Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Η Μόσχα θέτει θέμα Ανατολικής Ουκρανίας

Για πρώτη φορά μετά την διαβεβαίωση του προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Β. Πουτιν ότι δεν πρόκειται η Ρωσία να προχωρήσει στην ένωση των εδαφών που κατοικούνται από ρωσόφωνους στην Αν.Ουκρανία περιοριζόμενος μόνο στην ένταξη της Κριμαίας στην Ρωσική Ομοσπονδία, υψηλά ιστάμενος αξιωματούχος και μάλιστα ο διευθυντής της FSB έθεσε εμμέσως πλην σαφώς θέμα Ανατολικής Ουκρανίας.
Όπως συγκεκριμένα μεταδίδει το Ria Novosti, ο διευθυντής FSB (το διάδοχο σχήμα της σοβιετικής KGB)  Alexander Malevanyδήλωσε τα εξής: ..."Υπάρχει αυξημένη καταστρεπτική δραστηριότητα από την Δύση εντός Ρωσίας λόγω της κατάστασης με την Κριμαία και αναλαμβάνει να πράξει τις απαραίτητες ενέργειες για να εξασφαλίσει την ασφάλεια των πολιτών"
 
"Υπάρχει αύξηση στις ξένες απειλές κατά του ρωσικού κράτους. Η νόμιμη επιθυμία του λαού της Κριμαίας και αυτών που κατοικούν στις ΑΝΑΤΟΛΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ της Ουκρανίαςνα ενωθούν με την Ρωσία έχει προκαλέσει υστερία στις ΗΠΑ και τους συμμάχους της".
 
Πέρα από αυτή καθεαυτή την είδηση περί συναγερμού δυνάμεων της FSB αλλά και της ορολογίας που χρησιμοποίησε, ο πανίσχυρος Alexander Malevany περί"αυξημένης αεπιλής από την Δύση" το πιο σημαντικό είναι αυτό που αναφέρεται στον λαό της Ανατολικής Ουκρανιας και περί "ανάγκης σεβασμού της επιθυμίας του να ενωθεί με την Ρωσία".
 
Είναι η πρώτη φορά που επίσημα τιθεται θέμα σεβασμού της θελησης του λαού της Ανατολικής Ουκρανίας και της επιθυμίας του να ενωθεί με την Ρωσία.
 
Κάτι που δέιχνει ότι η ρωσική κίνηση ανάκτησης των δυτικων εδαφών της Ρωσίας δεν πρόκειται να σταματήσει στην Κριμαία.
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: