξαν στο έδαφος, χειροπέδες στα χέρια του, δύο πυροβολισμοί στο κεφάλι", έγραψε ο βουλευτής.

Σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία Ria-Novosti και Interfax, τα οποία επικαλούνται ρωσικές δικαστικές αρχές, κατά του Μουζίτσκο είχε εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης καθώς η Ρωσία τον κατηγορούσε ότι το 2000 συμμετείχε σε μάχες στην Τσετσενία στο πλευρό των αυτονομιστών ισλαμιστών και ότι ευθύνεται για τον θάνατο περισσότερων από 20 Ρώσων στρατιωτών.

Χρήστος Δεμέτης
news247 

Δεν υπάρχουν σχόλια: